Mies, vältä nopea laukeaminen yhdynnässä – Näin sinusta voi tulla kestävämpi kumppani eikä seksi ole enää ohi hetkessä

Jaa artikkeli
Nopea laukeaminen katkaisee yhdynnän liian aikaisin.
Nopea laukeaminen katkaisee yhdynnän liian aikaisin. Lue seksuaaliterapeutin vinkit, joilla saat seksistä enemmän ja pidempään nautintoa. © iStock
Jokainen pariskunta määrittelee itse, onko nopea laukeaminen heille ongelma. Keskimäärin yhdynnän pituus on 5–7 minuuttia. Lisää nautintoa seksikertaan saa myös pidentämällä esi- ja jälkileikkejä.

Mikä avuksi, kun nopea laukeaminen katkaisee yhdynnän liian nopeasti? Jos seksi tuntuu loppuvan joka kerta liian aikaisin, seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen listaa hyviä vinkkejä, miten lisätä kestävyyttä.

Esimerkiksi yhdyntäasennon vaihtaminen vähemmän stimuloivaksi tai pienten taukojen pitäminen kesken yhdynnän voivat tuoda helpotusta pulmaan. Myös apuvälineitä on helppo hankkia:

”Kondomin käyttö voi auttaa. Saatavilla on myös kondomeja, joissa on puudutusainetta”, Elina Tanskanen vinkkaa.

Myös erotiikkaliikkeiden puuduttavat geelit ja voiteet voivat pitkittää ennenaikaista laukeamista.

”Jotkut kokevat, että seksin jatkaminen ensimmäisen siemensyöksyn jälkeen itselle sopivan tauon jälkeen auttaa.”

Apua voi mahdollisesti saada myös harjoittamalla lantionpohjanlihaksia parempaan kuntoon, mihin saa apua asiaan perehtyneeltä fysioterapeutilta.

Lue myös: Nainen – näin saat orgasmin helpommin! Seksuaaliterapeutin kuusi vinkkiä takaavat parempaa seksiä

Naisen orgasmi

Näin nainen nauttii enemmän seksistä ja saa varmemmin orgasmin. © iStock

Nopea laukeaminen – Miksi seksi loppuisi siemensyöksyyn?

Jokainen pariskunta määrittelee itse, onko nopea siemensyöksy heille ongelma. Apua voi silti tuoda ajatus, että keskimääräinen yhdynnän pituus on 5—7 minuuttia.

”Meillä on esimerkiksi pornon ruokkimia kohtuuttoman vaativiakin asenteita. Ihmiset voivat ajatella, että penis-vaginayhdynnän pitäisi kestää melkeinpä tunteja minuuttien sijaan”, Elina Tanskanen sanoo.

Hän suosittelee pariskuntaa puhumaan omista haluistaan, sillä yhdynnän lisäksi tai tilalla voi harrastaa muutakin seksiä, kuten esimerkiksi suu– tai käsiseksiä.

”Kaikkien seksielämälle voi tehdä hyvää laajentaa käsitystä seksistä.”

Lue myös: Joko tunnet nämä seksilelujen suursuosikit: ”14 orgasmia alle tunnissa” – ”Miehen mustasukkaisuus laitetta kohtaan oli ainoa miinus”

Jos yhdyntä loppuu toivottua aiemmin, sitä voi jatkaa seksivälineen tai käsien avulla.

”Voi olla hyvä haastaa ajatusta siitä, että seksi loppuu siemensyöksyyn”, Elina Tanskanen sanoo.

Jos ongelma tuottaa suoranaista kärsimystä, kannattaa käydä lääkärin juttusilla, sillä vaivaan on saatavissa myös lääkkeitä. Myös pari- tai seksuaaliterapiasta voi olla hyötyä.

Lue myös: Kaipaatko jännitystä ja uutta kipinää rakkauselämääsi? Suo kesäseksille mahdollisuus – ”Pelkkä mekko ilman pikkuhousuja innostaa pikaisiin lemmenleikkeihin luonnossa”

X