Seksi loppui liitostamme kuudenkympin korvilla

Jaa artikkeli
Mitä tehdä, jos haluttomuus vaivaa parisuhdetta. © Colourbox
Miten tulisi suhtautua aviomieheen, joka ei halua seksiä? Olemme kuusikymppinen aviopari, ja yhteistä taivalta on takana 25 vuotta.

Kysymys

Miten tulisi suhtautua aviomieheen, joka ei halua seksiä? Olemme kuusikymppinen aviopari, ja yhteistä taivalta on takana 25 vuotta. Mieheni on minua kohtaan muuten hellä: paijaa ja huomioi kaikin tavoin. Seksi ei vaan kiinnosta. Olen ikäisekseni hyvännäköinen. Seuraan muotia ja hoidan itseäni kaikin tavoin.

Ohi on

VASTAUS

Kuusikymppisten seksielämän ei tarvitse olla ohi. Sukupuolielämä voi jatkua pitkälle vanhuuteen, vaikkakin muuntuen iän myötä. Yksi syy seksihalujen loppumiseen voi olla kulttuurissamme oleva seksiin liittyvä suorituskeskeisyys. Mikäli ihminen kokee mielessään suuria odotuksia toiselta, hän voi vetäytyä.

Väsymys työssä tai harrastusten takia voi myös vähentää haluja. On myös syytä tarkistaa, käyttääkö miehesi jotain lääkettä, jolla on kyseinen sivuvaikutus.

Ongelma on teille yhteinen. Sen vuoksi sitä kannattaa lähteä ratkaisemaan teidän suhteenne ongelmana eikä miehen mielessä olevana ongelmana. Ilman keskusteluja ette voi kuitenkaan päästä eteenpäin.

Tee edes nämä!

  • Kartoittakaa suhteenne tila. Mihin olette tyytyväisiä, mitä haluatte parantaa.

  • Puhumaan seksielämästänne. Linda De Villersin kirja ”Miten tulla paremmaksi rakastajaksi” on toiminut monilla.

  • Menkää tarvittaessa seksuaali- terapeutin puheille. Siitä on monille hyötyä.

X