Eronneet iäkkäät vanhempani riitelevät – mitä voin tehdä?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kaksikymmentä vuotta sitten sopuisasti eronneet vanhempani ovat alkaneet viime aikoina tapella keskenään.

Kysymys

Kaksikymmentä vuotta sitten sopuisasti eronneet vanhempani ovat alkaneet viime aikoina tapella keskenään. He eivät kestä edes puhuttavan toisistaan, ja heitä ei voi enää ajatellakaan samaan tilaan. Mistä tällainen myöhään alkanut vihanpito voi kertoa?

Tukkanuottasilla

VASTAUS

Avioero on hyvin harvoin sopuisa. Eroon liittyy yleensä hyvin voimakkaita tunteita, kuten vihaa. Eron aikana tunteita on kuitenkin vaikea ilmaista ja käsitellä, koska keinomme eivät usein riitä siihen. Niinpä ne hautautuvat tullakseen esille joskus myöhemmin.

Ehkäpä vanhempasi halusivat säätää lapsiaan eron riidoilta ja tukahduttivat ne. Nyt he kokevat turvallisemmaksi purkaa tunteitaan, mikä on kuitenkin hankalaa lapsille. Heidän on ehkä myös vaikea löytää rakentavia tapoja tunteittensa ilmaisemiseen. Toisaalta he pystynevät tarvittaessa myös hillitsemään itsensä.

Tee edes nämä!

  • Kutsu vanhempasi edelleen perhejuhliin Älä suostu siihen, että he pilaavat juhlat riidoillaan. Sopikaa käyttäytymissäännöt.

  • Pyydä vanhempiasi työstämään eroaan hakeutumalla eroseminaariin. Siihen voi osallistua kymmeniä vuosia eron jälkeenkin.

  • Pidä itsesi puolueettomana. Kerro se myös vanhemmillesi.

X