Vuoden 2021 Häräntappoase-sarja esitetään uusintana

Uuden tv-version tekeminen Anna-Leena Härkösen romaanista oli uhkarohkeaa. Uusi Häräntappoase onnistuu kuitenkin rakentamaan aivan oman maailmansa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Häräntappoase -sarjan 16-vuotiaan Allu Korvan kesä muuttuu kun hän kohtaa Kertun.

Uuden tv-version tekeminen Anna-Leena Härkösen romaanista oli uhkarohkeaa. Uusi Häräntappoase onnistuu kuitenkin rakentamaan aivan oman maailmansa.
Teksti:
Anu Räsänen

Uuden tv-version tekeminen Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseesta on rohkeaa, suorastaan uhkarohkeaa. Romaani oli 1980-luvulla sukupolvikokemus, samoin sen pohjalta tehty tv-sarja, jota katsoivat kolmen tv-kanavan Suomessa kaikki. 2020-luvun nuorison silmissä Häräntappoase taitaa puolestaan näyttää yhtä tuoreelta kuin J.D. Salingerin 1940-luvulle sijoittuva Sieppari ruispellossa, josta Härkönen on kertonut saaneensa innoitusta esikoisromaaninsa kirjoittamiseen.

Salingerin vaikutteet näkyvät Häräntappoaseessa muun muassa siinä, miten vahvasti nuorten elämä kiinnittyy omaan aikaansa. Juuri tämä kirjan ja ensimmäisen sarjaversion leimallinen ajankuva tekee uudesta Häräntappoaseesta uhkarohkean yrityksen.

Välillä käsikirjoitus tasapainoileekin 1980- ja 2020-luvuilla kirjoitettujen tekstien välillä hieman horjahdellen, mutta voittopuolisesti uusintana esitettävä, vuonna 2021 valmistunut Häräntappoase onnistuu rakentamaan aivan oman, uuden ja raikkaan maailmansa. Tärkeä tekijä tässä maailman luomisessa ovat pääroolien näyttelijät, erinomaiset Carola Hakola ja Rebekka Baer.

Häräntappoase, sunnuntai 23.06. klo 20.00, Liv

Lue myös: Anna-Leena Härkönen yllättyi, kun kuuli esikoiskirjastaan suunniteltavan uutta Häräntappoase-televisiosarjaa: ”Ensirakkaus on ajaton teema”

Lue myös: Anna-lehti: Kirjailija Anna-Leena Härkönen on kokenut elämässään paljon menetyksiä ja suurta surua: ”Ajattelin, että en naura enää ikinä”

X