Järvivesi on hiustenpesuun parempaa kuin vesijohtovesi – Tästä se johtuu

Jaa artikkeli
© istock
Voiko hiukset pestä merivedellä? Entä kuinka erinomaista järvivesi on hiustenpesuun? Onko sadevedellä peseminen on täysin turvallista?

Voiko tukan pestä merivedellä?

Suolavesi ja aurinko kuluttavat aina hiuksia, kertoo hiusalan ammattilainen Annikki Hagros-Koski.

 

Merivesi on hiuksille iso rasite.

Totta. Merivedessä on paljon suolaa, joka kuluttaa ja kuivattaa hiuksia. Hius pystyy imemään painostaan noin 30 prosenttia vettä, ja meressä uidessa suolavettä imeytyy väkisinkin hiuksiin. Kun pulikointiin yhdistetään vielä taivaalla porottava aurinko, hiukset kuluvat entistä enemmän. Ahkera auringonotto ja uiminen saattavat vaalentaa erityisesti tummaa tukkaa. Se on kuitenkin aina merkki hiusvaurioista ja väripigmentin kulumisesta. Siksi meressä uidessa kannattaa käyttää uimalakkia.

 

Järvivesi sopii erinomaisesti hiustenpesuun.

Totta. Järvivesi sopii erittäin hyvin hiustenpesuun, koska se on luonnostaan happamampaa kuin hanavesi ja samalla lähempänä hiusten luonnollista pH-arvoa. Mitä lähempänä hiusten omaa happamuustasoa pesuvesi on, sitä paremmin hiusten rakenne säilyy. Järvivesi avaa hiusten pintakerrosten suomuja hanavettä vähemmän, mikä saa hiukset näyttämään kiiltäviltä ja tuntumaan pehmeiltä. Hanavesi avaa hiussuomuja enemmän ja tekee tukasta samalla karhean.

 

Sadevedellä peseminen on täysin turvallista.

Tarua. Ilmassa on paljon saasteita, jotka tulevat sadeveden mukana alas. Sen takia sadevettä ei kannata kerätä peseytymistä varten. Varsinkin jos lähellä on paljon tehtaita, sadeveteen kerääntyy usein paljon pienhiukkasia, jotka jäävät huuhdellessa kiinni hiuksiin. Pienhiukkaset rasittavat erityisesti ohuita ja hentoja hiuksia. Jos hiukset sattuvat kastumaan sateessa, ne kannattaa pestä. Sen jälkeen on hyvä laittaa hoitoainetta.

 

X