Kannattaa valita näitä bakteerikantoja sisältäviä maitotuotteita – lue miksi

Jaa kaverilleTilaa Seura
Probiootit ovat turvallisia, kun niitä nauttii ohjeen mukaan. © Colourbox

Probiootit edistävät terveyttä.

TOTTA. Probiootit lyhentävät ripulin kestoa sekä vähentävät ylähengitystieinfektioiden ja antibioottiripulin riskiä. Allergiariskiperheen äitiä suositellaan käyttämään probiootteja loppuraskauden aikana sekä antamaan niitä vauvalleen. Probiootit saattavat helpottaa myös toiminnallisia vatsavaivoja.

Probiootit ärsyttävät vatsaa.

TARUA. Probiootit ovat turvallisia, kun niitä nauttii ohjeen mukaan. Sen sijaan probioottivalmisteissa usein käytettävät apuaineet, prebiootit, saattavat ärsyttää joidenkin vatsaa. Prebiootit ovat kuituja, jotka edistävät hyvänlaatuisten suolistobakteerien kasvua. Tavallisimpia niistä ovat inuliini ja oligofruktoosi.

Probiootit on paras lisätä ruokaan.

TOTTA. Ruokaan lisätyt probiootit suojaavat suoliston hyödyllisiä bakteereja ruoansulatuskanavan hapoilta. Näitä ovat etenkin hapanmaitotuotteet, joissa probiootti on luontaisessa ympäristössään. Eri maitohappobakteerikantojen suuri määrä ei ole tae probioottivalmisteen laadusta, sillä kaikki kannat eivät kestä vatsahappoja. Kannattaa valita tutkittuja kantoja sisältävä tuote. Näitä ovat muun muassa Lactobacillus Rhamnosus, -Casei, -GG ja -Reuteri.

X