Rokotevastustajien rahoille löytyi ottaja: VKK-puoluelaisten oma lääkäriasema tarjoaa heille täsmähoitoa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

VKK:n johto mainosti puolueen väelle uutta lääkäriasemaa, jonka tausta on vahvasti kauneuskirurgiassa ja esteettisissä hoidoissa.

(Päivitetty: )
Teksti:
Petri Korhonen

Miltä kuulostaisi lääkäriasema, jolta voisit pyytää taatusti rokottamattomien hoitajien apua ja hoivaa? Tai jonka lääkäri pelottelee koronarokotteiden olevan tappavia myrkkyjä?

Koululääketieteeseen uskovat asiakkaat toki kavahtaisivat tätä, mutta rokotevastustajille tällaisesta puheesta voisi olla mainosvaltiksi – ja siitä saattaisi löytyä markkinarako jota kukaan ei vielä ole Suomessa kokeillut.

Ensimmäinen tämänsuuntaisella filosofialla toimiva terveysfirma näyttääkin nyt olevan tulossa.

Koronarokotuksia vastustavan Valta Kuuluu Kansalle -puolueen (VKK) toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu julisti viime viikolla sosiaalisessa mediassa ilosanoman:

”Lääkäriin ei pääse? VKK:sta löytyy apu tähänkin.”

Vähäkainu linkitti postauksensa helsinkiläiseen Lääkärikeskus Aleksi 15 -yritykseen, joka kertoo laajenevansa ja etsivänsä lisää työntekijöitä.

Tolkun Henkilö soitti Vähäkainulle kysyäkseen, miten puolue liittyy lääkärikeskukseen.

”Ei mitenkään”, kertoo Vähäkainu nyt.

Hän sanoo poistaneensa postauksensa, koska hänelle tuli kuulemma niin paljon yhteydenottoja töihin haluavilta sotealan ammattilaisilta.

Vähäkainun mielestä terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa, koska hoitajilta vaaditaan rokottautumista koronaa vastaan, eivätkä nämä halua piikkiä ottaa.

Lääkärikeskuksen väellä on joka tapauksessa tiiviit VKK-yhteydet.

Keskuksen omistaa Suomen täydelliset venäläisnaiset -realitysarjasta tutuksi tullut sairaanhoitaja Sofia Kazakov, joka on myös VKK-puolueen Helsingin paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja. Paikallisyhdistyksen kolmesta perustajajäsenestä kaksi työskentelee lääkärikeskuksessa.

”Omistan lääkärikeskuksen kokonaan itse. Muuta yhteyttä VKK:n ja lääkärikeskukseni välillä ei ole kuin että jotkut VKK:n jäsenet käyttävät sitä,” Kazakov kertoo sähköpostitse.

Lääkäriasema löytyy monen kauneusklinikan takaa

Erikoisemmaksi homman tekee, ettei lääkärikeskuksella näytä olevan kovin paljon aiempaa kokemusta perusterveydenhuollosta – eikä ilmeisesti oikein toiminnastakaan.

Keskus perusti omat nettisivunsa vasta pari viikkoa sitten, ja osa sivuston alavalikoista on yhä vain venäjäksi. Osa sivuston ”tyytyväisten asiakkaiden” kuvista on kansainvälisistä kuvapankeista.

Keskuksen ”tyytyväinen asiakas” löytyy monesta muustakin paikasta. © Kuvakaappaus keskuksen sivuilta

Aleksi 15 on tullut kaupparekisteriin vuonna 2012, ja se on yksi Kazakovin omistaman Lääkäriklinikka Estetic:in aputoiminimistä. (Muita ovat muun muassa Plastiikkakirurgian Keskusklinikka, Keskusklinikka Suomi sekä Estetiksurgery Suomi).

Esteticin yhteystiedoista löytyy myös toinen yhtiö, Injektiokoulutuskeskus Suomi. Se muutti nimensä syksyllä 2019: aiemmin se oli kieliopillisesti erikoisemmassa muodossa ”Injektio koulutus keskus Suomi Oy”.

Estetic on myös vaihtanut nimensä: vuosina 2009-2019 se oli Lääkäriklinikka Estetik. Noina vuosina klinikalla työskenteli myös alalla surullisenkuuluisa suomalainen plastiikkakirurgi, jolta viranomaiset olivat aiemmin vieneet oikeuksia laiminlyöntien ja virheiden takia.

Nyt lääkärikunta on vaihtunut. Pari uusista lääkäreistä on perussuomalaisten aluevaaliehdokkaina, ja he puhuvat somessa jyrkästi koronarajoituksia ja valittuja pandemiantorjuntakeinoja vastaan.

Keskuksen omistajalle rokotetut ovat vapaamuurarien orjia

Sofia Kazakov on itse sosiaalisen median palstoillaan todennut muun muassa, että pandemia on valehtelua, rokotteet ovat vaarallisia ja rokotetut ovat vapaamuurarien orjia.

Kysyttäessä tästä Kazakov sanoo, että lääkärikeskus tukeutuu ”yksiselitteisesti lääketieteen parhaimpiin saavutuksiin”.

Hän ei vastaa suoraan kysymykseen, saako keskuksesta koronan hoitoon ivermektiinin kaltaisia vaihtoehtoisia lääkkeitä.

”En ole lääkäri, vaan pelkkä lääkärikeskuksen omistaja. En voi puuttua lääkärien eettisellä ja lääketieteellisellä vastuulla toteuttamiin hoitotoimenpiteisiin”, Kazakov kirjoittaa.

Onko oikein poliitikolle rahastaa kriisillä?

VKK-puolueen väki on usein paheksunut poliitikkoja, jotka ovat yrittäneet henkilökohtaisesti hyötyä esimerkiksi takavuosien pakolaiskriiseistä – tekemällä näistä omaa tai perheenjäsenten liiketoimintaa.

Samoin haukkuja ovat saaneet koronantorjunnalla ja testauksella rahastavat yritykset.

Puolueaktiivin omistama lääkärikeskus, joka brändätään ihmisten rokotepelkojen avulla VKK-puoluelaisten nimikkopaikaksi, on kuitenkin varapuheenjohtaja Vähäkainun mielestä eri asia.

Vähäkainu korostaa, että tämänkin kaupallisen lääkärikeskuksen ylevänä tarkoituksena on vain turvata ne pian romahtavat eli julkiset terveyspalvelut.

Tavallaan VKK:n näkökulmasta tämä onkin sitä parempaa rahastusta samalla pandemian aiheuttamalla kriisillä – meneehän sen mahdollinen tuotto puolueen omille ihmisille.

 

 

X