Ejakulointi nolottaa Minnaa: ”Kastelen lakanat kun saan orgasmin”

Minna ei uskalla heittäytyä kunnolla sänkypuuhiin, koska pelkää aiheuttavansa liikaa pyykkiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

MInna vaihtaa lakanat niin, että Kalle ei huomaa.

Minna ei uskalla heittäytyä kunnolla sänkypuuhiin, koska pelkää aiheuttavansa liikaa pyykkiä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hertta-Mari Kaukonen

Minna ei uskalla heittäytyä kunnolla sänkypuuhiin, koska pelkää aiheuttavansa liikaa pyykkiä. Ejakulointi on kuitenkin täysin normaali ja luonnollinen ilmiö, asiantuntija muistuttaa.

Ejakulointi nolottaa

Minnalla on erittäin kiusallinen ongelma. Hän ei uskalla nauttia kunnolla rakastelusta miehensä Kallen kanssa, koska pelkää kastelevansa lakanat.

Minna pidättelee laukeamista, koska hän ejakuloi herkästi eli saa nestepurkauksen orgasmin aikana. Hänen mielestään se on noloa, koska runsas nestemäärä näyttää aivan siltä kuin hän olisi laskenut alleen. Minna kyllä tietää, että kyse ei ole virtsasta, mutta silti ongelma on hänestä häpeällinen.

Aivan joka kerta Minna ei onnistu pidättelyssään, vaan laukeaa silti. Silloin hän vaihtaa lakanat kiireellä, jotta Kalle ei huomaisi mitään. Mies ei ole kertaakaan kommentoinut asiaa.

Silti Minna muistaa ensimmäisen poikaystävänsä naurun, joka sai Minnan häpeämään itseään ja ruumistaan. Pojan nauru raikaa vieläkin joskus Minnan korvissa rakastelun aikana.

Minna ei oikein nauti seksistä, vaan välttelee sitä parhaansa mukaan. Hän ei ole kehdannut puhua ongelmasta Kallelle tai muille ystävilleen. Onneksi Kallekin tekee aloitteen seksiin melko harvoin, joten Minnan ei tarvitse keksiä tekosyitä kieltäytymiselle. Pariskunta on muuten melko onnellinen.

Minna on kateellinen suurimmalle osalle naisista, sillä tietää taipumuksensa ejakulaatioon olevan harvinainen.

Minna toivoisi mieluummin, ettei laukeaisi ollenkaan. Silloin sänkypuuhat olisivat helpompia, vaikkei juuri nautintoakaan tulisi.

Miten Minna voisi vapautua ongelmastaan?

Ejakulointi on merkki naisen nautinnosta

ejakulaatio

MInna vaihtaa lakanat niin, että Kalle ei huomaa. © Anssi Keränen

Minna on kiusaantunut orgasminsa yhteydessä tapahtuvasta ejakuloinnista, joka on kuitenkin täysin normaali ja luonnollinen ilmiö. Naisen ejakuloinnilla tarkoitetaan orgasmin aikana virtsaputkesta ulos tulevaa nestepurkausta. Ejakulaationeste on väriltään kirkasta tai vaaleaa, hajutonta ja hieman makealle maistuvaa. Sitä voi tulla runsaammin tai vain pari tippaa. Neste voi purkautua nopeana suihkauksena tai se voi valua hitaammin häpyhuulten välistä. Vaikka neste tulee ulos virtsaputkesta, se ei sisällä virtsaa. Kyky ejakuloida on naisten parissa kohtalaisen harvinaista, mutta sitä kuitenkin esiintyy.

Monet pitävät tätä reaktiota itse asiassa sangen kiihottavana, sillä se on selvä merkki naisen seksuaalisesta nautinnosta. Ejakuloivat naiset ovat usein myös ylpeitä tästä ominaisuudestaan.

Minna pidättelee nautintoaan seksissä, jottei laukeaisi eikä hänen miehensä huomaisi orgasmin yhteydessä purkautuvaa nestettä. Pidätellessään ja hillitessään laukeamistaan Minna kieltää itseltään jotakin nautinnollista ja arvokasta.

Miten orgasmin pidättely vaikuttaa pariskunnan läheisyyteen ja intiimin hetken tunnelmaan? Onko yhteisestä seksistä tullut suoritus, jota leimaa jännitys ja häpeä?

Minna ei ole koskaan kehdannut kertoa miehelleen Kallelle ejakuloinnistaan. Olisiko kuitenkin mahdollista, että Kalle on huomannut asian jo itse eikä ole maininnut siitä mitään, koska ymmärtää asian nolottavan Minnaa?

Pariskunnan välisessä seksissä vallitsee siis hiljaisuus ja hyvin keskeisen asian piilottelu, millä on selvästi vaikutusta ainakin Minnan seksuaaliseen hyvinvointiin.

Vältellessään seksiä Minna välttelee tosiasiassa myös kumppaniaan Kallea. Millainen merkitys tällä on Kallelle: miten välttely vaikuttaa heidän parisuhteeseensa?

Minnalla on ollut ensimmäisen poikaystävänsä kanssa ikävä kokemus, joka on saanut hänet tuntemaan epävarmuutta itsestään ja kehostaan. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että nyt Minnalla on toinen kumppani, joka ehkä suhtautuisi ymmärtäväisesti ja lämpimästi Minnan huoleen, mikäli tämä uskaltaisi avautua.

Menneisyydessä koetuilla häpeän tunteilla voi olla kipeitä seurauksia, jotka kulkevat mukana vielä vuosien kuluttuakin ja vaikuttavat negatiivisesti seksuaalisuuteen ja kehonkuvaan.

Minnan voisi olla hyvä käsitellä tunteitaan ja pelkojaan seksuaaliterapeutin tai -neuvojan kanssa, ennen kuin salailu ja täysin luonnollisen ominaisuuden häpeileminen saavat liian suuren roolin pariskunnan suhteessa sekä Minnan seksuaalisuudessa.

Henriikka Sundell, seksuaalineuvoja, Sexpo-säätiö.

Lue myös: Nainen – näin saat orgasmin helpommin! Seksuaaliterapeutin kuusi vinkkiä takaavat parempaa seksiä

X