Pelottaako edessä vaaniva muutos? Esittelemme 4 uutuuskirjaa kriisien hallintaan ja hyvään elämään

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Neljä uutuuskirjaa pahan päivän varalle.
Neljä uutuuskirjaa pahan päivän varalle. © Valmistajat
Kaipaatko lukemista? Poimimme uutuuskirjoista neljä, jotka tarjoavat intuition kehittämistä, pohdintaa vaihdevuosista, kriisien hallintaa sekä ohjeita hyvään elämään.

Kotilääkärin toimitus esittelee nyt neljä uutuuskirjaa, jotka käsittelevät elämän erilaisia tilanteita ja ohjaavat niissä eteenpäin.

Miten kriisistä selviää?

Pelottaako edessä vaaniva muutos? Vai murskasiko elämän käännekohta jo unelmasi? Kriisi voi tuntua kohtuuttomalta ja se voi romahduttaa, mutta se voi myös kasvattaa.

”Kriisien kauneus on siinä, että ne ovat aina mahdollisuuksia voittoon ja oppimiseen. Tragedia taas syntyy siitä, jos ihminen ei kulje tällaisen mahdollisuuden läpi”, muistutetaan kirjassa.

Noora Lintukangas: Selviytymisopas elämän kriiseihin. Hidasta elämää.

Onko tämä jo sitä?

Mistä tietää, ovatko vaihdevuodet jo alkaneet? Nehän voivat alkaa yllättävän aikaisin, jopa nelikymppisellä. Tämä kirja sopii kaikille tuota kysymystä pohdiskeleville. Ja jos yövalvomisten syy ei lopulta olekaan vaihdevuosissa, onpahan tutustuttu aiheeseen, jonka edestään löytää.

Katarina Wilk: Perimenopower Valmiina vaihdevuosiin. Atena.

Keksijän oivallus

”Mahdottomia ongelmia ei ole, ainut mitä pitää tehdä, on siirtää itsensä pois tieltä ja ottaa yhteystaidot käyttöön.” Näin opettaa intuitiosta väitellyt Asta Raami. Yhteystaito taas on kyky rakentaa yhteys puuttuvaan tietoon tai näkökulmaan, mutta myös toisiin ihnmisiin ja itseen.

Asta Raami: Intuitio3. Otava.

Hyvää elämää etsimässä

Mitä on hyvä elämä ja miten se saavutetaan? Tätä maailmanmatkaajat Päivi ja Santeri Kannisto alkoivat selvittää matkoillaan. Syntyi joukko värikkäitä kohtaamisia ja mielenkiintoisia pohdintoja.

Päivi & Santeri Kannisto: Hyvän elämän opas. Tammi.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 3/20.

Kun kaipaat lukemista ja erilaista uutuuskirjaa, lue myös nämä jutut:

Lue myös: Uutuuskirja: Luolasta pelastetuilla thaimaalaispojilla yllättävä selviytymiskeino – Pelastiko tämä heidät?

Docstop: Sukeltaja

Mikko Paasi. © YLE KUVAPALVELU

Lue myös: Kirjailija Max Seeckin uutuuskirja on edeltäjiään psykologisempi: ”Kirjoitusprosessina tämä on ollut raskain ja pelottavin”

Hertta-Mari Kaukonen ja Max Seeck

Hertta-Mari Kaukonen tapasi Max Seeckin Helsingissä juuri, kun tämä oli toukokuussa menossa tapaamaan Hollywood-tuottajia Yhdysvaltoihin. © Tommi Tuomi / Otavamedia

Lue myös: Seura tapasi ruotsalaisen suosikkidekkaristi Camilla Greben: ”Kauhuelokuvat tai rikossarjat eivät pelota minua lainkaan – tosielämä on paljon pelottavampaa”

Camilla Greben uusin teos on nimeltään Horros

Camilla Greben uusin teos on nimeltään Horros.  © Ulrica Zwenger 2016

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X