Pirjo sai vinkit Vivan muuttujapäivänä – Näin vastavärit ja kerrokset piristävät 155-senttisen tyyliä: ”Huiveilla ja koruilla saa säväyksen asuihin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Muuttuja
© Tommi Tuomi
Pirjo Nyberg on jo vuosia pukeutunut samalla tavalla: pitkiin suoriin housuihin ja löysään kangaspuseroon. Stylisti neuvoo, miten tyyliä voi piristää ja päivittää.

Loviisalaisen Pirjo Nybergin, 77, edellisestä mallina olosta on aikaa.

”Aloitin vuonna 1961 vain 16-vuotiaana työt Osuuskaupassa. Liikkeen ikkunassa järjestettiin kaksi kertaa vuodessa muotinäytös. Esittelin muiden tyttöjen kanssa asuja. Ikkunan takana oli yleisöä katsomassa”, hän muistelee.

Pirjo Nyberg tuli Vivan muuttumispäivään Loviisasta.

Pirjo Nyberg tuli Vivan muuttumispäivään Loviisasta.

Pirjo on aina katsonut, mitä on päälleen pukenut. Hän tykkää väreistä, erityisesti punaisesta ja vihreästä.

”Kuvailisin tyyliäni ajattomaksi. Vaatteiden ajattomuus on ollut myös järkevää, sillä välillä rahat ovat olleet tiukilla, eikä uusiin vaatteisiin ole ollut varaa.”

Päivitystä ja piristystä Pirjo pukeutumiseensa kuitenkin kaipaa, sillä pitkät housut ja löysä pusero ovat ”aina päällä”.

”En edes muista, koska minulla olisi ollut hame.”

Kerroksia ja selkeitä linjoja

Stylistin mukaan Pirjo saa lisättyä yllätyksellisyyttä pukeutumiseensa väriyhdistelmillä ja vaatteiden kuoseilla.

Keskivahvoista lämpimistä väreistä tulee raikkautta ja voimaa tyyliin. Muodikkaat vastavärit kuten oranssi ja sininen tai limenvihreä ja lila puhuttelevat tänä kesänä vahvasti.

Stylisti antaa vinkin 155-senttiselle Pirjolle: Vaatteet näyttävät hyviltä, kun niistä muodostuu selkeät, pystysuorat linjat – ne saavat näyttämään visuaalisesti pidemmältä.

Vaatteiden pukeminen kerroksittain häivyttää omenavartalon muodokkuutta. Stylisti ehdottaa asukokonaisuuden rakentamista mekon tai tunikan ympärille: alle värikäs t-paita ja päälle jakku, liivi tai takki, jotka jätetään mielellään aina auki.

Huivilla saa peitettyä liian avaran pääntien ja lisättyä väriä kasvoille. Stylisti neuvoo pitämään suorakaiteen muotoisen huivin pitkänä, kerran kaulan ympäri kietaistuna, jotta vaikutelmasta ei tule liian raskas.

”Huomasin kuvauspäivän aikana, että huiveilla ja koruilla saa säväyksen asuihin. En ole niitä niin pitänyt, mutta jatkossa voisin käyttää enemmän. Ne tuovat kaipaamaani vaihtelua”, Pirjo sanoo.

Stylisti huomauttaa, että vaatteiden kerrostamisessa kannattaa valita kevyitä ja laskeutuvia materiaaleja. Ne on myös mukavampi pukea päällekkäin. Jäykistä ja paksuista kankaista tulee kömpelö olo ja turhia ylimääräisiä senttejä vyötärölle.

Pirjosta kuvausvaatteet olivat kivan värikkäitä ja mukavia päällä.

”Sain vaatteiden yhdistelemisestä hyviä ideoita. Minusta tämän päivän trendi yhdistää lenkkarit mekon tai hameen kanssa tuntuu kuitenkin oudolta. Sen jätän nuoremmille pukeutujille.”

Väriherkkua

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Polvipituus on paras mitta pienelle ja pyöreälle. Vaatteista muodostuvat pystysuorat linjat pidentävät silhuettia. Tikkitakin ja pellava-asun herkullinen väriyhdistelmä tarjoaa silmille makeaa herkkua. Tikkitakki 179 €, pellavatunika 114 €, pellavahousut 84 €, tossut 149 €, huivi 22 €, kaikki Gudrun Sjöden. Korvakorut 29 €, Aarikka.

Rennolla asenteella

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Oranssi farkkutakki sopii mekon pariksi, ja se vie tyyliä rennompaan suuntaan. Edestä yhtenäisenä näkyvä pellavamekko pidentää vaikutelmaa. Värileikkiä jatkavat leggingsit ja nahkakengät. Farkkutakki 119 €, Your Face. Pellavamekko 109 €, t-paita 54 €, kaulakoru 16 €, kengät 149 €, Gudrun Sjöden. Punainen kaulakoru kuvausrekvisiittaa.

Vilpoista kesään

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Kauniisti vartaloa myötäilevä kukkamekko on laskeutuvaa viskoosineulosta, joka on ihanan vilpoinen hellesäällä. Asu on kerrostettu vuorittomalla ja ryhdikkäällä puuvillajakulla. Puuvillatakki 114 €, trikoomekko 84 €, huivi 22 € ja tennarit 84 €, kaikki Gudrun Sjöden.

Voimaa väreistä

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Pukeutumiseen tulee villiä säpinää, kun asussa on erilaisia kuviopintoja ja kontrastia. Oranssi ja sininen ovat vastaväripari, joka vetää katseet puoleensa. Pirtsakka asu antaa energiaa arkirientoihin. Anorakki 88 €, Indiska. Neuleliivi 74 €, mekko 74 € ja kengät 149 €, kaikki Gudrun Sjöden. Korvakorut 29 €, Aarikka.

Hillitysti deminissä

Vivan muuttuja toukokuu © Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Farkkumekko on hyvä klassikkovaate kerrospukeutumisessa. Se käy sellaisenaan tai toisen mekon tai housujen parina. Yksivärisyyteen saa mielenkiintoa pienillä, värikkäillä asusteilla. Mekko 65 €, Cut & Pret. T-paita 54 €, Gudrun Sjöden. Tennarit 100 €, Skechers. Kaulakorut ja leggingsit kuvausrekvisiittaa.

Villi vaihtoehto

Vivan muuttuja toukokuu © Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Kesällä näkyy kirkkaiden värien ilotulitus. Samaan asuun puetaan lähivärien koko kirjo lämpimästä viileään. Painonapeilla kiinnitettävä liivimekko on helppo pukea. Neuletakki 129 €, mekko 74 €, molemmat Gudrun Sjöden. T-paita 15 € ja laukku 25 €, molemmat Lindex. Tennarit 120 €, New Balance. Korvakorut 29 € ja käsirengas 19 €, Aarikka.

Lue myös: Airi sai vinkit värikkääseen pukeutumiseen Vivan muuttujapäivänä: ”Uskallan jatkossa yhdistää värejä rohkeammin”

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X