Uudenlaista näkökulmaa muuttumisleikistä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ril'sin brodyyrimekko 119,90 e, Aleksi 13. Minellin avokkaat 119 e, Stockmann. Punoslaukku 30 e, H&M. Kaulakorut 49 e/kpl, Studio Em. Aurinkolasit Salme Optica.
Tyyliinsä tyytyväinen Anne Toivonen-Stenius halusi nähdä itsensä muiden stailaamana. Muuttumisleikissä se onnistuu.

Pidän kirkkaista väreistä, varsinkin kesällä. Talvella valitsen asuihini myös mustaa. Värianalyysin mukaan olenkin talvi, kertoo helsinkiläinen Anne Toivonen-Stenius, 61.

Vivan Muttumisleikkiin osallistumiseen hän sai kipinän oman kampaamonsa Facebook-sivuilla olleesta Viva-jutusta.

Muutuja-ennen

Anne Toivonen-Stenius päätti antaa Vivan muuttumisleikille mahdollisuuden.

”Olen nopea ostaja, näen pian, mistä tykkään ja mistä en. Ajattelin, että olisi hauska kokeilla Muuttumisleikissä, miten joku muu pukisi minut”, Anne sanoo.

Työelämä asettaa vielä omat raaminsa pukeutumiselle, mutta Anne odottaa jo muutaman vuoden kuluttua alkavaa eläkeikää:

”Aikaisemmin eläke kuulosti tylsältä asialta, mutta nyt se on alkanut houkuttaa.”

 

H-vartalo on tällä kertaa stylisti Ainomari Setämaan tarkastelun kohteena:

”H-vartalo on koosta riippumatta suora, vyötärö ei juurikaan erotu. Kookkaan H-vartalon ei kannata peitellä kilojaan, vaan korostaa parhaita puoliaan. Laajat väljät kaavut kannattaa siis unohtaa.”

”Suoralinjaiset, kevyesti vartaloa myötäilevät – vaan ei tiukat – asut sopivat H-vartalolle. Muotoilevat ja kohottavat alusvaatteet ovat kookkaan H:n luottohankintoja”, hän kertoo.

Stylisti lisää, että kevyesti liikkuvat vaatteet vievät huomion pois liikakiloista. Epäsymmetrinen helma on oiva konsti samaan tarkoitukseen.

Annelle hän suosittelee keskikorkeaa vyötärölinjaa tukemaan vatsaa sekä kapeita vajaamittaisia hihoja, kapeita hieman alaspäin kapenevia housunlahkeita ja polveen ulottuvaa hameenhelmaa.

Kevyttä linjaa siis kaiken kaikkiaan.

 

Anne on värianalyysissä talvi, ja hän käyttääkin itselleen sopivia kirkkaita värejä.

”Nuorekasta linjaa kaipaava valitsee silkkipaitapuseroiden sijaan raikkaita t-paitoja ja unohtaa jäykät jakkupuvut. Takit ja jakut kannattaa jättää napittamatta, sillä se keventää vaikutelmaa.

Moninkertaiset huivit ja suuret kaulukset tukkivat liikaa hartialinjaa; syvä V- tai sivuille pakeneva kaula-aukko tuo tilaa kaulan ja hartian alueelle”, Ainomari opastaa.

Kirkkaat värit luovat positiivista energiaa ympärilleen, ja stylisti iloitsee myös siitä, ettei Anne hyljeksi korkokenkiä. Ne pidentävät säärtä ja kohottavat tehokkaasti koko olemusta.

Viva 7/2016

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X