Miten saisin vaimoni innostumaan seksikokeiluista? Lue seksuaalineuvojan vinkit rohkaisuun

Jaa artikkeliLähetä vinkki
erotiikkamessut
Mies ei saa vaimoa mukaan erotiikkamessuille. © Anssi Keränen
Julkinen seksuaalisuus vaivaannuttaa vaimoa.

Lauralla ja Mikalla menee muuten ihan mukavasti, mutta Mikaa häiritsee Lauran estyneisyys. Lauran mielestä seksuaalisuus on hyvin yksityinen asia, josta puhuminenkin nolostuttaa häntä.

Itse seksi sujuu ihan tyydyttävästi, mutta Mika kaipaisi siihen hiukan virkistäviä lisämausteita.

Hänen mielestään sänkyyn saisi uutta säpinää vierailemalla yhdessä aikuistavaraliikkeessä tai vaikkapa samassa kaupungissa järjestettävillä erotiikkamessuilla.

Lauraa ajatuskin kauhistuttaa. Hän ei ymmärrä, miksi seksivälineitä ei voisi ostaa huomaamattomasti vaikka nettikaupoista. Laura ei itse koe heidän edes tarvitsevan mitään leluja ja lykkää sen vuoksi nettiostosten tekemistä.

Mikan mielestä yhteinen vierailu seksimessuille olisi kiinnostava eroottisten ohjelmanumeroidenkin takia. Hänen mielestään eroottisten esitysten katsominen yhdessä olisi kiihottava esileikki, jota voisi jatkaa yksityisemmin kotona.

Laura ei syty ajatuksesta ollenkaan, sillä kaikki julkinen seksuaalisuus vaivaannuttaa häntä.

Onneksi Mika ei ole sentään ehdottanut pelehtimistä julkisella paikalla, Laura miettii tietämättä miehensä salaa haaveilevan pikaisista seksisessioista yleisessä vessassa tai metsässä.

Miten pariskunta voisi jatkossa ottaa paremmin huomioon toistensa seksihalut?

Kokeilu voi yllättää iloisesti

Ihmisillä on hyvin erilaisia toiveita ja tarpeita seksin suhteen. Toiset kaipaavat enemmän vaihtelua ja jännitystä, toiset taas pitävät tutuista ja toimivista rutiineista. Monille suhteen turvallisuus ja varmuus siitä ovat edellytyksiä uusien asioiden kokeilemiselle.

Kaikilla on oikeus määritellä omat rajansa ja pitää niistä kiinni. Toisinaan hyppy tuntemattomaan kuitenkin kannattaa: jos uskaltautuu kokeilemaan jotakin itselle uutta asiaa, voikin yllättyä iloisesti.

Laura ahdistuu ja säikähtää Mikan ehdotuksista seksimessuista ja -välineistä. Mikä Lauraa näissä ideoissa loppujen lopuksi huolestuttaa? Onko taustalla häpeää tai pelkoa, ja mistä se kumpuaa? Mitä Mika voisi tehdä tai sanoa, jotta Laura kokisi olonsa turvalliseksi ja rentoutuisi?

On ymmärrettävää, että suhteen kokeilunhaluisempi osapuoli turhautuu, jos ei saa mitään positiivista vastakaikua ideoihinsa. Seksiin voi toki lisätä vipinää vierailemalla yhdessä seksimessuilla tai vaikkapa katsomalla eroottisia filmejä, mutta ensin olisi ehkä tarpeen uudistaa Mikan ja Lauran välistä yhteyttä.

Jos Laura ei ole täysin halukas kokeiluihin, on todennäköistä, että hän menee painostuksen ja syyllistyksen alaisena vain entistä enemmän lukkoon.

Mistä asioista Laura nauttii yhteisessä seksissä? Onko hänellä fantasioita tai haaveita, jotka kiihottavat? Mikä toimii pariskunnan mielestä seksissä hyvin, entä mitä voisi kehittää? Kokeeko Laura olonsa viehättäväksi ja halutuksi?

Monelle epävarmuus omasta itsestä ja kumppanin kiinnostuksesta on intoa sekä kokeilunhalua latistava tekijä. Uskaltaako Laura heittäytyä täysillä yhteisiin hetkiin? Onko seksissä leikkisyyttä; liittyykö siihen naurua ja iloa, vai onko kyseessä lähinnä rutinoitunut suoritus?

Voi olla, että Laura pelkää vaikuttavansa Mikasta riittämättömältä, jos ei uudessa tilanteessa osaisikaan toimia seksikkäästi ja itsevarmasti. Kenties hän lykkää siksi välineiden hankintaa sekä muita kokeiluja.

Entä voisiko Mika puhua omista tunteistaan Lauralle? Ehkä kertoa, miksi haluaa kokeilla uusia asioita ja millaista nautintoa hän toivoisi Lauran niistä saavan?

Pariskunnan voisi olla hyvä miettiä yhdessä, mihin kumpikin on valmis ja mitä toisaalta tarvitsee suhteessa. Olisiko löydettävissä puolivälin ratkaisua, johon molemmat olisivat kutakuinkin tyytyväisiä?

Jos keskustelun käyminen takkuaa, voi mukaan aina pyytää ammatillista osapuolta, kuten seksuaalineuvojaa.

Henriikka Sundell, seksuaalineuvoja, Sexpo.

X