Käytä tätä edullista tuottetta saippuan sijasta, jos kärsit kuivasta ihosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
perusvoide
Kuivaihoinenkin voi käydä suihkussa päivittäin. © Colourbox
Päinvastoin kuin yleensä luullaan, kuiva ja atooppinen iho hyötyvät päivittäisistä vesipesuista.

Kuivaa ihoa ei pidä pestä päivittäin.

TARUA. Kuivaihoisenkin tulee käydä suihkussa päivittäin, ja jos hän harrastaa liikuntaa myös aina liikunnan jälkeen. Lika, hiki ja vanhat voidejäämät kannattaa pestä heti pois, jotta kuiva iho ei ärsyyntyisi ja menisi rikki. Ihorikko toimii tartuntaporttina erilaisille bakteereille. Ihon hyvinvoinnin kannalta suihkussa tulisi olla tarpeeksi pitkään. Mutta myös lyhyemmistä pesuista on hyötyä.

Perusvoide on kuivan ihon saippua.

TOTTA. Pesuaineeksi kannattaa valita kevyt perusvoide, vesipitoinen lotion,  tai pesuvoide. Voide levitetään iholle kädellä, hellästi myötäkarvaan sivellen. Tämä ehkäisee karvatupen tulehdusta ja tukkeutumista. Jos haluaa käyttää pesemiseen saippuaa, kannattaa valita nestesaippua. Sen pH on lähellä ihon omaa pH:ta, ja se on lisäksi palasaippuaa hygieenisempi.

Kuivaa ihoa ei saa harjata pesuharjalla.

TOTTA. Kuivaa ihoa ei pidä hangata tai harjata edestakaisin harjalla tai pesusienellä. Hellä käsipesu riittää puhdistamiseen. Kuivaaminenkin kannattaa tehdä ihoa pyyhkeellä taputellen, jolloin iho jää nihkeäksi. Rasvaus suihkun jälkeen sitoo kosteuden iholle. Suihkun jälkeen oireilevaa ihoa voi koettaa rauhoittaa jääkaapissa viilennetyllä perusvoiteella. Lisätietoja voi kysellä valtakunnallisesta allergianeuvontanumerosta 0600 14419.

X