Näin hyaluroni toi avun Krista Ollankedon kuivan ihon ongelmiin: ”Tuntuma on kuin ihanan kasvohoidon ja -naamion jälkeen”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Plastiikkakirurgin antaman hoidon tulokset tuntuvat ja näkyvät jo seuraavana aamuna.
Plastiikkakirurgin antaman hoidon tulokset tuntuvat ja näkyvät jo seuraavana aamuna. © Sara Pihlaja
Ennen iho oli kuiva ja kiristävä. Nyt kimmoisa, kuulas ja kosteutettu. Krista Ollanketo turvautui lääkärin apuun ja ihon alle laitettavaan hyaluroniin.

Krista Ollankedolla on pintakuiva iho. Etenkin talvella kasvojen ihosta tulee samea ja väritön, ja sitä kiristää. Krista haki apua lääkäriltä. Näin ihon alle laitettava hyaluroni auttoi iho-ongelmissa.

Kuiva iho hilseili kuivuuttaan

”Matkustan paljon, ja suuret lämpötilavaihtelut kotimaan ja kohteen välillä näkyvät ja tuntuvat ihossa: matkan jälkeen ihoni usein hilseilee kuivuuttaan, aurinkovoiteen suojakertoimesta 50 huolimatta.

Neljänkymmenen ikävuoden jälkeen ihoni alkoi vaatia entistä enemmän huomiota. Puhdistan ja kosteutan sen hyvillä hoitotuotteilla päivittäin, ja talvella vaihdan voiteet kesäaikaa ravitsevampiin.”

Hyaluroni kosteuttaa tehokkaasti ihon alla

”Omahoito ei tahdo riittää, ja siksi turvauduin lääkärin apuun ja ihon alle laitettavaan hyaluroniin. Olen toiminut kosmetiikka-alalla, ja tiedän, että hyaluronia on ihossa luonnostaankin, mutta iän myötä se vähenee.

Hyaluronilla on kyky sitoa itseensä nestettä, joten se kosteuttaa ihoa tehokkaasti.”

Plastikkakirurgi asentaa kanyylin

”Jännitin vähän plastiikkakirurgin antamaa hoitoa. Ajattelin, että se sattuu. Hoidossa ihoon tehdään neulalla pieni reikä, josta lääkäri ujuttaa sisään ohuen, tylpän putken eli kanyylin.

Pelkoni oli turha. Kun KC klinikin plastiikkakirurgi Heikki Kupi liikutti kanyylia kudoksissa, tuntuma oli samanlainen kuin pienen peilin liike suun limakalvolla hammastarkastuksessa.”

Ohuin hyaluroni ihon kosteutuksessa

”Toisin kuin kasvojen muotoiluun, ihon kosteutukseen käytetään ohuinta hyaluronia. Sen vapautuminen kanyylista ei tunnu miltään.

Hoito ei ole halpa, mutta sitä eivät ole myöskään toistuvat, tuloksettomat kosmetiikkakokeilut. Eikä paraskaan voide yllä ihon pintaa syvemmälle.

En kuitenkaan antaisi kenenkään muun kuin terveydenhuollon ammattilaisen kajota kasvoihini. Verenkiertoon joutuessaan täyteaineet voivat olla vaarallisia. Laki ei toistaiseksi kiellä täyteaineiden pistoa maallikoilta.”

Sarjahoito talvikaudella

”Kanyylihoito on ohi vartissa. Sen jälkeen ihoa kuumottaa hivenen, mutta ei häiritsevästi. Tulokset tuntuvat ja näkyvät jo seuraavana aamuna: iho on kimmoisa, kuulas ja läpikotaisin kosteutettu. Tuntuma on samanlainen kuin ihanan kasvohoidon ja -naamion jälkeen.

Hoitoa suositellaan kolmen kerran sarjahoitona. Veikkaan, että ilman ihoa kuormittavaa matkustamista, minä pärjäisin yhdellä kerralla koko talven. Nyt käyn hoidossa pari kertaa talvikautena.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 2/20.

Lue myös: Mikä auttaa kosteuttamaan talven kuivattamaa ihoa? – Testasimme 4 tehoseerumia

Lue myös: Ihoa kaipaa kosteutta mutta kuivumistakin voi ehkäistä arkisin kotikonstein – Lue asiantuntijan neuvot kuivan ihon hoitoon

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X