Elokuva-arvio: Aleksi Salmenperän Häiriötekijä on riemastuttava ja ahdistava komedia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Aleksi Salmenperän Häiriötekijä -komedia.
Aleksi Salmenperän Häiriötekijä -komedia. © Yle kuvapalvelu
Q-teatterin samannimiseen näytelmään perustuva Häiriötekijä on riemastuttava, ahdistava ja nimensä mukaisesti häiritsevä musta komedia.

Häiriötekijä -komedian muodoltaan pitkiä sketsejä muistuttavat pienet tarinat ovat synkkyydessään kauhistuttavan hauskoja. Mieleen tulee käsikirjoittajana ja näyttelijänä mukana olevan Jani Volasen Ihmebantu-sarja.  Elokuvan on ohjannut Aleksi Salmenperä ja ydinryhmään kuuluvat Volasen lisäksi Eero Ritala, Lotta Kaihua, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Elina Leeve ja Pirjo Lonka.

Absurdeista tarinoista herkullisimmissa Lapin erämies jyrää alkukantaisella karismallaan nettipelejä suunnittelevan nörttimiehen pariskuntien illallisilla. Äidin kuolinvuoteella puolestaan kunnioittava tunnelma muuttuu radikaalisti, ja lentoasemalla luksusmatkaa odottava porukka on herkullisen ärsyttävä. Jaksojen lievästä epätasaisuudesta huolimatta Häiriötekijä jää kiusaamaan mainiosti mielensopukoita.

****

Häiriötekijä, ke 12.8. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Elokuva-arvio: Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -elokuva on jännittävä ja surrealistinen näkökulma ajan ajatuksiin

X