Tyyli nuorentui ja värit päivittyivät! Terttu sai vinkit kesän matka-asuiksi Vivan muuttujapäivänä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
matka-asuiksi uusi tyyli
Tertun tyyli sai piristäviä värejä Vivan muuttujapäivänä. Katso valinnat kesän matka-asuiksi! © Tommi Tuomi
Terttu Huurre kaipasi piristystä jämähtäneeseen tyyliinsä ja sai vinkkejä kesän matka-asuiksi. Muuttumispäivän aikana olemuksesta hävisi 10 vuotta.

”Tahtoisin kovasti muuttaa lookiani, sillä olen aivan umpikujassa ulkonäköni, pukeutumiseni ja hiusteni suhteen”, kirjoitti Terttu Huurre, 72, hakemuksessaan Vivan muuttumispäivään.

Terttu on ollut seitsemän vuotta eläkkeellä työskenneltyään kiinteistöassistenttina Oulun kaupungin palveluksessa.

”Kun pääsin eläkkeelle, lähdin etelään, Espooseen. Miehen perässä!”

Terttu Huurre tuli Vivan muuttumispäivään Espoosta. © Tommi Tuomi

Terttu Huurre tuli Vivan muuttumispäivään Espoosta. © Tommi Tuomi

Eläkkeellä Tertulle on tullut tunne, että jotain olemukselle ja tyylille pitäisi tehdä.

”En tiennyt enää, miten hiukset laittaisin. Ne ovat olleet pitkät 35 vuotta, ja tuntuivat paksuilta ja hiostavilta. Olen aika arka pukeutumaan, en uskalla oikein käyttää värejä.”

Huomio pukeutumisessa yläosaan

Terttu on 164 cm pitkä, ja hänen vartalonsa yläosa on kokoa 42 ja alaosa 44.

Stylistin mukaan Terttu voi halutessaan pukeutumisella hämätä kokoeroa vaatteiden väljyyksillä ja suuntaamalla huomion mieluummin ylä- kuin alaosaan.

Muotojen häivyttäminen on helpompaa laskeutuvilla kuin jäykähköillä materiaaleilla, jolloin väljyydet eivät jää vartalon ympärille ylimääräiseksi massaksi. Kun vaate istuu rintojen kohdalta, siitä ei synny väljänäkään telttamaista vaikutelmaa.

Muodokkuutta voi häivyttää myös valitsemalla vartalon leveimpään kohtaan tummat ja pienempään kohtaan vaaleat tai kirkkaat sävyt.

Matka-asuiksi rentoja ja värikkäitä vaatteita

Stylisti vinkkaa käyttämään kirkkaita ja vahvoja värejä, joilla saa voimaa pukeutumiseen. Monesti riittää pienikin määrä väriä asusteessa, jos isot väripinnat eivät tunnu omalta jutulta. Oikean sävyinen kaulahuivi tai kaulakoru toimii katseenvangitsijana ja antaa nuorekasta hehkua kasvoille.

Tertun voimaväri on oranssi. Vahva laventelinsininen mekko näytti hänen päällään myös raikkaalta. Stylisti ehdottaa hänelle myös muodikkaita tummia vihreän sävyjä, joilla voi korvata mustan.

Terttu oli kokemaansa muutokseen tyytyväinen.

”Nappivalinta nämä hiukset! Tykkään niistä kovasti.”

Myös vaatteet olivat hänestä onnistuneita. Niissä oli hänen mielestään kivoja malleja ja materiaaleja.

”Tuli vähän luksus mieleen. Ihastuin myös kaikkiin kenkiin, ja kehykset yllättivät nekin positiivisesti. Lopputulos oli pirteä. Kasvoille tuli hohtoa aivan eri tavalla kuin ennen. Olin yllättynyt muutoksesta – että voinko tuo olla minä!”

Skarpisti kaupunkilomalle

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Kaupunkilomalle sopii linjakas paitamekko, joka on mukava ja skarppi. Paitakaulus kehystää kasvoja, vyö tuo uuman esille ja alas levenevä helma antaa tilaa lantiolle. Puuvillamekko 140 €, Gerry Weber. Laukku 235 €, Marimekko. Balleriinat 110 €, Unisa. Kehykset 379 €, Helsingin Optiicat.

Printti toimii

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Hillitty kuosi alaosassa toimii hienosti, kun oranssi yläosa nappaa huomion. Kaulakorut suuntaavat katseen kasvoihin ja antavat lisää väriä. Pellavapaita 60 €, Essentials. Puuvillahousut 100 €, Gerry Weber. Pistokkaat 90 €, Unisa. Kehykset 225 €, Helsingin Optiicat. Korut kuvausrekvisiitta.

Helmat hulmuavat

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Väljässä mekossa on mukavan rento olo. Pitkät hihat ja helmat suojaavat auringolta. Alle voi pukea t-paidan, jos pääntie tuntuu liian avoimelta. Mekko on vilpoista viskoosia. Hillitty kuviointi tuo kankaaseen elävyyttä. Mekko 259 €, Nouki. Kesäkassi 219 €, Ralph Lauren. Balleriinat 100 €, Unisa. Kehykset 379 €, Helsingin Optiicat. Kello kuvausrekvisiittaa.

Käteviä kerroksia

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Mekko on monikäyttöinen matkavaate. Viileällä säällä sen alle voi lisätä lämmittäviä kerroksia kuten housut ja t-paidan. Materiaalina on hengittävä lyocell, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan viskoosia. Mekko 80 €, Nanso. Farkut 100 €, Gerry Weber. T-paita 60 €, Nanso. Laukku 94 €, Gudrun Sjöden. Hattu 59 €, KN. Tennarit 80 €, Palladium. Kehykset 379 €, Helsingin Optiicat.

Väri säväyttää

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Helteellä pellavamekon hyvät ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Se imee hyvin kosteutta, tuntuu viileältä kuumalla eikä likaannu helposti. Vahva laventelinsininen tekee myös säväyksen. Mekko 114 €, Gudrun Sjöden. Espadrillokset 159 €, Vamsko. Kehykset 375 €, Helsingin Optiicat. Korut kuvausrekvisiittaa.

Rennosti pellavassa

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Väljät housut ja lyhyt tunika toimivat yhdessä. Kesän luottoasun mukavuuden takaa vilpoinen pellava. Huivin voi kietoa myös päähän auringonsuojaksi. Neuletunika 84 €, Gudrun Sjöden. Housut 119 €, R-Collection. Huivi 64 €, Gudrun Sjöden. Kehykset 375 €, Helsingin Optiicat. Laukku 30 €, Lindex. Espadrillokset 159 €, Vamsko. Korvikset rekvisiittaa.

Vinkit Tertulle

Tunika toimii, mutta kokeile myös A-linjaisia mekkoja ja väljiä housuja.

Laskeutuvat, keskipaksut kankaat ja neulokset näyttävät päällä paremmilta kuin liian ohuet tai jäykät materiaalit.

Suosi lämpimiä ja kirkkaita värejä, vältä mustaa ja pastelleja.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 6/2022.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X