Julkisuus on teemana esillä Iholla-sarjan uudella kaudella

Jaa artikkeliTilaa Seura
Iholla-sarjan uudella kaudella elämäänsä tallentavat Sini Sabotage, Laura Friman, Kristiina Komulainen, Kristiina Nisula ja Erika Vikman. © Ava
Uuden Iholla-kauden ensimmäiset kyyneleet nähdään toisessa jaksossa, kun Sini Sabotage miettii suhdettaan kameraan ja julkisuuteen. Teema toistuu ohjelmassa usein, sillä kauden naiset ovat työkseen esillä mediassa.

Neljännellä Iholla-kaudella arkeaan kuvaavat toimittajat Laura Friman ja Kristiina Komulainen, lumilautailija Kristiina Nisula sekä muusikot Sini Sabotage ja Erika Vikman.

Sabotagen elämään hypätään toisessa jaksossa, jossa hänet nähdään niin ystäviensä kanssa juhlimassa kuin yksin kotona pohtimassa suhdettaan kameraan. Kyyneliin asti Sabotage liikuttuu kertoessaan, että sai uransa alussa käskyn vaieta julkisuudessa suruistaan ja pahasta olostaan.

Tämän ohjeen pohjalta Sabotage on tottunut peittelemään tunteitaan, mikä on alkanut tuntua raskaalta. Hänelle Iholla on ennen muuta tilaisuus tuoda persoonansa esiin omilla ehdoillaan.

”Minusta tämä on paljon aidompi tapa kuin sosiaalinen media. En pidä valheellisuudesta, joka siihen konseptiin sisältyy: eivät ihmiset halua somessa näyttää elämäänsä vaan saada elämänsä näyttämään joltain.”

Itsetutkiskelua ja terapiaa

Erika Vikman nähdään avausjaksossa selaamassa hänen ja Dannyn suhdetta käsitteleviä lehtiotsikoita.

”Jutuista, joista en tunnista itseäni, tulee ikävä olo. Iholla-materiaaleja katsoessani olen tosi iloinen: siinä on Erika, ei mitään muuta kuin just minä.”

Vikman pitää Iholla-projektia myös tilaisuutena itsetutkiskeluun.

”Olen kuvannut sellaisinakin hetkinä, kun olen pitänyt itseäni tylsänä ja epäviehättävänä. Kun olen katsonut materiaalit, olen huomannut, etten ollut kumpaakaan.”

Kristiina Komulainen nimittää projektia suorasukaisesti terapiaksi.

”Onhan tämä aikamoinen matka siihen, että diggaa itsestään sellaisena kuin on. Kun näin ensimmäiset jaksot, ajattelin, että vau, tuo tyyppi minä haluan olla – ja tuo tyyppihän minä olen!”

Komulainen toivoo, että myös katsojat löytävät Iholla-naisten tarinoista tarttumapintaa.

”Vaikka voihan se olla, että me ollaan ihan saatanan tylsiä”, Komulainen virnistää.

Laura Friman oli mukana jo ohjelman ensimmäisen kauden castingissä. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, hän arvelee tuottaneensa silloin ”surkeaa” materiaalia.

”Silloin ei ollut Snapchatiä, eikä kukaan kuvannut itseään. Nykyisin oman elämän kuvaaminen on paljon luontevampaa ja helpompaa”, Friman summaa.

Vaikka kamera on kulkenut luontevasti mukana Frimanin arjessa, on kokemus kuitenkin sen verran erikoinen, että sen jakaminen Iholla-kollegojen kanssa on tuntunut tärkeältä. Vertaistukea saa yhteisestä WhatsApp-ryhmästä, ja naiset myös tapaavat ehtiessään.

Harvimmin mukaan porukkaan ehtii lumilautailija Kristiina Nisula, joka viettää vain muutaman viikon vuodesta Suomessa. Nisula esittelee avausjaksossa nyssyköiden täyttämän pikku huoneen.

”Tässä on kotini. Muutin syyskuun alussa kaikki romppeeni meidän mummolan varastoon.”

Iholla, ma-to alk. 3.4. klo 22.00 Ava

X