Miten hoitaa kaulan iho-ongelmia? Testasimme tuotteet ihonhoitoon

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Nainen hoitamassa ihoaan suihkun jälkeen
© istockphoto
Kaulan ihon rypistyminen on osa ikääntymistä, mutta siihen ei kannata tyytyä. Asiantuntija neuvoo keinot ihon hoitamiseen.

Kuten arvata saattaa, veltostuneen kaulan ihon saaminen takaisin kiinteäksi on erittäin vaikeaa. SKY-kosmetologi Hannele Herttua ei kuitenkaan heitä pyyhettä kehään.

”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Säännöllisellä kotihoidolla, jota tehostetaan kauneushoitolassa tehdyllä laitesarjahoidolla, saadaan hyviä tuloksia aikaan”, Hannele Herttua sanoo.

Ultraääntä ja radiofrekvenssihoitoa kaulan ihon alueelle

Kaulan ihon hoidossa käytettäviä laitesarjahoitoja ovat esimerkiksi radiofrekvenssihoito ja HIFU-ultraäänihoito. Radiofrekvenssihoidon vaikutuksena kollageenisäikeet supistuvat ja iho napakoituu. Tulokset ja niiden kesto ovat aina yksilöllisiä.

Etenkin talvella kaula ja dekoltee helposti unohtuvat, kun kaula ryppyineen on vaatteiden peitossa. Nyt on hyvä aika aloittaa hoito.

Juonteita kohottava hoitovoide kasvoille ja kaulalle on Diego Dalla Palma professional V-lifting 24-hour tensor-effect cream. 50 ml 104 €.

Juonteita kohottava hoitovoide kasvoille ja kaulalle on Diego Dalla Palma professional V-lifting 24-hour tensor-effect cream. 50 ml 104 €

Lue myös: Hiukset ohenevat, mistä apua hiustenlähtöön? Testasimme Mark Birchin kehittämää hiushoitoa

Kaulan ihon ylläpitohoito

Kirurgisilla toimenpiteillä kaulan venynyttä ihoa voidaan poistaa sekä nostaa ihon alla olevia laskeutuneita kudoksia. Hannele Herttuan mielestä nämä toimenpiteet eivät yksinään riitä.

”Ikääntyminen on jatkuva prosessi. Tarvitaan ylläpitohoitoja, joilla ihoa voidaan kiinteyttää ja hoitaa maksaläiskiä sekä juonteita.”

Herttua antaa kotihoitovinkkejä. Kaulan iho puhdistetaan säännöllisesti aamuin illoin kasvojen puhdistuksen yhteydessä. Sen jälkeen kaulalle ja dekolteelle levitetään seerumi ja kosteusvoide. Kasvojen ja kaulan iho kuoritaan noin 1–2 viikon välein.

Kotihoitoa voi tehostaa päivittäiseen käyttöön tarkoitetulla mikroneulausrullalla. Kasvojen ja kaulan iholle tarkoitetussa rullassa on lyhyet neulat, noin 0,1 mm.

Hyaluronihappoa sisältää leuan alle ja kaulalle aseteltava Talikan bio-enzymes -seeruminaamio. Vaikutusaika 15–30 min. 1 naamio/pakkaus, 9,90 €. 

Hyaluronihappoa sisältää leuan alle ja kaulalle aseteltava Talikan bio-enzymes -seeruminaamio. Vaikutusaika 15–30 min. 1 naamio/pakkaus, 9,90 e

Tehoa rullauksesta

Mikroneulausrullan pienen pienet teräsneulat rei’ittävät ihon uloimman pinnan, joka muodostuu lähinnä sarveissoluista. Rullan synnyttämistä rei’istä imeytyvät iholle rullauksen jälkeen sivellyn aktiiviaineen tehoaineet paremmin ja syvemmälle ihoon.

”Neulaus lyhyillä neuloilla ei vielä yksin stimuloi ihon kollageeni- ja elastiinituotantoa vaan vaatii tuekseen A- ja C-vitamiineja sekä peptidejä”, Herttua sanoo.

Hänen mukaansa kaulan ja dekolteen iholle voi käyttää samoja puhdistustuotteita ja voiteita kuin kasvoille. On myös olemassa erityisiä kaulan ja dekolteen iholle tarkoitettuja voiteita. Niissä on tavallisia kasvovoiteita enemmän kosteuttavia ja ravitsevia aineita.

Myös täyteainepistoksilla saadaan leukalinjaa oikaistua ja heltta sekä hamsteripussit poistettua.

Vaihdevuosissa kimmoisuuttaan menettävälle iholle sopii Vichyn neovadiol phytosculpt -hoitovoide kaulalle ja dekolteelle. 50 ml 44 €. Herkän ihon kuorintaan sopii luomulaatuista riisijauhetta ja vadelmauutetta sisältävä Nivea glow rice scrub. 75 ml 7,10 €. IS Clinical -sarjassa on erityisesti kaulan ihon hoitoon tarkoitettu neckPerfect complex -voide. 50 g 95 €.

Vaihdevuosissa kimmoisuuttaan menettävälle iholle sopii Vichyn neovadiol phytosculpt -hoitovoide kaulalle ja dekolteelle. 50 ml 44 €. Herkän ihon kuorintaan sopii luomulaatuista riisijauhetta ja vadelmauutetta sisältävä Nivea glow rice scrub. 75 ml 7,10 €. IS Clinical -sarjassa on erityisesti kaulan ihon hoitoon tarkoitettu neckPerfect complex -voide. 50 g 95 €.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/19.

Lue myös: Ihoa kaipaa kosteutta mutta kuivumistakin voi ehkäistä arkisin kotikonstein – Lue asiantuntijan neuvot kuivan ihon hoitoon

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X