Tiesitkö? Ulkona järjestetty kokous tehostaa työn tuottavuutta ja lisää työntekijän hyvinvointia – Näin toteutat kävelykokouksen lähiluonnossa!

Työpanostaan voi parantaa pitämällä kokoukset ulkona päiväkävelyiden yhteydessä, sillä luonnossa liikkuminen nollaa ajatuksia ja auttaa torjumaan stressiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Työpanostaan voi parantaa pitämällä kokoukset ulkona päiväkävelyiden yhteydessä, sillä luonnossa liikkuminen nollaa ajatuksia ja auttaa torjumaan stressiä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Alisa Kaukio

Yksi tapa nauttia luonnosta kesken työpäivän on lähteä tutusta kokoushuoneesta ja hoitaa työtapaamiset reippailemalla lähiluonnossa.

Viemällä kokouksen ulos lisää helposti liikuntaa työpäiväänsä ja innokkaimmat aktiivisuutensa seuraajat saavat mittariinsa askelia.

Kokouksien pitäminen ulkona on kannattavaa sekä työn tuottavuuden tehostamiseksi että työntekijän palautumisen kannalta.

Näin toteutat kävelykokouksen lähiluonnossa

Eko- ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen antaa käytännön vinkkejä kokouksen toteuttamiseksi ulkosalla. Sade saattaa yllättää, mutta muuttujiin voi myös varautua.

1. Ilmoittakaa ulkona pidettävästä kokouksesta etukäteen – Varaudu sään kestävällä vaatetuksella

Osallistujille on hyvä ilmoittaa etukäteen kokouksen ympäristöstä, jotta jokainen osaa varautua sopivilla ulkovaatteilla. Kesälläkin lämpötilat vaihtelevat ja vaikkapa jalkinevalinta voi olla ratkaiseva, minkä vuoksi ajoissa varoittaminen kannattaa.

2. Jakautukaa pienryhmiin

”Jos kävelykokouksessa on kymmenen ihmistä, yhden puhuessa muut eivät oikein kuule. Siksi on hyvä jakautua pienryhmiin, joissa pohditaan asioita ja annetaan ideoiden lentää”, Salonen sanoo.

Luova ajattelu herää luonnossa henkiin. Ulkoilu sopiikin erityisesti tilanteisiin, joissa ideointi on tarpeellista tai on jokin pulma ratkaistavana.

3. Ottakaa lyhyitä muistiinpanoja ja tehkää yhteenveto myöhemmin

On hyvä idea ottaa ulkona käydyistä keskusteluista lyhyitä muistiinpanoja mukana kulkevaan lehtiöön tai mobiililaitteelle. Varsinaisen yhteenvedon voi kuitenkin huoletta tehdä sisätiloissa paremman ergonomian äärellä, vaikka läppäriä voikin puiston penkillä sylissään pitää.

4. Ulkoilua voidaan yhdistää tavanomaiseen sisätilojen käyttöön

Sisätilojenkaan käyttöä ei tarvitse hylätä täysin, vaan pidemmästä kokouksesta voidaan viettää osa ulkona ja osa sisällä.

”Kävelykokoukset toimivat parhaiten juuri sillä tavalla, että lähdetään vaikka vartiksi pohtimaan ratkaisua pulmaan pienryhmissä ja sitten palataan takaisin.”

5. Kokoukseen voi osallistua myös etänä

Päiväkävelyllä työasioiden puiminen onnistuu myös eri lenkkipoluilla tai lähipuistossa, vaikka kaikki osallistujat eivät paikan päälle pääsisikään. Videopuhelu takaa tiedon välittymisen liikkeelläkin.

X