Uusi tyyli! Muuttumispäivä toi Jaanan parhaat puolet esiin: ”Yllätyin, miten hyvältä näytin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jaana Korhonen tuli Vivan muuttumispäivään Turusta.
Jaana Korhonen tuli Vivan muuttumispäivään Turusta. © Vesa Tyni
Jaana Korhonen haluaisi laihtua. Stylisti vinkkaa, miten vaatteilla ja väreillä löytyy nopeampi ja helpompi tapa hoikistua.

Kriittisesti vartaloonsa suhtautuvalla turkulaisella kokilla Jaana Korhosella, 51, on sama ongelma kuin monella muullakin naisella. Mistä löytäisi nuorekkaat ja tyylikkäät vaatteet, joilla voisi häivyttää vatsan? Viva-lehden muuttumispäivä antoi Jaanan kysymyksiin vastaukset.

Jaana on sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut transnainen. Hän ei halua pukeutua kaapuihin. Vaikeimmaksi hän kokee vaatteiden hankinnassa oikeiden mittasuhteiden löytämisen.

”Jakut ja puserot ovat usein liian lyhyitä tai hartioista tiukkoja. Tarjolla on lähinnä väljiä trikoomekkoja tai tunikoita. Haluaisin kuitenkin pukeutua tyylikkäästi ja nuorekkaasti”, Jaana sanoo.

Hänen arkiasunsa onkin tavallisesti tunika, leggingsit ja nilkkurit.

”Käytän tummia sävyjä ja mustavalkoista punaisella piristettynä, koska en halua räväyttää tai herättää huomiota pukeutumisellani.”

Jaanan muuttumispäivä alkoi muotojen hämäämisellä

Jaanan vartalotyyppi on omena. Muotojen hämäämiseksi on kolme tehokasta keinoa: Suosi printtikuoseja, kerrospukeutumista ja pystyleikkauksia. Myös eri tekstuureilla voi ohjata katseen suuntaa ja saada kokonaisuuteen eloa.

Päällekkäin puetut ohuet ja eripituiset kerrokset häivyttävät keskivartalon muodon. Jakun pitää olla hartioista sopiva, muuten se saa jäädä edestä auki. Etureunat muodostavat keskivartaloa kaventavat pystysuorat.

Hyvä printtikuosi hämää tehokkaasti, etenkin jos pohjaväri on tumma. Jos kuvio on liian levoton ja vie huomion kasvoilta, sen voi rauhoittaa yksivärisellä huivilla tai jakulla.

Muuttumispäivä yllätti Jaanan. Jaana Korhonen ennen muuttujapäivää.

Muuttumispäivä yllätti Jaanan. Jaana Korhonen ennen muuttujapäivää.

Sävy löytyy kokeilemalla

Musta ei ole ainoa väri, joka hoikentaa. Jaanan vihreisiin silmiin ja hiusten väriin sopivat ruskea ja vihreä. Ne ovat pehmeämpiä vaihtoehtoja kasvojen lähellä.

Vihreän ja ruskean monista sävyistä paras löytyy kokeilemalla. Valinta on oikea, kun peilistä katsoessa silmät näyttävät kirkkailta, hiukset runsaammilta ja iho hehkeältä.

”Minulle on aina sanottu, ettei vihreä sovi. Yllätyin kuitenkin, miten hyvältä näytin kukkapusakassa ja farkuissa. Kultakin toimii paremmin kuin hopea.”

Myös kuvauksissa ollut ruskea nahkatakki ja kuviohousut saivat Jaanalta hyväksynnän.

Kuvatuista asukokonaisuuksista mukaan olisi lähtenyt ehdottomasti leopardimekko ja leopardisukkahousut.

”Pidän eläinkuoseista, koska niillä saa asuun vahvan efektin. Vaikka vekkihame on tällä hetkellä muodikas, pitkät helmat vanhentavat.”

Boheemiin ulkoiluun

A-linjainen maihari, kukkahattu ja tekonahkaleggingsit ovat boheemi kevätasu.

A-linjainen maihari, kukkahattu ja tekonahkaleggingsit ovat boheemi kevätasu. Vesa Tyni

Takin alle mahtuu lämmittäviä kerroksia. Tuulitakki 60 €, Noom. Denimjakku 50 €, Lindex. Tekonahkafarkut 50 €, Cut & Pret. Tennarit 99 €, Vagabond. Kaulakoru 189 € ja käsikoru 144 €, Lumoava. Lierihattu 55 €, Les Deux.

Eloa helmaan

Pitkät vekkihameet ovat muotia. Ne hoikentavat ja pidentävät. Kuminauhavyötärö tuntuu päällä mukavalta.

Pitkät vekkihameet ovat muotia. Ne hoikentavat ja pidentävät. Kuminauhavyötärö tuntuu päällä mukavalta. Vesa Tyni

Pitkän hameen parina toimivat lyhyt jakku ja tennarit. Bikertakki mokkaa 250 €, Y.A.S. T-paita 15 €, Noom. Vekkihame 159 €, Dante 6. Tennarit 99 €, Ecoalf.

Väriä ja särmää

Iloisen värinen t-paita ja siihen sopiva printtipaita luovat kontrastia mustan Bikertakin kanssa. Maiharit tuovat kivaa särmää rentoon asuun.

Iloisen värinen t-paita ja siihen sopiva printtipaita luovat kontrastia mustan Bikertakin kanssa. Maiharit tuovat kivaa särmää rentoon asuun. Vesa Tyni

Tekonahkainen takki 60 € Lindex. Farkut 89 € ja paita 89 € Nimm Scandinavian. T-paita 69 € Tiger of Sweden. Nilkkurit 179 € Dr. Martens. Korvakorut 7 €, KappAhl.

Huomio sääriin

Hameasusta tulee yllättävä, kun yhdistät siihen villit sukkahousut. Eläinkuosi antaa särmää ja tuo sääret esille.

Hameasusta tulee yllättävä, kun yhdistät siihen villit sukkahousut. Eläinkuosi antaa särmää ja tuo sääret esille. Vesa Tyni

Bikertakin leveät kauluskäänteet hämäävät hartioiden leveyttä. Takki 70 €, KappAhl. Neuloshame 25 €, KappAhl. T-paita 20 €, Cut & Pret. Sukkahousut 15 €, Lindex. Korvakorut 7 €, KappAhl. Kengät mallin omat.

Sähäkkä printti hämää

Klassisessa eläinkuosimekossa vartalo näyttää kivasti kurvikkaalta. Vaate ei ole liian kireä eikä säkkimäinen.

Klassisessa eläinkuosimekossa vartalo näyttää kivasti kurvikkaalta. Vaate ei ole liian kireä eikä säkkimäinen. Vesa Tyni

Viskoosimekko 40 €, Lindex. Vihreä nahkarotsi 400 €, Ril´s. Kaulakoru 75 €, Snö of Sweden. Korvakorut 7 € KappAhl. Kengät mallin omat.

Kukkakuosia hillitysti

Printtijakku hoikentaa, kun kuviopohja on tumma. Kukkakuviosta löytyy kiiltäväpintaisten farkkujen vihreä sävy. Jakku on kiva myös vekkihameen kanssa.

Printtijakku hoikentaa, kun kuviopohja on tumma. Kukkakuviosta löytyy kiiltäväpintaisten farkkujen vihreä sävy. Jakku on kiva myös vekkihameen kanssa. Vesa Tyni

Pusakka 135 €, Les Deux. T-paita 18 €, Lindex. Housut 60 €, Cut & Pret. Vyö 13 €, KappAhl. Tennarit 230 €, Hugo Boss. Aurinkolasit 10 €, Lindex.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/Piece of Hair 09 42412072.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Meikkikuva: Mekko 40 €, Lindex. Kaulakoru 75 €, Snö of Sweden. Korvakorut 7 €, KappAhl.

Tiedustelut: Cut & Pret, Dr. Martens, Ecoalf, Gustav, Hugo Boss, Les Deux, Noom, Ril´s, Snö of Sweden, Tiger of Sweden / Stockmann 09 1201, Dante 6, Y.A.S / Sokos 010 766 5100, KappAhl Citykäytävä 044 433 5263, Lindex Aleksi 020 142 2491, Lumoava 040 3040201 www.lumoava.fi, Nimm Scandinavian 045 318 8888, Olivia Burton/Kultakeskus 050 048 3097, Vagabond/ Nilsson Shoes 09 6871 8890

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 5/20.

Lue myös: Matti syntyi väärään kehoon – näin transnaisesta tuli lopulta Maritta

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X