Pukeudu juhlavasti – Näin helposti saat yksinkertaisestakin asusta juhlavan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Marja-Leena Järvisalo
Marja-Leena Järvisalo tuli Vivan muuttumispäivään Lahdesta. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Marja-Leena Järvisalo sai kutsun siskonpojan elokuisiin häihin. Vivan muuttujatiimi antoi vinkit, miten pukeutua juhlaan, päivittää hiukset ja tehdä juhlameikki.

Marja-Leena Järvisalo sai kutsun siskonpojan häihin, jotka ovat elokuussa. Juhliin meno saa naiset aina pähkäilemään pukeutumista. Löytyykö omasta kaapista sopiva asu, jossa ei näytä yli- eikä alipukeutuneelta?

”Jäätyäni eläkkeelle pari vuotta sitten karsin vaatekaapistani kaiken turhan pois. Jäljelle jäivät luottovaatteeni mustat housut ja muutama värikäs yläosa sekä huivit. Mekoista tein hameita, koska viihdyn paremmin kaksiosaisissa”, kertoi lahtelainen Marja-Leena Järvisalo, 67.

Tiukka konmaritus tekee arkipukeutumisesta helppoa, mutta jäljelle jääneistä vaatteista on vaikea keksiä asua yllättäviin menoihin. Marja-Leena vierastaa mekkoja. Hänen mukaansa ne istuvat huonosti hartioista, ovat usein hihattomia tai menevät liikaa pintaa pitkin.

Kokeiltuaan kuvausasuja Marja-Leena huomasi, että hyvin istuvan mekon voi löytää ja muutamalla kikalla yksinkertaisestakin asusta saa juhlavan.

”Oikeanlaiset asusteet tekevät paljon. Näyttävät pukukorut, naiselliset kengät, rohkea värien käyttö sekä hyvä kampaus, siinä juhlatyylin ydinasiat, jotka aion toteuttaa tulevissa häissä.”

Marja-Leena Järvisalo

Marja-Leena Järvisalo ennen muuttumispäivää. Tommi Tuomi / Otavamedia

Juhlavaa ja laadukasta

Kuvatuista asukokonaisuuksista Marja-leena viihtyi parhaiten housuasuissa. Leveät, vajaat lahkeet sopivat juhlaan mutta niillä on myös jatkokäyttöä arkena. Ne tuntuivat mukavilta jalassa.

Materiaalin laadukkuus tekee vaatteesta juhlavan. Satiini, ohut villa, silkki ja laadukkaat sekoitekankaat ovat hyviä vaihtoehtoja hääjuhliin. Jos juhlat ovat pienimuotoiset, asukokonaisuus voi olla rennompi ja voit ottaa pukeutumisen osaksi mukavat neulosvaatteet.

Säästä tummat sävyt syksyyn ja pukeudu kesällä kirkkaisiin, pastelliväreihin ja valkoiseen. Ne sopivat hääteemaan ja muihinkin kesän juhliin. Aurinkoisena päivänä tumma vaate kerää lämpöä ja tuntuu kuuman ahdistavalta.

Asulle juhlasilaus

Yksinkertaisistakin vaatteista saa juhlavan asustamalla näyttävästi.

Kirpputorit ovat pukukorujen aarreaittoja. Niistä tekee hyviä löytöjä edullisesti. Usein jo kookkaat korvakorut ja hyvin tehty kampaus antavat asukokonaisuudelle juhlasilauksen.

Naiselliset kengät, jossa on vähän korkoa, ryhdistävät. Jos voit hankkia vain yhdet juhlakengät, osta metallinväriset.

Kuvista näkyy, miten hyvin kauniit ja sopusuhtaiset kultakengät sopivat juhlistamaan lähes jokaista Marja-Leenan asua.

Kauniina pitsissä

Kauniina pitsissä

Tommi Tuomi / Otavamedia

Viininpunainen alaosa ryhdistää vaalean yläosan. Pitsipusero ja hartiahuivi on kauden juhlavinkki. Pitsipusero 40 €, KappAhl. Korvakorut 79 €, Dyrberg Kern. Hartiahuivi 27 € ja laukku 42 €, L’assessor. Housut 159 €, Marella. Kultakengät 175 €, Pertti Palmroth.

Vahvan värin voimaa

Vahvan värin voimaa

Tommi Tuomi / Otavamedia

Vahva syklaami on aikuisen naisen voimaväri, jota vaaleanpunainen pehmentää. Sifonkipaita 40 €, Zhenzi. Housut 40 €, KappAhl. Kengät 95 €, Amy. Kaulakoru 15 €, GinaTricot. Korvakorut 79 €, Dyrberg Kern. Käsirengas 10 €, KappAhl.

Kevyet kerrokset

Kevyet kerrokset

Tommi Tuomi / Otavamedia

Pukeutuminen ohuisiin kerroksiin hoikentaa. Saman sutjakan vaikutelman saa sifonkimekolla, jonka yläosassa on eripituisia liehukkeita. Sifonkimekko 150 €, Gerry Weber. Mustat avokkaat 140 €, Ril´s.

Rento juhlatyyliä

Rento juhlatyyliä

Tommi Tuomi / Otavamedia

Ohuiden neuleiden käyttö tekee tyylistä rennon. Pitkä, kimonohihainen neuleliivi on unelmavaate. Se peittää takapuolen ja reidet. Asun oranssi ja valkoinen ovat raikkaat yhdessä. Kullan käyttö asusteissa antavat kokonaisuudelle sopivasti juhlavuutta. Liivi 140 €, valkoinen toppi 40 € ja valkoiset housut 170 €, Ril’s. Korvakorut 10 €, kaulakorut 30 € ja 15 €, Bijou Brigitte. Kengät 95 €, Amy. Laukku 40 €, A + more.

Pastelliraikkautta

Pastelliraikkautta

Tommi Tuomi / Otavamedia

Valitsemalla hempeää vaaleanpunaista ja pitsikuosia, ei voi mennä pieleen. Väri antaa kasvoille hehkua. Pitsikangas on itsessään jo koristeellinen. Mekossa on hyvä leikkaus, joka istuu aikuisen naisen vartalolle. Pitsimekko160 €, Gerry Weber. Kulta-avokkaat 95 €, Amy. Laukku 250 €, Michael Kors. Korvakorut 59 €, Dyrberg Kern.

Itämaisuus inspiroi

Itämaisuus inspiroi

Tommi Tuomi / Otavamedia

Kietaistava kimonotakki on näyttävä. Pue sen alle kapeat housut tai yksivärinen silkkimekko. Runsaat kaulaketjut ja roikkuvat korvakorut ovat oleellinen osa juhla-asustusta. Kimonojakku 215 € ja housut 138 €, Valkoinen Elefantti. Kultakengät 95 €, Amy. Laukku 129 €, Beck & Söndergaard. Kaulakoru 15 €, KappAhl. Korut kuvausrekvisiittaa.

Hiukset: kampaaja Essi Hautala/ Frameda 010 5742700. Living Proof -tuotteilla.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Meikkikuva: Neulejakku 80 €, Comma. Mekko 150 €, Gerry Weber.

Tiedustelut: A+more, Amy, Beck&Söndergaard, Comma, Marella, Michael Kors/Stockmann 09 1211, Bijou Brigitte 09 753 1344, Dyrberg Kern finngold.fi, Gerry Weber/Jokinen 09 171 021, KappAhl Aleksanterinkatu 044 433 5263, lassessor.com, Ril´s/Aleksi 13 09 131 1441, Valkoinen Elefantti 09 611 038, Zhenzi/Halonen 020 742 7540.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

Mitä mieltä muutoksesta?

”Oli mielenkiintoista nähdä, miten toinen valitsee minulle vaatteet puhelinkeskustelun perusteella. Moni juttu olisi jäänyt minulta kaupassa huomaamatta.” Marja-Leena

X