Mirjan vaatekaappia päivitettiin värisuorilla

Jaa artikkeli
Värisuora: Raikas pinkki jakku 59,95 e ja housut 29,95 e, Zara. Espritin t-paita 36 e, Globalin silkkihuivi 16,90 e, Unisan kiilakantatossut 109 e ja Mangon laukku 20 e, Stockmann. Edbladin ranneke 46,90 e.
Farkuillekin löytyy vaihtoehtoja, huomasi Mirja Hulmi Vivan muuttumisleikissä.

 

Ajelin aamulla Säkylästä Helsinkiin , kertoo tämänkertainen muuttujamme Mirja Hulmi, 58. Ajaminen onkin verissä, sillä Mirja ajoi Säkylässä taksia 20 vuotta ennen kuin lopetti vuonna 2013.

Reippaalla ulkoilmaihmisellä riittää toimintaa: Mirja sauvakävelee, pyöräilee ja hiihtää talvisin. Rauhallisempaa hommaa on pitsinnyplääminen. Iloa ja ihanuutta arkeen tuovat myös neljä rakasta lastenlasta. Heistä kahta nuorinta Mirja hoitelee ahkerasti.

DSC_2812

Mirja Hulmi toivoi uusia ideoita vaateostoksille

Mirjan vaatevalikoima on ollut aika farkkupainotteinen. Juhlissa yllä on sentään mekko, tosin pohjepituinen, mille on stylisti Ainomari Setämaan mielestä tultava loppu!

Mirjalla on monelle tuttu tilanne:

”Haluaisin kokeilla mekkoja ja helmoja, mutta en tiedä yhtään, millaisia vaatteita ostaa”, hän kertoi etukäteen Ainomarille.

No, onneksi stylisti tietää:

”Ensimmäinen edellytys on tapa painottaa vartaloa niukalla yläosalla ja runsaammalla alaosalla. Ja pohjepituiset helmat pitää unohtaa, ne lyhentävät säärtä tehokkaasti. Kapea, napakasta kankaasta valmistettu polvipituinen hame on paras. Kapeavyötäröiselle Mirjalle sopii myös laskostettu hame. Ja erittäin pukeva linja on yläosasta niukka ja vyötäröltä levenevä A-linja”, Ainomari Setämaa opastaa.

 

vaihtoehtoja farkuille saadaan muun värisistä housuista. Lastenlasten kanssa leikkimiseen vapaa-aikana sopivat pehmeät väljät kuosihousut. Ne yhdistetään pieneen yläosaan.

Housut sopivat juhlaankin, kunhan ne ovat ryhdikästä mutta kauniisti laskeutuvaa materiaalia.

”Niiden pariksi ehdottomasti siro yläosa ja korkokengät”, stylisti muistuttaa.

Sen sijaan kapeisiin suoriin housuihin Mirjan kannattaa yhdistää alalantiolle ulottuva jakku, mieluimmin samaa väriä kuin housutkin. Hyvä esimerkki on tämän aukeman ”Pitkä jakkulinja” -kuvan yksivärinen vihreä housuasu. Kuvan ylä- ja alaosa eivät kuulu alunperin yhteen, mutta väri yhdistää ne linjakkaaksi kokonaisuudeksi.

Stylisti kannustaa Mirjaa elävöittämään vaatekaappia värisuorilla, mekoilla ja hameilla sekä siroilla yläosilla.

Farkut ovat helppo valinta joka aamu, mutta elämässä on muutakin kuin farkkuja.

Viva 6/2016

 

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X