Muuttujalle lisää tukkaa!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Punainen takki 59,95 e ja kaulakoru 34,95 e, Marks&Spencer. Hame 95 e, Kapteenska. Kauluspaita 99,95 e, Oui. Kengät 69,95 e, Ellos. Darling-kukkalaukku 69 e, Happy. Aurinkolasit Helsingin Optiicat. Peruukki Envy Joanne, väri Medium Brown, 319 e.
Rintasyövästä toipunut Irma Nirvi-Suuronen halusi kokeilla uusia peruukkeja. Niiden luonnollisuus yllätti muuttujan.

Huomasin suklaanapin kokoisen, ihonvärisen patin vuonna 1984 leikatun rintasyöpäarpeni alapuolella. Onneksi ensimmäisen syöpäni leikannut kirurgi oli varoittanut, ettei syövästä ehkä voi sanoa koskaan parantuvansa kokonaan. Olin siis 30 vuotta henkisesti varautunut siihen, että syöpä saattaisi uusia, kertoo Irma Nirvi-Suuronen, 78.

viva_muuttuja001

Irma Nirvi-Suuronen halusi kokeilla, miten peruukit muuttavat ilmettä

Hänen sairaalakierroksensa alkoi marraskuussa 2014.

Jorvi-Haartman-Kirurgi-Naistenklinikka-syöpäsairaala. Kaikissa sairaaloissa oltiin hämmästyttävän sydämellisiä ja ystävällisiä. Hoitajien myötäeläminen ja kannustava asenne auttoivat kestämään pelot ja hoidot.

Irma ei juurikaan kärsinyt kivuista tai pahoinvoinnista.

Sädehoito ei tuntunut miltään. Ensimmäisten hiustuppojen lähtö oli kyllä hämmentävä kokemus, järkyttävä ja vähän itkettäväkin. Minun paksu, kaunis tukkani petti minut. Sänki alkoi kasvaa noin puolen vuoden kuluttua.”

Uutta grafiitinharmaaksi kasvavaa tukkaansa Irma sanoo mukavaksi.

”Leikkautan sen niin, että se pysyy pystyssä.”.

 

Stylisti Ainomari Setämaa ihailee Irman lyhyttä tukkaa ja hienoa profiilia. Hän opastaa Irmaa tasapainottamaan vatsakasta H-vartaloa:

”Suoralinjaiset mekot ja takit, joissa on kevyt sisäänotto, luovat vaikutelmaa vyötäröstä. Suosi myös muotoilevia alusasuja, kuten vyötärön yläpuolelle nousevia alushousuja ja vatsaa litistäviä sukkahousuja. Vartaloa tiukasti myötäilevät vaatteet korostavat vatsaa”, hän neuvoo.

Takit ja jakut kannattaa pitää auki ja stylistin mukaan myös syvä v-kaula-aukko, pitkät kaulakorut ja pitkät kapeat huivit auki pidettyinä keventävät vaikutelmaa.

Kartettaviin vaatevalintoihin kuuluvat vatsaa korostava empirelinja, liian väljät vaatteet, jotka leventävät vartaloa sekä vyöt, jotka vievät huomion tasapaksuun keskivartaloon.

Lyhyttukkainen Irma kokeili innokkaasti erilaisia peruukkeja. Hän yllättyi siitä, miten luonnollisilta ”tekohiusperuukit” tuntuivat ja näyttivät.

”Hämmästyin, kuinka yhdelle ihmiselle voivat sopia niin monenlaiset ja -väriset peruukit. Muutamalla omalla peruukilla voi todella vaihtaa olemustaan.”

Viva 8/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X