Aune muuttui blondista kupariksi

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hilfigerin kaksiosainen mekko; pusero 129 e ja hame 139 e. Comman kevyt neuletakki 120 e, Stockmann. Vagabondin nilkkurit 150 e ja o.i.s. -tweedlaukku 34,95 e, Aleksi 13. Hopeiset korvakorut 175 e, Aarikka. Kaikki sukkahousut Falke.
Pastellisävyistä tykkäävä Aune Pakaslahti oli valmis kokemaan muodonmuutoksen päästä varpaisiin.

Aunella on Muuttuja-jutun otsikkoehdotus valmiina: Hammashoitajasta lammashoitajaksi!

Ja totta se on. Lähes 30 vuotta hammashoitajana työskennellyt Aune Pakaslahti, 64, pyysi keväällä hääpäivälahjaksi paria pihalammasta. Yllätys oli melkoinen, kun lahjaksi tulikin peräti 26 hollantilaista, puhtaanvalkoista Texel-lammasta.

Seurankipeät ja ihmisläheiset lampaat tuovat positiivista virettä reippaan Aunen päiviin.

Aune-ennen

Aune Pakaslahti tuli muuttumaan Lumijoelta

Eläkkeelläkin riittää siis puuhaa kuuden pojan äidille ja kahdeksan lapsenlapsen mummolle.

 

Aune on reipas ulkoilmaihminen, ja reilut ulkoiluvaatteet ovat kuin luotuja Aunen Y-vartalolle, sanoo stylisti Ainomari Setämaa.

Hän kuvailee Aunen urheilullista vartaloa suoraksi ja yläpainotteiseksi: Povenympärys on suuri, vyötärö ja lantio ovat lähes yhtä kapeat, reidet hoikat ja pohkeet lihaksikkaan treenatut.

Niinpä stylisti kehottaakin Aunea keskittymään alavartaloonsa:

”Pidä ylävartalo pelkistettynä. Unohda kiiltävät kankaat, suuret kaulukset, röyhelyt ja rusetit. Vältä yläosassa myös syviä v-aukkoja. Vaikka tummat värit eivät olekaan mieleesi, suosittelen pienentävää tummaa runsaaseeen yläosaan. Tumma väri myös silottaa iän mukana tulleita muhkuroita”, Ainomari luettelee ja suosittelee Aunen yläosaan pelkistettyjä neuleita ja neulosmateriaaleja, t-paitoja ja pyöreitä lievästi pakenevia kaula-aukkoja.

 

Alavartalo sen sijaan saa huomiota osakseen!

”Aune on housuihminen, jonka housuihin voi hyvin liittää hillittyjä kuoseja, taskuja ja nappeja. Valitse aina suoralahkeiset kapeat housut, ei tiukkoja leggingsejä eikä leveitä lahkeita”, stylisti neuvoo.

Aunen siroja nilkkoja pukevat nilkkurit, joiden kanssa housunlahje päättyy juuri nilkkurin yläreunaan niin, ettei paljasta ihoa näy.

Vaikka hameet ja mekot eivät reipasta muuttujaamme juuri kiinnostakaan, saattaa silloin tällöin tulla eteen tilaisuus, jossa helmat ovat paikallaan:

”Kevyesti alaspäin viistotut, polvipituiset mekot ja hameet tuovat upeat sääret esiin. Liikunnallisuus todella näkyy Aunesta”, Ainomari Setämaa kiittelee.

Ei siis ihme, että hammashoitajasta tuli eläkkeelle jäämisen myötä lammashoitaja!

Viva 10/2016

X