Testissä alumiinittomat deodorantit – Löytyykö uusi suosikkisi listalta?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Deodoranttia kainaloon
© iStockphoto
Estääkö alumiiniton deodorantti hienhajun? Tarvitseeko dödössä olla voimakasta tuoksua? Testissä neljä alumiinitonta deodoranttia.

1. Schmidt’s deodorantti, 17,50 e / 92 g

Testaaja: Sanna, 51

”Olen käyttänyt alumiinittomia deodorantteja kolme vuotta. Tämä on yksi parhaista. Kainalokarvat on kuitenkin ajeltava, sillä dödö ei pärjää karvoihin piintyneelle hienhajulle.

Alumiiniton tuote ei myöskään estä hikoilua tukkimalla hikirauhasia. Tavallisesti en juuri hikoile, mutta jos kainalot kastuvat hiostavassa palaverissa, dödö pitää ne hajuttomina. Puikko on kätevä stikki, tuote hajustamaton, miellyttävän vahamainen ja iholla heti kuiva. ”

2. Puhdas + mineraalikivi, 10 e / 120 g

Testaaja: Mika, 49

”Olen konttorityötä tekevä mies. Käytän deodoranttia päivittäin. Yleensä en pidä deodoranttien tuoksuista, joten hajuton dödö kiinnostaa.

Hajusteen voi valita erikseen Eau de toilettepuolelta. Mineraalikiveä hierotaan suihkun jälkeen kostealle iholle. Aine levittyy helposti eikä tunnu iholla miltään. Tuote ei tahmaa vaatteita. Mineraalikivi on tehokkaampi kuin vanha dödö – ja maksaa puolet sen hinnasta.”

3. Erisan roll-on deodorantti, 3,50 e / 50 ml

Testaaja: Milla, 43

”Käytän deodoranttia iltaisin suihkun jälkeen ja haluan sen kestävän seuraavaan iltaan. Ainoa vaatimukseni on, ettei hiki haise. En hikoile mitenkään runsaasti, ja ostan yleensä halpaa ja hajustettua markettituotetta.

Erisanin alumiiniton roll-on–deodorantti levittyi hyvin mutta vaikutti vetiseltä ja kuivui hitaasti. Usealla testikerralla hienhaju kantautui nenään jo iltapäivällä. Minulle tuote ei siis sopinut.”

4. Louis widmer roll-on deodorantti, 14,40 e / 50 ml

Testaaja: Virpi, 41

”En hikoile kovin, ja käytän deodoranttia vain aamuisin ja urheilun jälkeen. Koska hajuongelmaa ei ole ollut, ei deodorantin merkilläkään ole ollut koskaan niin väliä.

Roll-on-deodorantin koostumus on yllättävän kostea, mutta neste ei onneksi leviä vaatteisiin. Puhtaalta tuoksuva dödö pitää hyvin, eikä kainaloistani löyhähtele ei-toivottuja tuoksuja. Tuotteen design on yksinkertaisen tyylikäs. Voisin hyvinkin ottaa tämän vakidödökseni.”

Juttu on julkaistu Kotilääkärissä 3/2018.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X