Heikelä syndrooman juontaja Jussi Heikelä: ”Henkilökohtainen vahvuuteni on se, että osaan lyödä vakavat asiat sopivassa määrin läskiksi.”

Jussi Heikelä toivoo, että hänen ohjelmansa Heikelä syndrooma muuttaa yhteiskuntaa ainakin yhtä paljon kuin sen edeltäjä Sääntö-Suomi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Totta kai uuden ohjelman aloittaminen jännittää. Jos ei jännittäisi, se tarkoittaisi sitä, että olisin leipiintynyt ja täysin väärissä hommissa”, Jussi Heikelä tuumaa.

Jussi Heikelä toivoo, että hänen ohjelmansa Heikelä syndrooma muuttaa yhteiskuntaa ainakin yhtä paljon kuin sen edeltäjä Sääntö-Suomi.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Jussi Heikelä tiivistää, että hänen uudessa keskusteluohjelmassaan käsitellään tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita viihteen kääreeseen paketoituina.

”Henkilökohtainen vahvuuteni on se, että osaan lyödä vakavat asiat sopivassa määrin läskiksi. Uskon, että keskustelua on helpompi seurata ja ymmärtää, jos sitä vähän kevennetään pelleilyllä ja pilkkeellä silmäkulmassa”, Heikelä sanoo.

Läskiksi lyömisellä Heikelä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei ottaisi työtään ja vieraitaan tosissaan. Hän haluaa käydä Heikelä syndroomassa keskusteluja, jotka vaikuttavat ja saavat muutosta aikaan.

Alkoholilainsäädäntö uusiksi

Muutoksen tuulet Heikelä sai liikkeelle jo toisessa ohjelmassaan, Sääntö-Suomessa. Tämän puhurin imussa hän haluaa jatkaa.

”Voi kuulostaa mahtipontiselta, mutta Sääntö-Suomi käynnisti neljä muutosta, joista olen aika ylpeä. Toivon, että Heikelä syndrooma jatkaa tätä samaa perinnettä.”

Heikelä listaa, että Sääntö-Suomen ansiosta eduskunta otti käsittelyyn ongelmat vakuutusyhtiöiden lääkärien lausunnoissa, VR muutti käytäntöään lastenvaunujen kanssa matkustaville ja ikuisuusvääntö helsinkiläisen alikulkutunnelin maalaamisesta nytkähti byrokratiassa eteenpäin.

Sääntö-Suomi onnistui myös pöyhimään alkoholilainsäädännön ikiaikaista terassipykälää, joka oli herättänyt paljon nurinaa.

”Kävimme kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon kanssa juhlistamassa asiaa ja kantamassa tuopit ravintolasta jalkakäytävän yli terassille, kun lain uudistus nuijittiin läpi ennen juhannusta.”

Vieraita poliitikoista koomikkoihin

Heikelä syndrooma pyrkii olemaan paitsi yhteiskunnallisesti vaikuttava myös mahdollisimman ajankohtainen. Tämän vuoksi viimeiset vieraat ja aiheet päätetään viime tipassa, eikä Heikelä uskalla kertoa ensimmäisen ohjelman sisällöstä kovin paljon etukäteen.

Jotkut asiat Heikelä suorastaan haluaa pitää salaisuuksina, kuten esimerkiksi ohjelman käsikirjoittajat.

”Valitsimme käsikirjoittajat sokkotestillä, ja saimme kaksi Suomen parasta tyyppiä. Emme halua paljastaa heidän nimiään etukäteen, jottei heitä ryöstetä johonkin toiseen tuotantoon”, Heikelä myhäilee.

Perinteisen studiobändin virkaa toimittaa rap-artisti MC Solonen, joka myös esittelee ohjelman vieraat räpäten. Kussakin ohjelmassa on mukana kolme tai neljä vierasta.

Kokonaisuudessaan Heikelä nimittää uuden ohjelmansa työryhmää dream teamiksi, unelmajoukkueeksi. Joukkoa johtaa hänen kanssaan vastaava tuottaja Riku Rantala, joka tunnetaan myös Madventures-kaksikon toisena osapuolena.

Vieraikseen Heikelä aikoo kutsua julkisissa ammateissa työskenteleviä ihmisiä koomikoista akateemikkoihin. Hän uskoo, että eduskuntavaalien lähestyessä myös kiireiset poliitikot tulevat mielellään vieraiksi Heikelä syndroomaan.

”Näin ainakin toivon.”

Heikelä syndrooma, to 25.10. klo 21.00 Mtv3

X