Muuttumisleikissä elämäniloisen Inkerin tyyli uudistui

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Comman hihallinen shaali 80 e, Gerry Weberin ruutuhousut 120 e, Stockmann. Neulepusero 80 e, Happy. Avokkaat 39,95 e, Marks&Spencer. Helmet 49 e, Andiata.
”Ei vielä Ehtoolehtoon”, huudahtaa iloinen muuttujamme Inkeri Pulkka. Hän haluaa nauttia elämästään uudessa kotikaupungissaan Helsingissä.
ENNEN_91A4630

Inkeri Pulkka tuli muuttumaan Helsingin Katajanokalta.

Inkeri Pulkan, 75, mielestä Minna Lindgrenin Ehtoolehto on hauska kirjasarja, mutta itse hän ei tunne senkaltaiseen palvelutaloon vielä kuuluvansa. Nelisen vuotta sitten leskeksi jäätyään Inkeri muutti Raumalta Helsinkiin lähelle tyttärensä perhettä.

”Pääsin asumaan Katajanokalle kivaan senioritaloon virkeiden ihmisten pariin. Olen tavannut mukavia ihmisiä ja nautin Helsinkiin ja sen arkkitehtuuriin tutustumisesta”, elämäntyönsä farmaseuttina tehnyt Inkeri kertoo.

Vaateväreissään Inkeri suosii tummia sävyjä, kuten mustaa ja ruskeaa. Sininen on uusi rakkaus.

”Tykkään kyllä katsella ja hiplailla vaatteita, mutta sovittaminen on niin työlästä. Peitevoidetta ja huulipunaa usein laitan, mutta jotkut päivät menevät vain huulirasvalla”, hän nauraa.

Inkeri valittelee pömppövatsaansa, mutta stylisti Ainomari Setämaa ei näe siitä jälkeäkään. Hänestä Inkerillä on tasapainoinen ja sopusuhtainen H-vartalo, jossa vyötärö ei erotu kovin selvästi.

”Vatsa ei ole ongelma, vaikka siltä tuntuukin. Jos vatsaa olisi, vaatteiden pitäisi olla suorat ja väljähköt, kuitenkin vartaloa kevyesti mukailevat. Silloin vaate ei saa koskaan kiristää vatsan kohdalta. A-linjaiset alaspäin levenevät topit ja neuleet kätkevät vatsan tehokkaasti”, Ainomari vinkkaa.

Hän jatkaa edelleen vatsateemaa:

”Puseroa ei vatsakkaan kannata koskaa työntää vyötärön sisäpuolelle.”

Inkerin lyhyitä sääriä Ainomari kehottaa häivyttämään vaatteiden värisuoralla ja ohuilla mutta napakoilla materiaaleilla.

Inkerin ihanaa ihoa ja kirkkaita silmiä stylisti opastaa hehkuttamaan ”omilla” väreillä. Niitä ovat ne värit, jotka yllä pelilistä katsoo virkeä ja tasaihoinen nainen. Sameat ja murretut värit kasvojen lähellä eivät tee oikeutta Inkerin heleydelle.

”Suuria kuoseja ja raitoja kannattaa 160-senttisen Inkerin välttää. Jos himoitsee kuoseja, niitä voi käyttää yläosassa niin, että esimerkiksi pitkä villatakki rajaa ne näkymään avoimen takin alta. Ja pienikin korko kengissä tuo linjakkuutta ja ryhdistää kummasti”, stylisti Ainomari Setämaa kannustaa.

Viva 12/2016

X