Billions-sarjan tähti Maggie Siff: ”Kolmoskaudella nautin suuresti Wendyn liu’usta pimeälle puolelle”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Näyttelijä Maggie Siffin roolihahmo Wendy Rhoades
Näyttelijä Maggie Siffin roolihahmo Wendy Rhoades tekee Billionsissa töitä finanssimaailmassa. Siff on itsekin työskennellyt sijoitusrahastossa. ”Se oli paljon rauhallisempi paikka kuin Axe Capital.” © MTV
”Näyttelijän täytyy usein esittää itsevarmempaa kuin todellisuudessa on”, kertoo Maggie Siff, joka ei ole todellisuudessa yhtä itsevarma kuin hänen roolihahmonsa Wendy Rhoades on draamasarjassa Billions.

Näyttelijä Maggie Siff saapui Monte Carlon televisiofestivaaleille kertomaan talousrikosten maailmaan sijoittuvan Billions-draamasarjan nyt MTV3:ssa alkavasta kolmoskaudesta.

Siff näyttelee sarjassa liittovaltion syyttäjän Charles ”Chuck” Rhoadesin (Paul Giamatti) vaimoa Wendyä, joka työskentelee Axe Capital -sijoitusrahastoyrityksen psykiatrina tehtävänään ruoskia työntekijät suorittamaan työnsä aina paremmin ja paremmin.

Wendyn aviomiehen elämäntehtävä on kahden ensimmäisen kauden ajan ollut Wendyn pomon, törkeän talousrikollisen, miljardööri Bobby ”Axe” Axelrodin (Damian Lewis) kukistaminen. Siff onkin joutunut taistelemaan roolissaan kahden vahvan alfauroksen välissä.

Vaikka näyttelijästä voi aistia samaa pelotonta asennetta kuin hänen roolihahmossaan, on naisissa eroavaisuuksia.

”Näyttelijän täytyy usein esittää itsevarmempaa kuin mitä todellisuudessa on, ja Wendyn roolissa tämä on harvinaisen totta. En ole läheskään yhtä peloton kuin Wendy. Hän on minua paljon itsevarmempi”, Siff paljastaa heti alkuun.

”Kun astuin ensimmäistä kertaa Billionsin ja Wendyn maailmaan ja näyttelemään suuresti arvostamieni Paul Giamattin ja Damian Lewisin kanssa, suurin haasteeni oli tavoittaa Wendyn vakaa itsevarmuus”, Siff kertoo.

”Olen tehnyt useita rooleja, joissa puvustus ja vaikka tietyt kengät ovat auttaneet suuresti rooliin muuntautumisessa. Onneksi myös Wendyllä on upea vaatekaappi. Myös sillä on ollut tärkeä osa roolihahmoni rakentamisessa.”

Kansi tunteitten päällä

Maggie Siffin mielestä sarjan vahvat naishahmot painivat sarjan miesten kanssa samassa sarjassa, vaikkei heissä miesten aggressiivisuutta olekaan.

”Tavallaan naiset ovat jopa vahvempia, koska he ovat usein askeleen miehiä edellä. Hyvä esimerkki tästä on Asia Kate Dillonin näyttelemä Taylor Masonin hahmo, joka kasvaa tällä kaudella uusiin ulottuvuuksiin”, Siff vihjaa.

Wendy Rhoades näyttää tilanteessa kuin tilanteessa tyyneyden perikuvalta, vaikka hänellä olisi suuria kriisejä sekä avioliitossa että työpaikalla.

”Mielestäni Wendy ei ole rauhallinen, vaan ainoastaan hyvin hallittu. Hän pitää kantta hyvin tiukasti tunteittensa päällä, ja saa siitä polttoainetta. Se on hänen tapansa toimia”, Siff analysoi.

”Wendy on myös koulutettu käyttäytymään ammatissaan tietyllä tavalla. Hänen täytyy hallita tunteensa saadakseen Axe Capitalin työntekijät etenemään työssään suuriin saavutuksiin. Toisaalta tunteitten patoamisella on haitallinen vaikutus Wendyn omaan tunne-elämään”, Siff toteaa.

Näyttelijä löytää itsestään samoja luonteenpiirteitä kuin roolihahmostaan.

”Olen jokseenkin samanlainen kuin Wendy: en esimerkiksi saa räjähtäviä raivokohtauksia. Mutta aivan yhtä hallittu kuin Wendy en suinkaan ole. Saan itse pidettyä asiat järjestyksessä päässäni, mutta käytännössä voin myös olla hyvin, hyvin epäjärjestelmällinen. Kotini on paikoittain kuin katastrofialue. Mitä se kertoo minusta ihmisenä?”

Maggie Siff, Malin Åkerman, Damian Lewis ja Paul Giamatti

Maggie Siff (toinen oik.) on näytellyt Billionsin lisäksi ikonisissa sarjoissa kuten Mad Men ja Sons of Anarchy. Billionsissa hänen kanssaan näyttelevät Malin Åkerman, Damian Lewis ja Paul Giamatti. © MTV

Onko Wendy sarjan pahis?

Maggie Siff kertoo yllättyneensä joidenkin Billionsin katsojista pääteltyä Wendyn olevan sarjan todellinen pahis.

”Mielestäni Wendy ei ole sarjan konna, vaikka hänessä kyllä on valtavasti potentiaalia ja kapasiteettia tehdä niin hyvää kuin pahaa. Tosielämässä voisin aivan hyvin olla Wendyn ystävä. Hänestä voisi olla ystävänä paljonkin hyötyä.”

Siff toivoo pääsevänsä näyttämään Wendystä vielä uusia ulottuvuuksia ja ennennäkemättömiä puolia.

”Haluan nähdä Wendystä niin paljon puolia kuin mahdollista. Kolmoskaudella nautin suuresti Wendyn liu’usta pimeälle puolelle. Se tekee Wendyn hahmosta entistä oudomman”, Siff kertoo.

Tulevaisuudessa sarjassa voi käydä lähes mitä vain.

”Uskon että kaikki tullaan kääntämään ylösalaisin. Mitä vain voi tapahtua. Katsojat ovat kyselleet, kuinka kauan sarjan kissa-hiiri -leikki voi jatkua. Ehkä sen ei kolmoskauden jälkeen enää tarvitse jatkua.”

Billions, to 27.9. klo 23.05 Mtv3

X