Tavoitteena sileä iho

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© COLOURBOX
Voiko ihon uurteisiin todella vaikuttaa ryppyvoiteella? Diplomikosmetologi, kouluttaja Pia Sorjonen vastaa.

Vain silmien ympärillä oleviin ryppyihin voi vaikuttaa erikoisvoiteella.

Tarua. Kaikkiin ryppyihin voi vaikuttaa voiteilla. Silmänympärysryppyjä vain täytyy alkaa hoitaa erikoisvoiteella jo varhain, koska silmänympäryksen iho on ohut ja sen rasvantuotanto on vähäistä. Ensimmäiset rypyt ilmestyvät noin 30 ikävuoden tienoilla. Silloin on syytä vaihtaa hoitavaan tuotteeseen. Nuori iho tarvitsee vain ulkoisen suojan likaa ja kosteuden menetystä vastaan, mutta ikääntyvä iho tarvitsee lisäksi ihoa kiinteyttäviä aineita.

Mitä nuorempana silmänympärysvoidetta alkaa käyttää, sitä selvemmät ovat vaikutukset.

Totta. Silmänympäryksiä tulisi alkaa hoitaa jo silloin, kun alkaa käyttää silmämeikkiä. Nuorena riittää kosteuttava, UV-suojan sisältävä silmänympärysvoide. Tärkeää on lisäksi puhdistaa iho hyvin. Yöksi kannattaa levittää hoitavaa voidetta. Ikääntyvän silmänympärysvoiteessa on oltava jo enemmän tehoja.

Hyvä voide on tärkein keino taistelussa uurteita vastaan.

Tarua. Se on yksi tärkeä keino, mutta ei ainoa. Tärkeimpiä ovat hyvä ja monipuolinen ravinto, säännöllinen ja riittävä uni sekä mahdollisuuksien mukaan stressitön ja tyydyttävä elämä. Ihon pinnan hoitaminen vaikuttaa kuitenkin merkittävästi ihon kykyyn toimia. Halvalla ei saa purkkiinsa tehokkaita aineita. Ikääntyvän kannattaa valita voide, jossa on esimerkiksi hyaluronihappoa, peptidejä, kollageenia ja päivävoiteessa tietenkin UV-suoja.

Seura 17/2013

X