(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

SARJA Uutuusohjelmassa Grillikuume etsitään Suomen parasta grillaajaparia. Juontaja Pipsa Hurmerinta sekä tuomarit Kari Aihinen ja Tatu Lehtovaara luottavat ruoanteon hauskuuteen ja keveyteen.

Jokaisessa jaksossa annetaan kilpailuteemoja, joiden mukaan parit valmistavat kukin omalla grillillään jotain suussasulavaa. Parit ovat ilmoittautuneet ohjelmaan yhdessä, joten he tuntevat toisensa ja toistensa grillaustyylit hyvin.

”Ohjelma on hyvän mielen ohjelma, sillä tässä kilpailijat tsemppaavat myös toisiaan”, Pipsa Hurmerinta kertoo.

Sarjassa nähdään erilaisia osanottajia, muun muassa äiti ja tytär kisaamassa yhdessä. Grillailu ei taida olla niin perinteinen raavas äijälaji kuin kuvitellaan?

”Meillä oli tosiaan myös naisosanottajia. Eivätkä miehetkään kokanneet perinteisinä pidettyjä liharuokia, vaan kokkasivat hienostuneesti myös kevyempää kasvista”, Hurmerinta kertoo.

”Miesten ja naisten annoksia ei olisi voinut sokkona erottaa toisistaan”, toinen tuomari Tatu Lehtovaara miettii. Se siitä äijäilystä sitten.

Kilpailijoiden ammattimaisuus yllätti tuomarit. Näistä taidoista voi oppia jotain myös kotikatsomossa. Grillikuumeen tekijät painottavat, että suomalaiseen grillikulttuuriin liittyy paljon helmasyntejä.

”Kannattaa opetella yksi asia kerrallaan. Kun yhden asian hallitsee, voi siirtyä opettelemaan seuraavaa. On ongelmallista, kun grilliin lyödään samalla kerralla kaikki raaka-ainekset”, Lehtovaara opastaa.

”Sitten kaikki maistuu samalta”, Hurmerinta komppaa. 

Aihinen peräänkuuluttaa grillikesään varustautuvaa päivittämään grillisettiään. Hinnalla ei ole väliä, vaan kyse on lähinnä grillin toimivuudesta.

”Grillin läheltä pitäisi löytyä mielellään laskutilaa, jotta kaikki esivalmisteluvaiheet voi hoitaa siinä vieressä. Se tekee grillauskokemuksesta entistä helpomman ja hauskemman.”

”Hauskuus ja ilo”, siinä on Aihisen mielestä kokkauksen kenties tärkein lähtökohta. 

Heini Kilpamäki

Grillikuume, ke 22.4. klo 20.05 MTV3

 

X