Näyttelijä ja seksuaaliterapeutti Kirsti Kuosmanen: Näin taltutat stressin sooloseksillä – ”Nautinto on terveyden kannalta tärkeää”

Avaimen seksuaaliseen nautintoon löytänyt Kirsti Kuosmanen haluaa kannustaa naisia vapauttamaan seksuaalisen voimansa. Lue Kirstin vinkit, kuinka sooloseksillä saa stressitasot alas.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Nainen , joka omistaa oman nautintonsa, omistaa oman voimansa", Kirsti Kuosmanen sanoo Kotilääkäri-lehden haastattelussa.

Avaimen seksuaaliseen nautintoon löytänyt Kirsti Kuosmanen haluaa kannustaa naisia vapauttamaan seksuaalisen voimansa. Lue Kirstin vinkit, kuinka sooloseksillä saa stressitasot alas.
Teksti: Johanna Elomaa / Kotilääkärin toimitus

Näyttelijä ja seksuaaliterapeutti Kirsti Kuosmanen, 57, kannustaa Kotilääkäri-lehden haastattelussa naisia etsimään seksuaalista nautintoa omilla ehdoillaan.

Nykyään Kirsti uskaltaa sanoa sanoa ääneen, mitä tahtoo.

”Samalla kun olen löytänyt rakkauden itseäni kohtaan ja avaimen seksuaaliseen nautintooni, jokin syvä häpeä ja miellyttämisen tarve on poistunut.”

”Haluaisin tuoda naisen seksuaalisuuteen alkukantaisen pornon sijaan kauneuden ja aistillisuuden. Me naiset olemme hyvin kehollisia olentoja. Uskon, että nainen, joka omistaa oman nautintonsa, omistaa oman voimansa”, Kirsti Kuosmanen sanoo.

Sooloseksillä stressitaso alas – Kirsti Kuosmasen vinkit, kuinka taltuttaa stressi sooloseksillä

Rakastava viesti keholle

Sooloseksi eli masturbaatio antaa keholle viestin, että olet ihana ja rakastettava juuri sellaisena kuin olet. Sooloseksillä voi hoitaa itseään ilman, että se olisi aina kiihotusharjoitus tai tähtäisi orgasmiin.

Anna rakkautta kehosi kohdille, joita yleensä soimaat

– Nauti itsesi koskettelusta ja sivelystä ilman päämääriä, etsi kehostasi nautinnon pisteitä ja anna rakkautta erityisesti niille kohdille, joita itselläsi on tapana soimata.

Hyvänolonhormoneja

– Seksuaalisuudesta nauttiminen synnyttää hyvänolonhormoneja. Nautinto puskee kortisolia eli stressihormonia ulos kehostamme. Tilalle saamme endorfiinia, dopamiinia ja oksitosiinia.

Nautinto on terveellistä

– Nautinto on terveyden kannalta tärkeää. Sooloseksi pitäisikin nähdä itsensä hoitamisena samalla tavalla kuin liikunta tai terveellinen ravinto.

Näyttelijä Kirsti Kuosmanen kärsi koko aikuisikänsä paniikkikohtauksista ja
huimauksesta. Seksuaalisuuskin oli hukassa. Miten hän oppi rakastamaan itseään ja nauttimaan seksistä? Lue Kirstin haastattelu Kotilääkäri-lehdestä nro 7/20!

Kotilääkäri nro 7/20.

Seuraa Kotilääkäri-lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös: Kirsti Kuosmanen kannustaa naisia hoitamaan seksuaalienergiaansa: ”Itselleen pitää antaa lupa rakastaa kehoaan sellaisena kuin se on”

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X