Elämäni biisi palkittiin Kultaisella Venlalla – Juontaja Katja Ståhl ei yllättynyt menestyksestä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Elämäni biisi -ohjelman juontaja Katja Ståhl
Katja Ståhl ei esitä vaatimatonta, kun hänen juontamansa ohjelma palkitaan ansaitusti © Sampo Korhonen
Kultainen Venla parhaasta musiikkiviihdeohjelmasta kopsahti ansaitusti Elämäni biisi -ohjelmalle. Kotimainen formaatti on valloittanut katsojat aitoudellaan.

Kevään Kultainen Venla -gaalassa musiikkiohjelma Elämäni biisi palkittiin parhaana musiikkiviihdeohjelmana. Finaalivastuksena sillä olivat kansainväliset formaatit Masked Singer ja Vain elämää.

Olisi ollut lähes oikeusmurha, ellei Venla olisi osunut juuri Elämäni biisille. Se on puhtaasti kotimainen formaatti, jossa aito tunne ja kiehtovat elämäntarinat kohtaavat. Uuden oman luominen on aina suurempi saavutus kuin kansainvälisen formaatin soveltaminen suomalaisiin oloihin.

Eikä tätä pidä käsittää väärin. Masked Singer on ollut koko perheen ilopilleri koronakurimuksen keskellä, ja Vain elämää toimii niin hyvin, että siellä voidaan jopa kierrättää samoja artisteja vuodesta toiseen. Toimivia formaatteja ehdottomasti.

Elämäni biisissä on kuitenkin jotain poikkeuksellista. Vieraat eivät ole vain niitä joka paikassa esillä olevia julkkiksia, vaan mukana on nähty esimerkiksi kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, professori Pekka Puska ja apulaispormestari Nasima Razmyar. Mieleen on jäänyt erityisesti professori Alf Rehnin koskettava tarina hänen elämänsä merkityksellisimmästä biisistä. Elämäni biisin toisen kauden jaksot nähdään kesäuusintana TV1:llä, Areenasta löytyvät kaikki jaksot ja syksyllä tehdään jälleen uusia.

Onnimanni Liukkonen, tuottaja

Vaatimattomuus ei kaunista

Katja Ståhl toteaa suorasukaisesti, että Kultainen Venla meni oikeaan osoitteeseen, kun se annettiin hänen juontamalleen Elämäni biisi -ohjelmalle.

”Miksi pitäisi esittää vaatimatonta? Minusta kaikenlainen kursailu on todella ärsyttävää. Eikä ohjelman menestys ole minulle mikään yllätys; asia valkeni kyllä jo heti koekuvauksissa. Idea oli mielestäni niin nerokas, että harmitti vain, kun en ollut itse sitä keksinyt”, Ståhl virnuilee.

Ståhl toteaa olevansa ylpeä myös siitä, että kyseessä on sataprosenttisen kotimainen formaatti: Elämäni biisi sai alkunsa käsikirjoittaja Petja Peltomaan ideasta. Ensimmäinen kausi tehtiin nauhoitettuna, ja toisella kaudella siirryttiin suoriin lähetyksiin. Uudistus ilahdutti Ståhlia.

”Jankkasin koko ensimmäisen kauden ajan, että nauhoitettujen lähetysten tekeminen on ihan kamalan raskasta. Olen tehnyt suoria 20 vuotta, joten niitä osaan tehdä ja ne ovat minulle huomattavasti helpompia.”

Yle uusii kesällä Elämäni biisin toisen kauden jaksoja, ja syyskuussa alkava kolmas kausi nähdään jälleen suorana. Ståhl ei ole vielä kuullut tuotannolta, keitä hänen vieraikseen syksyllä saapuu.

”En tee niillä tiedoilla tässä vaiheessa mitään. Mutta kyllähän minun unelmavieraani olisi Paavo Väyrynen.”

Elämäni biisi, su 27.6. klo 18.15, TV1

Lue myös: Elämänasenne on kannatellut Katja Ståhlia läpi vaikeidenkin aikojen: ”Minä en ole vahva, olen selviytyjä”

X