Muuttumisleikistä uusi tyyli! Näin mustavalkoista suosinut citynainen Raili innostuu värikkäästä pukeutumisesta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Raili Nurmikoski
Raili Nurmikoski tuli Vivan muuttujapäivään Helsingistä. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Raili Nurmikosken maalaamat taulut pursuavat värejä, mutta vaatteissa niitä ei ole näkynyt. Stylisti näytti, miten kesä otetaan haltuun värikkäästi pukeutumalla.

Kamera käy ja helsinkiläinen Raili Nurmikoski, 73, vaihtaa asentoa valokuvaajan ohjeiden mukaan. Selkäkivuista ei ole enää tietoakaan, kun mielessä on nyt tärkeämpää hämmästeltävää kuten huulipunan sävyn, silmälasien kehysten ja asukokonaisuuksien vaihtuminen.

”Tämä on todellakin avartavaa”, hehkuttaa Raili studion valojen loisteessa.

Omien sanojensa mukaan hän ei olisi ikinä osannut tarttua kaupassa näihin vaatteisiin.

”Kukkahousut ovat mielestäni näyttäneet pyjamahousuilta, mutta otan sanani takaisin.

Tällaiset jättikokoiset kehykset minultakin löytyy jostain laatikon kätköistä. Nyt aion kaivaa ne esille. Tukeva kehys, kissamainen muoto näyttää toimivan paremmin kuin ohut ja huomaamaton. Näillä saan selvästi kasvoille ryhtiä.”

Samaa mieltä ovat muutkin. Ero on huomattava.

Väriä vähitellen

Raili kertoo olevansa vaate-, koru- ja kenkähullu, ei ladylike, vaan pikemminkin mustavalkoisiin housuasuihin pukeutuva citynainen.

Kotona hänen kaappinsa pursuaa vaatteita, joita hän kierrättää ystävien kesken järjestämillään kahvikekkereillä.

Vivan muuttumispäivästä hän toivoo löytävänsä vinkkejä muutosta varten.

Mustavalkoisesta vaatekaapista on vaikea hahmottaa, mitä se pitää sisällään ja keksiä uusia yhdistelmiä. Vaatteet hukkuvat toistensa sekaan. Siksi suosittelen hankkimaan sinne vähitellen väriä, jolla pääsee alkuun.

Railille sopivat sinisen ja punaisen sävyt, myös muodikas keltainen näyttää hyvältä.

Oikean värisävyn tunnistaa siitä, että se saa silmät säihkymään ja ihon hehkumaan, vaikka kasvoilla ei ole häivääkään meikkiä.

Pastellit ja harmahtavat vaatteet jäivät muuttujapäivän kuvauksessa tyystin käyttämättä. Ne tekivät kasvoista harmaat ja värittömät. Railin koko olemus näytti niissä jotenkin vaisulta.

”Mustan tilalle suosittelen melkein kaikille aina mieluummin tummansinistä, joka on lempeämpi kasvojen lähellä”, stylisti kertoo.

Railin vartalo on harteikas ja suoran mallinen. Siihen saa muotoa lyhyillä yläosilla, valitsemalla ylä- ja alaosaan samaa väriä. Kun jakun pitää auki, se jakaa keskivartalon hoikentavasti kolmeen osaan. Hyvä kikka, kun haluaa häivyttää vyötärölle kerääntyneet ylimääräiset kilot.

Hartialinjaa keventää kevyesti laskettu hihaistutus, kimono- ja raglanhiha sekä syvä v-pääntie. Leveät vaakaraidat levittävät samoin venepääntie, puhvihihat, olkatoppaukset ja kiiltävät materiaalit.

Kapea raita kaventaa

Raili Nurmikoski

Pekka Nieminen / Otavamedia

Sinivalkoinen raitajakku on raikas punaisen alaosan kanssa. Materiaali on kevyttä tuulta pitävää nailonia. Jakku 339 €, Persona by Marina Rinaldi. Housut 120 €, Gerry Weber. Nilkkurit 96 €, Bianco. Nahkalaukku 129 €, A-more. Kehykset 259 €, Boss. Korvakorut 5 €, Bijou Brigitte.

Sporttista arkeen

Raili Nurmikoski

Pekka Nieminen / Otavamedia

Raili ei ole kukkamekkotyyppiä. Sporttinen mekko-jakku-yhdistelmä, joka on neulosta, on siisti, mutta rento vaihtoehto arkeen ja lomamatkalle. Mekko 100 €, vetoketjujakku 100 €, molemmat Betty Barclay. Nilkkurit 97 €, Bianco. Sukkahousut 20 denieriä, 8 €, Lindex.

Kukkahousut kesäksi

Raili Nurmikoski

Pekka Nieminen / Otavamedia

Sama väri ylä- ja alaosassa hoikentaa ja pidentää, vaikka sitä olisi vain kuvioiden pohjana. Nailonjakku 139 €, kukkahousut 109 €, molemmat Betty Barclay. T-paita 20 €, Global. Tossut 125 €, Pavement. Nahkalaukku 130 €, Unisa. Kehykset 259 €, Swarowski. Korvakorut kuvausrekvisiittaa.

Printti pituuden mukaan

Raili Nurmikoski

Pekka Nieminen / Otavamedia

Kukallinen sifonkitunika laskeutuu kauniisti ja päätietä reunustavat säihkyvät paljetit. Raili ei innostunut vaatteesta. Lyhyelle, 162 senttiselle, kukkakuvio oli liian iso ja hempeä väritys liian vaisu. Asu olisi kaivannut suorakaiteen muotoista, kevyttä huivia, jolla olisi saanut rikottua hartialinjan. Sifonkitunika 100 €, toppi 36 €, molemmat Samoon. Farkut 109 €, Betty Barclay. Avokkaat 80 €, Gabor. Korvakorut 20 €, Bijou Brigitte.

Pehmeää mokkaa

Raili Nurmikoski

Pekka Nieminen / Otavamedia

Keltainen väri ja mokkanahka tekevät bikerpusakasta naisellisen. Lyhyt takinmalli saa jalat näyttämään pitkiltä. Pusakkaa kannattaa kokeilla mekonkin kanssa. Mokkapusakka 240 €, Junarose. Paita 90 € ja housut 80 €, Gerry Weber. Laukku 110 e, Calvin Klein. Mokkatossut 129 €, Pavement. Korvakorut 5 €, Bijou Brigitte.

Raita vauhdittaa

Raili Nurmikoski

Pekka Nieminen / Otavamedia

 

Raitaneule piristää tummia housuja. Kasvoja kehystävä tuubihuivi antaa väriä. Raitojen suunnalla ja leveydellä on merkitystä yleisvaikutelmaan. Diagonaalissa ja pystyssä olevat kapeat raidat visuaalisesti hoikentavat ja pidentävät. Raitaneule 119 €, tuubihuivi 40 €, molemmat Gerry Weber. Housut 90 €, Betty Barclay. Tennarit 100 €, Vagabond. Kehykset 279 €, Christian Lacroix.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius 045 631 5431. Cutrinin tuotteilla.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Meikkikuva: T-paita 20 €, Global. Kehykset 259 €, Swarowski.

Tiedustelut: A-More, Global, Junarose, Persona by Marina Rinaldi/Stockmann 09 1211, Betty Barclay, Bianco, Calvin Klein, Gabor, Vagabond/Sokos 010 766 5100, Bijou Brigitte 09 753 1344, Boss, Christian Lacroix, Swarowski/Silmäasema 050 535 8191,Gerry Weber,Samoon/Muotitalo Jokinen 09 171 021, Lindex 020 142 2491, Pavement/Aleksi 13 09 131 441,info@unisa.com.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 5/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

Mitä mieltä muutoksesta?

”Muuttujapäivä oli mahtava kokemus. Se herätteli ja antoi uutta virikettä. Tässähän näyttää nuoremmalta kuin ennen.” Raili

X