Innostu sinäkin paritansseista – Katso video ja opi foksin (foxtrot) perusaskeleet!

Lavatanssit houkuttaa ja koukuttaa.
© Sampo Korhonen/Otavamedia.
Seuratanssi sopii kaikille, parittomallekin. Kun taidat foksin, tanssit sen askelilla vaikka läpi elämän!

Lavatanssilla on pitkät perinteet Suomessa ja se on edelleen suuren yleisön suosiossa. Tanssi-ilta sujuu mukavammin, jos osaa edes vähän perustanssien askelia.

Tanssinopettaja Ulpu Jarva havainnollistaa lyhyellä videolla foksin (foxtrot) perusaskeleet oppilaansa Anssi Vallin kanssa.

Näillä askelilla pääset lavatansseissa alkuun. Tee perässä kotona!

Seura-video: Opi foksin (foxtrot) perusaskeleet! Näin se käy tanssinopettaja Ulpu Jarvalta ja Anssi Vallilta. Kuvaus: Sampo Korhonen

Perusfoksilla vaikka läpi elämän

Foksi on kaikkien lavatanssien perustanssi ja sitä soitetaan tanssimusiikkina keskimäärin eniten. Foksi pohjautuu luonnolliseen kävelyyn, jonka askelten rytmiä varioidaan halutulla tavalla.

Foksin askelilla selviää periaatteessa kaikesta tasajakoisesta tanssimusiikista. Niinpä suurin osa ihmisistä tanssii perusfoksilla läpi elämänsä.

Kun perusaskeleet on harjoiteltu yksin kuntoon, kokeile niitä yhdessä parin kanssa. Pitkäjänteisyydestä on tässäkin lajissa hyötyä, sillä kehittyessä tanssi sen kun paranee.

Varoitus! Tanssi koukuttaa. Nälkä kasvaa syödessä!

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti