Järviemme helmet on yksi luonto-ohjelmien erikoistekijän Petteri Saarion tunnetuimmista sarjoista

Järviemme helmet vuodelta 2012 alkaa Saimaalta. Sen jälkeen luvassa on vielä viisi muuta Suomen järveä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Järviemme helmet -sarjan ensimmäisessä jaksossa esitellään Saimaata.

Järviemme helmet vuodelta 2012 alkaa Saimaalta. Sen jälkeen luvassa on vielä viisi muuta Suomen järveä.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Luontoasiaa lunkisti! Luonto-ohjelmien erikoistekijältä Petteri Saariolta, 62, uusitaan eräs hänen tunnetuimmista sarjoistaan, Järviemme helmet vuodelta 2012. Vesi on aina ollut Saariolle tärkeä elementti.

Kuusiosainen sarja alkaa Itä-Suomen Saimaasta. Saimaa tuli ohjaaja-kuvaaja Saariolle läheisimmäksi järveksi avioitumisen myötä 1980-luvulla. Morsian oli Sulkavalta, ja ennen kuin Saario uskaltautui kysymään tytön isältä, hän veti sisulla läpi Sulkavan soutujen 60 kilometrin matkan. Appiukko kun sattui olemaan maineikkaan tapahtuman vaikuttaja ja ”piäsoutaja”. Saimaa pysyy Saariolla. Viime vuonna hän teki samoilla vesillä dokumentin Operaatio Norppa.

Luontorakastaja käytti Järviemme helmiin yli 300 kuvauspäivää. Esimerkiksi erään jakson kohde on meteoriitin tuottamaan kraatteriin syntynyt Lappajärvi. Järviluonnon kauneudesta rauhoittavaan tyyliinsä sanaileva Saario toteaa tuossa jaksossa: ”Koska en voi tehdä 187 000 -osaista dokumenttisarjaa, minun on tyydyttävä järvistä kuuteen.”

Järviemme helmet: Saimaa, perjantai 21.06. klo 18.40, TV1

Lue myös: Uhkua vie aidon rauhan äärelle Saimaan sydämessä – Koe lomallasi ainutkertainen lomakeidas, jossa pääset soutaen yöpuulle

X