Näin värikkäästi pukeutuu nyt rento herrasmies – Jyrki sai vinkkejä yksityiskohdista ja värien kontrasteista uuteen tyylinsä Vivan muuttujapäivänä

Jyrki Alkiolla on alkanut uusi elämänvaihe, ja hän haluaa hakea pukeutumiseensa piristystä. Stylisti vinkkaa, miten se tehdään syksyn maustevärein.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vivan muuttujana Jyrki Alkio, jonka tyyliin lisättiin hieman väriä.

Jyrki Alkiolla on alkanut uusi elämänvaihe, ja hän haluaa hakea pukeutumiseensa piristystä. Stylisti vinkkaa, miten se tehdään syksyn maustevärein.
(Päivitetty: )
Teksti: Anneli Leppänen

Helsinkiläinen Jyrki Alkio, 59, elää uutta elämänvaihetta. Pitkä parisuhde on päättynyt. Hän kaipaa päivitystä pukeutumiseensa.

Työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehenä hän miettii yhteiskunnan energiankulutuksen muuttamista vähäpäästöisemmäksi.

Varma valinta töissä on linjakas puku tai pikkutakki ja chinot, jotka eivät vie huomiota tärkeiltä asioilta.

”Viihdyn sinivoittoisessa tyylissäni enkä halua tuoda itseäni esille vaatteilla. Seuraan kyllä ympäristöä ja sosiaalisissa tilanteissa ihmisiä, jotka pukeutuvat hyvin. Heiltä tulee varmasti napattua vaikutteita omiinkin valintoihin”, Jyrki Alkio kertoo.

”Pukeutumiseni voisi kyllä ilahduttaa enemmän muita, jos sitä piristäisi väreillä. Mutta miten vaatteita yhdistellään niin, että ne sopivat yhteen?”

Jyrki Ennen, Jyrki Alkio tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä. © Tommi Tuomi

Jyrki Ennen, Jyrki Alkio tuli Vivan muuttumispäivään Helsingistä. © Tommi Tuomi

Yksityiskohdilla suurempi teho kuin väreillä

Miehet ovat nykyisin rohkeampia pukeutujia ja innokkaampia värienkäyttäjiä kuin ennen. Syksyinen vuodenaika tarjoaakin heille tumman ja hillityn yleisilmeen piristykseksi lämpimiä maustevärejä.

Urbaanin herrasmiehen sini- tai harmaavoittoiseen pukeutumiseen sopii hyvin okrankeltainen, poltettu oranssi ja viininpunainen. Neutraalilta taustalta ne pääsevät pomppaamaan näyttävästi esille.

Väriä kannattaa lisätä maltilla ja rajata määrä koko asussa korkeintaan kolmeen. Tällöin kokonaisuus pysyy helpommin kasassa. Pienillä yksityiskohdilla on melkeinpä suurempi teho kuin isolla väripinnalla.

Kontrastit tuovat särmää pukeutumiseen

Värien yhdistelyssä kontrastit ovat tärkeitä. Ne tekevät asusta mielenkiintoisen ja särmikkään. Kontrastin saa aikaiseksi käyttämällä väriympyrän vastavärejä tai rinnastamalla tummaan vaaleaa.

Värien puhtausaste tai voimakkuus on hyvä pitää asussa samana eli ne ovat joko kirkkaita, murrettuja tai keskisävyisiä. Jos neule on pehmeäsävyinen, alla olevassa kuviopaidassakin toimii parhaiten sama pehmeä värimaailma.

Jyrkin vaaleuteen sopivat parhaiten keskisävyt. Kirkkaat värit tekevät helposti kalpeaksi etenkin kasvojen lähellä. Pienenä pintana ja muussa osassa pukeutumista nekin toimivat.

”Koin kuvauksissa käytetyt värit luonteviksi ja voisin hyvin käyttää niitä itsekin omassa pukeutumisessani. Myös vaatteita voisin ajatella itselleni, paitsi ruudullista tweedpukua. Se poikkesi liikaa omasta tyylistäni”, Jyrki Alkio pohti Vivan muuttumispäivän päätteeksi.

Lue myös: Hae nyt Viva-lehden muuttujaksi!

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/2021.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X