Kuva: Colourbox

(Päivitetty: )
Teksti:
Kari Kiianmaa

Kysymys

Olen saanut selville, että mieheni etsii seuraa netin keskustelupalstalla. Mitä voin tehdä? Onko tämä pettämistä?

Vastaus

Mikä on pettämistä? Voitte itse määritellä, mikä teidän parisuhteessanne on pettämistä. Monille netin salaiset keskustelut ovat pettämistä.

Raja pettämisen ja uskollisuuden välillä on epätarkka eikä netissä tapahtuva keskustelu tee sitä ainakaan helpommaksi. Saattaa myös olla, että netin alun perin viaton yhteydenpito muuttuu jossain vaiheessa pettämiseksi. Seuran hakeminen netistä on useimpien mielestä jo selvää uskottomuutta.

Petetyksi tuleminen on tuskallista ja tunteita kuohuttavaa. Salainen suhde avioliiton ulkopuolella, on se sitten satunnainen tai pitkäkestoinen, on aina suuri loukkaus puolisolle.

Tehtäväsi on kertoa miehellesi, miten sinua saa kohdella ja miten sinua ei saa kohdella. Keskustelkaa pettämisestä ja siitä, mitä hän netistä etsii. Onko hän tyytymätön elämäänsä tai teidän suhteeseenne? Hänen on myös ymmärrettävä, että luottamus suhteeseen on ensiarvoisen tärkeää. Menetetyn luottamuksen palauttaminen vaatii paljon ponnisteluja. Vaadi siis häneltä suurempaa läpinäkyvyyttä salailun sijaan.

Kari Kiianmaa, psykologi, kouluttaja

Seura 33/2012

 

X