Mistä löytää kivoja vaatteita, kun vartalo muuttuu? Mirjan uusi upea tyyli sisältää väljyyttä ja pidennettyä linjaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mirja Potila
Mirja Potila tuli Vivan muuttumispäivään Alavudelta. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Mirja Potila halusi jotain nuorekasta ja naisellista jämähtäneeseen tyyliinsä. Vivan työryhmä toteutti toiveen. Aviomieskin ihastui lopputulokseen.

Miten tyylin saisi edelleen pidettyä nuorekkaana ja naisellisena, vaikka on sairauksia, turvotusta ja paino-ongelmia? Tähän kysymykseen muuttujaksi ilmoittautunut Mirja Potila, 62, lähti hakemaan vastausta.

”Olen luopunut jo aikoja sitten farkuista ja siirtynyt trikoisiin ja tunikoihin. En tahtoisi jämähtää tähän tyyliin, vaan löytää uudenlaisia yhdistelmiä, jotka sopivat nykyiselle vartalolleni.”

”Sairaseläkkeelläkin haluan piristää päivääni panostamalla pukeutumiseen.”

Kuvaukseen on kerätty Mirjalle leveä- ja suoralahkeisia housuja, puseroita, maksimekko sekä pitkiä neuleita. Valituissa vaatteissa on sopivasti väljyyttä ja pidennetty linja, joka istuu kauniisti hänen vartalolleen.

Pituutta Mirjalla on 170 senttiä ja hänen vaatekokonsa on 42. Hän ilahtui kovasti näkemiensä, erilaisten yhdistelmien määrästä.

”Olen käyttänyt leveälahkeisia housuja viimeksi teininä. Valkoisia housuja olen vältellyt, koska niistä näkyy kaikki läpi. Näissä housuissa niitä ongelmia ei ole. Vyötärö ulottuu tarpeeksi ylös ja kangas on napakka ja peittävä. Nämä ostan tuleviin ristiäisiin.”

Myös muut yhdistelmät saivat Mirjalta kiitosta mukavuudesta ja näyttävyydestä.
Maksimekko kuului hänen suosikkeihinsa. Pieni liberty-henkinen kukkaprintti toimi hyvin, koska kuviot eivät erotu selvärajaisesti.

Yleensä kuvioiden mittasuhteet suositellaan valitsemaan oman koon mukaan.

Mirja Potila

Mirja Potila ennen muuttumispäivää.

Muuttumisleikki tarjosi uusia ideoita

Murretun väriset vaatteet olivat Mirjalle uutta. Ne ovat epätavallisia valintoja vaaleahiuksiselle.

Valkoisen yläosan avulla sai kuitenkin tuotua raikkautta kasvoille. Se on hyvä keino, jos muun vaatteen väri ei näytä hyvältä ihoa vasten.

Mirja sanoi katsovansa vaatekaappinsa sisältöä ihan uudella silmällä, kun hän pääsee takaisin kotiinsa Alavudelle.

”Sain muuttujapäivästä monia ideoita omaan pukeutumiseeni. Kuvaus oli ainutlaatuinen kokemus. Olen onnellinen, että uskalsin hakea muuttujaksi.”

Mirjan mies, Esa, oli kuvauksissa mukana kannustamassa.

Uusi tyyli sai miehen myhäilemään tyytyväisenä: Miten upea vaimo hänellä onkaan!

Kun Esalta kysyttiin, mistä Mirjan kokeilemasta asusta hän piti eniten, vastaus oli pyjamapuku. Sen värit, kuviot ja erilainen tyyli näyttivät Mirjan päällä hyvältä.

Muuttumisleikki: Mirja retrotunnelmissa

Mirja Potila

Muuttumisleikki: Mirja retrotunnelmissa. Tommi Tuomi / Otavamedia

Kuusenvihreä ja tiilenruskea, nuo 70-luvun retrovärit ovat jälleen muodissa. Viileiden värien käyttäjä ottaa avuksi valkoisen, jos haluaa pukeutua niihin. Valkoinen raikastaa asun ja heijastaa raikastavaa valoa kasvoille.

Neuletakki 40 €, Zhenzi. Paita 30 €, housut 40 €, korvakorut 14 €, KappAhl. Vihreät samettinilkkurit 140 €, Unisa.

Eleganttia valkoista

Mirja Potila

Muuttumisleikki: Mirja eleganttina. Tommi Tuomi / Otavamedia

Vaaleat housut näyttävät juhlavilta, mutta niitä voi käyttää yhtä hyvin arkena. Materiaali on helppohoitoinen ja vesipestävä. Vajaat lahkeet pysyvät myös helpommin puhtaana kuin täyspitkät.

Kietaisupaita 40 €, toppi 30 €, housut 40 €, laukku 25 €, korvakorut 8 €, kaikki KappAhl. Nilkkurit 160 €, Unisa. Kehykset 129 €, Scandimania.

Pitkää linjaa

Mirja Potila

Muuttumisleikki: Mirjan rento look. Tommi Tuomi / Otavamedia

Tunikoista on aika siirtyä maksi- ja midihelmoihin. Liberty-henkinen kukkakuosi ja kevyesti laskeutuva viskoosi tekevät maksimekosta nuorekkaan. Mekon kanssa sopivat paremmin mukavat tennarit, nilkkurit tai pitkävartiset saappaat kuin korkokengät.

Kukkamekko 60 €, Zhenzi. Korvakorut 8 €, KappAhl. Kehykset 129 €, Scandimania. Tossut 110 €, Adidas.

Vihreä huomioväri

Mirja Potila

Muuttumisleikki: Mirja hurmaa väreissä. Tommi Tuomi / Otavamedia

Pukeutumiseen saa särmää käyttämällä vastavärejä. Syklaaminpunaiseen yläosaan tulee jännitettä kirkkaan vihreistä korvakoruista ja laukusta. Jo pieni määrä tehoaa. Kukkahousujen väritys tasapainottaa kokonaisuutta. Joustavissa housuissa on suora lahje.

Neuletakki 80 €, Your Face. Pusero 40 €, Zhenzi. Housut 40 €, Jackpot, Prisma. Vihreä laukku 319 €, Ralph Lauren. Kengät 129 €, Clarks. Korvakorut 13 €, H&M.

Pyjama päiväkäytössä

Mirja Potila

Muuttumisleikki: Mirja trendikkäänä. Tommi Tuomi / Otavamedia

Monikäyttöiseen pyjamaan voit pukeutua arkena, juhlaan tai tehdä jakusta ja housuista yhdistelmiä eri vaatteiden kanssa. Jos kuviopinta tuntuu rauhattomalta, pue harteille yksivärinen takki, neule tai iso huivi.

Viskoosinen pyjamatakki 190 € ja housut 130 €, molemmat Gerry Weber. Kaulakoru 152 €, Aarikka. Toppi 30 €, Gerry Weber. Saapikkaat Unisa 149 €.

Yhdistävä tekijä

Mirja Potila

Tommi Tuomi / Otavamedia

Kukkahousut ja tweedneule ovat tyylillisesti kaukana, mutta toimivat yhdessä. Niissä on samoja värejä. Malliltaan takki on suoralinjainen, yläosasta istuva. Joustavissa housuissa on Mirjalle sopiva lahkeenleveys, joka ei kinnaa polvesta.

Tweedneuletakki 70 €, Zhenzi. Pusero 30 €, KappAhl. Kukkahousut 50 €, Zhenzi. Tennarit 140 €, Nike. Korvakorut kuvausrekvisiittaa.

Hiukset: koulutuspäällikkö Harri Tasanko /SIM Finland 020 744 4700. DS-tuotteilla.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: Mekko 60 €, Zhenzi, korvakorut 8 €, KappAhl.

Tiedustelut: Aarikka 020 742 7000, Adidas, Clarks, Nike, Ralph Lauren, Unissa/Stockmann 09 1211, Gerry Weber/Jokinen 09 171 021, hm.com, Jackpot/Prisma.fi, KappAhl 044 433 5263, Scandimania/Specsavers.fi, Your Face/Aleksi 13 09 131 441, Zhenzi/Halonen 020 742 540.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 9/19.

Lue myös: Pukeudu juhlavasti – Näin helposti saat yksinkertaisestakin asusta juhlavan

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

Mitä mieltä muutoksesta?

”Läheisteni mielestä pakka oli sekoitettu kunnolla. He eivät olleet tunnistaa minua facebookryhmään lähettämistäni kuvista.”

Mirja

X