Mikä neuvoksi: Mies hoitaa lapsia,mutta lipittää samalla kaljaa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Lapset joutuvat seuraamaan, kun isä juo.

Kysymys

Mies tekee kyllä kivoja reissuja, esimerkiksi kalareissuja, lasten kanssa, mutta hän lipittää silloin kaljaa ja muutakin aina humalaan asti. Lapset joutuvat seuraamaan, kun isä juo. Olen puhunut tästä miehelle, mutta puhe on mennyt kuuroille korville. Mitä voin tehdä?

Mallioppiminen

Vastaus

On hyvä asia, että miehesi tekee asioita lasten kanssa, mutta on hieman huolestuttavaa, jos isä juo itsensä silloin humalaan. Nähtävästi hän ei pidä asiaa ongelmana.

Olisi tärkeää, että hän ottaisi itse vastuun käyttäytymisestään, jotta sinun ei pidä tarkkailla häntä ja hänen juomistaan.

Oletan, että teillä on näkemysero, jota on vaikea ratkaista. Tarvitsette jonkun ulkopuolisen henkilön sovittelijaksi, jotta löydätte yhteisen linjan.

Jos isä juo, tee edes nämä!

  • Kerro miehellesi, että et voi enää seurata sivusta hänen toimintaansa. Ehdota, että haette apua keskustelusta jonkun ulkopuolisen kanssa.

  • Mikäli hän suostuu, miettikää, onko lähipiirissänne ihmistä, johon te molemmat luotatte ja jota voisitte pyytää apuun, vai pitääkö hakea ammattiapua.

  • Mikäli mies kieltäytyy yhteistyöstä, joudut tekemään omat ratkaisusi tilanteen korjaamiseksi. Ehdotan silloin käyntiä perheneuvolassa.

 

Lue myös:

isä ja pojat juovat yhdessä

Lisääntynyt alkoholinkäyttö kuormittaa parisuhdetta, mikä avuksi?

 

X