Uusi tyyli! Sirkun mustat vaatteet vaihtuivat väreihin – Näin tyyli päivittyi Vivan muuttujapäivänä: ”Stylisti sai pirteän puolen minusta esiin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sirkku Leppäkorpi
Vivan muuttuja Sirkku Leppäkorpi on tottunut pukeutumaan mustaan. Nyt hän kokeilee jotain uutta. © Tommi Tuomi
Kaupasta helposti löytyvät mustat vaatteet ovat kuin vahingossa juuttuneet Sirkku Leppäkorven ylle. Muuttumispäivä toi värit ja pirteämmän ilmeen.

Värien käyttö on ollut minulla viime aikoina aika minimalistista. Kaupoissa on aina tarjolla se musta vaihtoehto, joka tuntuu helpolta ja varmalta valinnalta”, kertoo lohjalainen Sirkku Leppäkorpi, 50.

Valkoinen on puolestaan liian arka väri likaantumaan hänen työssään floristina. Paljon liikuntaa harrastava Sirkku odottaa niin työ- kuin vapaa-ajan vaatteilta mukavuutta: miellyttäviä materiaaleja ja käytännöllisyyttä.

Sirkku Leppäkorpi tuli Vivan muuttumispäivään Lohjalta. © Tommi Tuomi

Sirkku Leppäkorpi tuli Vivan muuttumispäivään Lohjalta. © Tommi Tuomi

Värileikki luo uuden tyylin

Muuttumispäivänä alkaa vaatteiden värileikki. Stylistin mielestä Sirkun sinisiin silmiin ja vaaleaan ihoon sopivat pehmeät värit. Hänen omat suosikkinsa ovat beige, vaaleanpunainen ja pinkki. Stylisti kannustaa laajentamaan skaalaa purppuran moniin eri sävyihin ja ottamaan mukaan vihreää, joka tuo lilat ja violetit komeasti esille.

Paitapusero ja farkut ovat klassikko työasuna. Uutta ilmettä siihen saa kukkakuoseilla ja väljillä mittasuhteilla.

Syksyn puseroissa on esimerkiksi näyttäviä pussihihoja, jotka käyvät viileälläkin säällä, kun alle pukee lämmikkeeksi ohuen merinovilla-aluspaidan.

Kapeille lahkeille ja leggingseille on uusi haastaja: leveät puntit. Ne istuvat erityisesti lantiolle ja reisille, joissa on pyöreyttä.

Kauniisti laskeutuva lahje ja korkea vyötärö saavat jalan silhuetin näyttämään visuaalisesti pidemmältä. Väljän alaosan vastaparina toimii vartaloa myötäilevä yläosa.

Mekkojen käyttö jatkuu syksylläkin. Ne puetaan paksujen neulepuseroiden tai -takkien kanssa. Lyhyt laatikkomalli tai alle polven ulottuva malli pitävät mittasuhteet imartelevina ja jalat pidemmän näköisinä.

”Stylisti sai pirteän puolen minusta esiin”

Sirkku Leppäkorpi nimeää suosikkiasukseen leveälahkeiset kukkahousut ja vihreän neulepuseron. Vieraimmalta olo tuntui juhlamekossa.

”Kengät olivat tosi kivannäköisiä ja mukavia jalassa. Voisin vaihteeksi töissäkin käyttää lenkkareiden sijaan matalia tennareita.”

Sirkku Leppäkorpi uskoo jatkossa lähtevänsä ennakkoluulottomammin vaateostoksille.

”Sain hyviä vinkkejä ja rohkeutta kokeilla erilaisia vaatteita. Oli mielenkiintoista seurata, miten ammattilainen rakentaa asukokonaisuuksia.”

Sirkku myöntää olleensa aluksi jopa vähän shokissa kuvausvaatteista.

”En olisi itse ikinä kaupassa edes sovittanut tällaisia vaatteita ja värejä! Mutta nyt kun näin ne päälläni, ne sopivat minulle. Stylisti sai pirteän puolen minusta esiin – ja se on kyllä enemmän minua kuin se musta.”

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 8/22.

Lue myös: Tyyli nuorentui ja värit päivittyivät! Terttu sai vinkit kesän matka-asuiksi Vivan muuttujapäivänä

matka-asuiksi uusi tyyli

Tertun tyyli sai piristäviä värejä Vivan muuttujapäivänä. Katso valinnat kesän matka-asuiksi! © Tommi Tuomi

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X