Reissunaisen raikas tyyli – Muuttuja-Heidi sai uudet vinkit lomatyyliinsä

Heidi Ala-Mutka aikoo kesällä kierrellä kotimaan nähtävyyksiä. Stylisti antoi vinkit upeaan lomatyyliin. Mukavat matka­vaatteet ovat marketeista ja ketjuliikkeistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Heidi Ala-Mutka tuli Vivan muuttumispäivään Viitasaarelta. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Heidi Ala-Mutka aikoo kesällä kierrellä kotimaan nähtävyyksiä. Stylisti antoi vinkit upeaan lomatyyliin. Mukavat matka­vaatteet ovat marketeista ja ketjuliikkeistä.
Teksti: Anneli Leppänen

Viitasaarelaisen Heidi Ala-Mutkan, 58, kesäsuunnitelmissa on kierrellä koti­maan nähtävyyksiä ja tanssilavoja yhdessä miehensä Ollin kanssa. Diakonin työstä eläkkeelle jäänyt Heidi halusi kuitenkin ennen matkaa uudet vinkit lomatyyliinsä ja hän halusi päivittää niin hiukset, meikin kuin vaatteet.

”Lähdin muuttujaksi saadakseni iloa kasvoille ja vinkkejä värikkääseen pukeutumiseen. Ulkoinen olemus on näyttänyt liian kauan harmaalta”, Heidi toteaa.

Hän ostaa vaatteita marketeista samalla kun tekee ruokaostokset.

”Se on niin vaivatonta. Mutta maksan käsityöläisen tekemästä vaatteesta enemmän, jos tiedän käyttäväni sitä seuraavat kymmenen vuotta.”

Rennot ja helppohoitoiset reissuvaatteet on valittu niin, että niissä voi matkustaa mukavasti mutta tyylillä.

Kokonaisuuksissa on vain muutamaa väriä, jolloin vaatteet ovat helposti yhdisteltävissä.

Kesällä väritys saa olla raikas. Sinisen sävyt, keltainen ja valkoinen sopivat hyvin keskenään. Heidi innostui erityisesti keltaisista housuista. Sen värisiä vaatteita hän voisi hankkiakin.

Heidi Ala-Mutka ennen muuttujapäivää.

Heidi Ala-Mutka ennen muuttujapäivää.

Pellava paras materiaali

Reissatessa oikeat materiaalit ovat tärkeitä. Puuvillaelastaani on yksi mukavimmista. Ilman sitä housut ahdistaisivat ja liikkuminen olisi rajallista.

Ryppyisyydestä huolimatta pellava on paras hellesäällä. Se imee hyvin kosteutta ja hylkii likaa. Pellavavaatteeseen ei hiki tartu helposti, joten sitä ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen.

Kesämekot on usein tehty viskoosista. Ne tuntuvatkin kesäkuumalla vilpoisilta ja hengittäviltä. Matkalla pitäisi tosin olla silitysrauta mukana, sillä viskoosi kaipaa pesun jälkeen heti muotoilua ja silitystä kosteana.

Polyesterivaate on mahtava matkalla. Se pysyy siistinä ja oikenee rypyistä. Kun vaatteen pesee illalla, se kuivuu ja siliää hetkessä. Kuvauksessa Heidillä ollut vaaleansininen polyesterimekko olisikin siksi täydellinen lavatansseihin.

Heidi oli innoissaan kuvauksista ja vaatteiden sovittamisesta. Hän piti kaikista asuista. Reilun neljän tunnin kotimatkalla oli aikaa makustella muuttujapäivää.

”Mieheni Olli käänsi autossa usein päätään puoleeni ihmetellen kuinka paljon muutuin!”

Heidin mielestä vaatteisiin oli valittu hyvät värit ja tyylit.

”Siniset mekot oli kuin tehty minulle. Kerroin lastenlapsille ylpeänä, että mummilla oli Antti Tuiskun suunnittelemia vaatteita! Päätin myös käydä ostamassa itselleni huulipunan.”

Mukavasti matkalla

Joustavat puuvillahousut ovat mukavat ja tyylikkäät matkalla. Jos kirkas väri tuntuu liian hallitsevalta, sitä voi tasapainottaa neutraalinsävyisellä neuleella.

Joustavat puuvillahousut ovat mukavat ja tyylikkäät matkalla. Jos kirkas väri tuntuu liian hallitsevalta, sitä voi tasapainottaa neutraalinsävyisellä neuleella. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Keltaiset housut 49,95 €, Ellen Tracy. Neule 29,99 €, Lindex. Valkoinen t-paita 9,99 €, mywear. Tennarit 89,90 €, So What.

Muuntuva mekko

Hihattomassa polyesterimekossa on vartaloa myötäilevä leikkaus. Tyylikäs mekko ei ole yhden sesongin vaate. Tumma pohjaväri tekee siitä käyttökelpoisen myös syksyllä.

Hihattomassa polyesterimekossa on vartaloa myötäilevä leikkaus. Tyylikäs mekko ei ole yhden sesongin vaate. Tumma pohjaväri tekee siitä käyttökelpoisen myös syksyllä. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Hihaton kotelomekko 19,90 € ja puuvillaneuletakki 14,90 €. Keltainen olkalaukku 20 €. Kaikki House-merkkiä. Sandaletit 79,95 €, Clarks.

Kun sade yllättää

Matkalla on hyvä olla mukana nailonpusakka, joka hylkii vähän kosteutta ja pitää tuulta. Se on kevyt ja vie repussa vain pienen tilan.

Matkalla on hyvä olla mukana nailonpusakka, joka hylkii vähän kosteutta ja pitää tuulta. Se on kevyt ja vie repussa vain pienen tilan. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Pusakka 49,95 € ja t-paita 19,95 €, molemmat Antti Tapani. Housut 59,95 €, Mark & Spencer. Tennarit 89,90 €, So What.

Valmiina lähtöön

Lomalla vaatteiden pitää olla helppoja ja huolettomia. Paitamekko on juuri sitä. Sen materiaali on rypistymätöntä polyesteria, joka kuivuu pesun jälkeen nopeasti.

Lomalla vaatteiden pitää olla helppoja ja huolettomia. Paitamekko on juuri sitä. Sen materiaali on rypistymätöntä polyesteria, joka kuivuu pesun jälkeen nopeasti. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Mekko 50 €, Lindex. Aurinkolasit 7,90 €, Lindex. Sandaletit 54,99 €, Caprice.

Boheemielämää

Läpikuultavan paidan ja farkkujen yhdistelmässä on nuorekasta särmää, koska materiaalit ovat niin erilaiset. Rehevä kukkakuosi näyttää vesivärimaalaukselta.

Läpikuultavan paidan ja farkkujen yhdistelmässä on nuorekasta särmää, koska materiaalit ovat niin erilaiset. Rehevä kukkakuosi näyttää vesivärimaalaukselta. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Sifonkipaita 22,90 €, House. Neule 29,99 €, Lindex. Farkut 29,99 €, KappAhl. Tennarit 14,95 €, House. Olkalaukku 30 €, Esprit.

Kauniina tanssimaan

Tanssilavojen suosikkiasu on kukkakuvioinen mekko, jossa on hulmuavat helmat. Istuva yläosa ja a-linjainen alaosa tekevät mallista supernaisellisen.

Tanssilavojen suosikkiasu on kukkakuvioinen mekko, jossa on hulmuavat helmat. Istuva yläosa ja a-linjainen alaosa tekevät mallista supernaisellisen. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Mekko 59,99 €, KappAhl. Sandaalit 69,95 €, House. Korvakorut kuvausrekvisiittaa.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/ Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: Farkkujakku 24,90 €, iJeans Original. Tiedustelut: Antti Tapani, House, iJeans Original/Prisma.fi, Caprice, Clarks, Ellen Tracy, my wear/K-Citymarket.fi, Esprit, Mark & Spencer/Sokos 010 7665 100, KappAhl 044 433 5264, Lindex 020 1422491, So What/vamsko.fi

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/20.

Lue myös: Nyt hehkuvat värit! Muuttumispäivä toi uuden tyylin – Sisko, 62, sai vinkit juhlapukeutumiseen

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X