Naisen orgasmi ja hekuman huippu on opittavissa itsetyydytyksen avulla – Tuntoherkän klitoriksen tunteminen takaa nautinnon huipentuman

Naisen orgasmi ei ole itsestäänselvyys, sillä jopa 60—70-prosentti naisista on tyytymättömiä orgasmeihinsa. Avun voi tuoda orgasmikoulu.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Klitoriksen tunteminen on tärkeää, koska se on naisen tuntoherkin elin.

Naisen orgasmi ei ole itsestäänselvyys, sillä jopa 60—70-prosentti naisista on tyytymättömiä orgasmeihinsa. Avun voi tuoda orgasmikoulu.
(Päivitetty: )
Teksti: Hertta-Mari Kaukonen

Naisten orgasmiongelmat ovat hyvin yleisiä. Yhdeksän prosenttia suomalaisista naisista ei ole kokenut koskaan orgasmia, ei edes itsetyydytyksessä.

Vaikka nainen saisikin orgasmin itsetyydytyksessä, se ei välttämättä onnistu kumppanin kanssa. Tuoreimman Finsex-tutkimuksen mukaan alle puolet naisista saa useimmiten yhdynnässä orgasmin.

”Orgasmitasa-arvotutkimusten mukaan 60—70 pinnaa naisista on tyytymättömiä saatuihin orgasmeihin kumppaniseksissä”, Sexpon seksologi Veera Uusoksa sanoo.

Mutta mistä ongelmaan saisi apua?

Lue myös: Haluatko enemmän seksiä? Seksuaaliterapeutti neuvoo, miten seksi paranee ja paljastaa seksiasentojen kestosuosikin – Lue myös vinkit sooloseksiin!

Orgasmin äärelle kädestä pitäen ohjaten

Jos ei ole saanut koskaan orgasmia, sitä voi opetella ensisijaisesti itse. Itsetyydytyksessä naiset koskettelevat yleensä klitorista joko omin kostutetuin käsin hieroen, vibraattorin avulla tai ottaen käsisuihkun pään irti ja ohjaten vesivirran klitorikseen. Lisäksi voi viedä hieromasauvan sisälleen.

Tehokkaita apuvälineitä ovat esimerkiksi Sinkkuelämää-sarjastakin tuttu Magic Wand -vibraattori. Sen kanssa voi käyttää ohutta kangasta välissä, ettei kosketus ole jopa liian kova. Suosittu uutuus on myös klitorista imevä Satisfyer-vibraattori.

Täältä löytyvät seksuaalikasvattaja Betty Dodsonin ohjeet ensimmäisen orgasmin saamiseen. Hänen mukaansa opettelulle kannattaa antaa aikaa ja tutustua ensin omaan kehoonsa kosketellen, hengitellen, lantionpohjalihaksia supistaen ja rentouttaen. Kun siirtyy vibraattorin käyttöön, ei kannata luovuttaa liian nopeasti.

Itsetyydytystä voi jatkaa Dodsonin mukaan jopa kolme tuntia, jotta orgasmi saa mahdollisuuden. Samalla voi viedä esimerkiksi dildoa sisäänsä. Apuna kiihottumisessa voi käyttää fantasioita.

Lue myös: Hämmentävätkö kuumat seksifantasiat mieltäsi? – Seksuaaliterapeutti: ”Vaihtoehtoja fantasian toteuttamiseen on paljon, jos kumppani näyttää vihreää valoa”

Seksuaaliterapia auttaa – kotiharjoitukset treenauttavat

Jos iso O pysyy edelleen poissa, apua voi hakea seksuaaliterapiasta. Perinteisessä seksuaaliterapiassa terapeutti keskustelee asiakkaan kanssa ja antaa kotiharjoituksia.  Mutta tämä ei ole enää ainut apu. Alan uranuurtajat opastavat naisia nykyisin kohti orgasmia hyvin käytännönläheisesti.

Yksi heistä on Sexpon Veera Uusoksa.

”Ihan konkreettisesti lähdetään harjoittelemaan itsetyydytystä ja oman kehon tunnistamista. Siinä on paljon tekniikoita, joita voi kokeilla. Toiset haluavat, että olen siinä ohjaamassa mukana”, Uusoksa sanoo.

Koska orgasmikouluille on kysyntää, Sexpon tiloissa on alkamassa loppusyksystä kokonaisen viikonlopun Bodysex-työpajoja – joiden piti alkaa jo keväällä, mutta korona-aika on siirtänyt aloitusaikaa.

Lue myös: Nainen – näin saat orgasmin helpommin! Seksuaaliterapeutin kuusi vinkkiä takaavat parempaa seksiä

Miksi naiset tulevat näin intiimeille kursseille?

Työpajassa ollaan koko viikonloppu alasti, tutustutaan sukupuolielimiin ja masturboidaan.

”Ihmisillä on haluja lähteä kehittämään itselleen parempaa seksiä. Nautinnon löytämiseen ei välttämättä käydä kahvipöytäkeskusteluja, että mites kaverit harjoittelee tai millaisia kokemuksia on”, Uusoksa sanoo.

Kurssilla naiset myös hierovat toisiaan, mutta eivät seksuaalisesti.

”Jos haluaa kumppanin kanssa harrastaa seksiä, tässä oppii kertomaan, miten haluaa vastaanottaa kosketusta”, Uusoksa sanoo.

Lue myös: Joko tunnet nämä seksilelujen suursuosikit: ”14 orgasmia alle tunnissa” – ”Miehen mustasukkaisuus laitetta kohtaan oli ainoa miinus”

Orgasmi omin käsin

Jos itsellä on ongelmia nautinnon saavuttamisessa, Veera Uusoksa kehottaa tutustumaan omaan kroppaan. Klitoriksen anatomian tunteminen on tärkeää, koska se on naisen tuntoherkin elin.

”Klitorishan toimii paljolti samalla tavalla kuin penis, mutta on vain suurimmaksi osaksi kehon sisäpuolella. Sen takia me ei tunnisteta esimerkiksi niin hyvin, milloin ollaan kiihottuneita”, Uusoksa sanoo.

Itsetyydytyksessä naiset koskettavat useimmiten klitorikseen tai vievät sormen tai sauvan sisälleen. Kurssilla yhdistetään kosketustavat Betty Dodsonin kehittämällä rock´n roll -orgasmin menetelmällä, jossa ensin viedään oma sormi sisään ja puristellaan lantionpohjalihaksia sormen ympärille.

Seuraavaksi tehdään hengitysharjoituksia, tehdään tanssiliikkeitä pyöritellen lantiota, asetetaan dildo tai vastaava seksiväline emättimeen ja hyväillään klitorista ensin öljytyillä sormilla ja lopuksi voimakkaalla Wand-vibraattorilla.

Tekniikan ja vibraattorin käytön voi yhdistää myös partnerin kanssa tehtävään seksiin, jotta orgasmi tulisi myös silloin.

Lue myös: Kolmen kimppa haaveena? Näin suosittu seksifantasia voi piristää seksielämää parisuhteessa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot

X