Kokeilimme: Näin värähtelevä tuoli rentouttaa ja johdattaa kehon meditatiiviseen tilaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
"Hoidon jälkeen koin oloni rentoutuneemmaksi kuin ennen sitä."
"Hoidon jälkeen koin oloni rentoutuneemmaksi kuin ennen sitä." © istockphoto
Tuoli ohjaa mekaanisesti värähtelyn avulla kehoa meditatiiviseen tilaan, joka ennaltaehkäisee stressiä sekä palauttaa unen mekanismeja.

Hektisen työpäivän jälkeen jo pelkkä ajatus paikalleen pysähtymisestä tuntuu taivaalliselta. Istahdan mukavaan Neurosonic-tuoliin, joka ei olekaan mikä tahansa nojatuoli.

Se kallistetaan lähes makuuasentoon, ja päälleni lasketaan painopeitto. Värähtelevä tuoli alkaa lähettää kehooni erittäin matalataajuista (20–100 hZ) värähtelyä, joka tutkimusten mukaan tasapainottaa autonomista hermostoa, vähentää stressihormonin tuotantoa ja helpottaa nukahtamista.

Värähtelevä tuoli ohjaa mekaanisesti kehoa meditatiiviseen tilaan, joka ennaltaehkäisee stressiä sekä palauttaa unen mekanismeja.

Keho rentoutuu, kun värähtelevä tuoli vie meditatiiviseen tilaan.

Keho rentoutuu, kun värähtelevä tuoli vie meditatiiviseen tilaan. © iStock

Värähtelevä tuoli vie ajantajun

Kuulokkeissani soi rentouttava musiikki, vaikka hiljaisuuskin toimisi varmasti yhtä hyvin. Alan tuntea jaloissani kevyttä värähtelyä, joka etenee aaltomaisesti kohti alaselkääni.

Yleensä minun on todella vaikeaa rentoutua missä tahansa hoidossa, eikä se Neurosonic-hoidon aikanakaan tapahdu aivan hetkessä. Onneksi minulle on valittu 25 minuutin kestoinen rentoutusohjelma, joka on kehitetty erityisesti stressin oireiden helpottamiseen, lihasten rentouttamiseen ja unihäiriöiden lievitykseen.

Koska en kärsi uniongelmista enkä nukahtamisvaikeuksista, minun on vaikea analysoida tämän hoidon vaikutuksia uneen, mutta hoidon jälkeen koin oloni rentoutuneemmaksi kuin ennen sitä. Myös ajantajuni katosi hoidon aikana, ja lopussa melkein nukahdin.

Lisätietoja: www.neurosonic.fi. Lyhyt hoito 19 e (10-20 min), pitkä hoito 29 e (24-41 min)

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 2/20.

Lue myös: Näin saat apua univaikeuksiin – 5 vinkkiä, joilla rauhoitut ja nukut paremmin

Kaikki uniapneapotilaat eivät kuorsaa, ja varsinkin naiset kuorsaavat miehiä vähemmän.

© MIRVA KAKKO / OM-arkisto

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X