Kalle Lindroth juontaa ruutuun palaavaa Bumtsibumia – ”Alkuun vähän hirvitti”

Jaa artikkeliTilaa Seura
© MTV3 © MTV3
Odotukset ovat kovat, kun Kalle Lindroth ryhtyy juontamaan riehakkaaksi päivitettyä Bumtsibumia. Aloitusjaksossa ovat mukana Katri Helena ja Paula Koivuniemi.

Tunnelma uudistetun Bumtsibumin viimeisenä kuvatussa jaksossa on vallaton. Mikko Kososen johtama orkesteri pysyy kuuliaisesti asemissaan, vaikka kitaristi revitteleekin näyttäviä haara-asentoja esittelyihin ja mainoskatkojen katveisiin.

Kapteenit Heikki Puhakainen ja Lasse Piirainen eivät paljoa jouda valkoisia miniflyygeleitään soittamaan, vaan kädet heiluvat alati ilmassa, elleivät kipparit sitten intoudu vaikka pyörimään vatsallaan ihmishylkeinä. Joka välissä lyödään yläfemmoja, halaillaan ja sojotellaan sormilla suuntaan jos toiseenkin.

Vihjeistä nopeita koppeja nappaavat kilpailijat säntäävät solistikorokkeelle esittämään kappaleita, tunnistettiin ne oikein tai ei. Ohjelmaa isännöivällä Kalle Lindrothilla virtaa myös elohopeaa suonissaan, mutta hän ottaa roolinsa hillitymmin.

”Alkuun vähän hirvitti kun olen itse ensimmäisen Bumtsibum-sukupolven lapsena elänyt ohjelman kulta-ajan. Sen jännittäminen kuului meidänkin perheen lauantai-iltaan”, Lindroth muistelee.

”Paljon isommin ei tällaisia ohjelman comebackeja voi tehdä!”

Leidit aloittavat

Irlantilaiseen formaattiin pohjautuvaa suosikkiohjelmaa tehtiin Suomessa 1997–2005. Marco Bjurström naminamitteli juontajana ja kilpailijoita säestivät laajaa musiikillista osaamista ilmentäneet pianistit Seppo Hovi ja Esa Nieminen.

Samaa leppoisuutta on turha odottaa uudelta Bumtsibumilta. Jaksot ovat kuitenkin artistiensa näköisiä, uskoo Lindroth.

”Välillä on riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta mukana on myös aivan toisenlaisia ääripäitä. Esimerkiksi lauluyhtyejaksossa Rajaton ja Club For Five vetävät ihan a cappella, tila soi ja sielu lepää!”

Ensimmäisenä esitettävässä jaksossa Katri Helena ja Paula Koivuniemi saavat kumppaneikseen Elias Kaskisen ja Pete Parkkosen.

”Olihan se mahtavaa eikä kylmiltä väreiltä voinut välttyä. Ja kyllä nämä arvon leidit osaavat tarvittaessa olla aika kovia suustaan. Katri Helenakin on mielettömän älykäs, hän seuraa koko ajan tilannetta ja osaa sivaltaa oikealla tavalla”, Kalle kiittelee.

Kaikki kuvauksissa tapahtunut ei näy ruudussa, ja ohjaamosta nappikuulokkeisiinsa käskyjä saavan juontajan täytyy pysytellä varuillaan.

”Ohjelmassa on tietty runko ja tukipilarit, mutta koskaan ei voi tietää miten numerorimssu aukeaa tai mitä artisti laulaa. Korvaan voi tulla viesti että seuraava osio ei enää mahdukaan ohjelmaan, vaan täytyy jättää pois.”

Bumtsibumin paluuta valmisteltaessa tuotantoryhmä tutki formaatista eri maissa tehtyjen jaksojen rakenteita ja vieraili Ruotsissa seuraamassa siellä verrattoman suositun Så ska det låtan kuvauksia. Toteutuksen sujumista valmisteltiin vielä kahdella harjoitusjaksolla.

Kirkasta kesäkeikoille

Kun ”elämä on musiikkia” ja omassakin elämässä ”näköpiirissä on vain musiikkia”, Lindroth seuraa tv:n soittoja ja lauluja sekä viihtyäkseen että ammatillisella silmällä.

”Katson paljon dokumentteja Teemalta ja Areenasta. Kotimaisista esimerkiksi Rock-Suomi oli tosi hieno dokumenttisarja ja SuomiLOVE erittäin onnistunut formaatti.”

”Kyllä television voima on ratkaisevan suuri myös musiikkimaailmassa, ja on valtavan tärkeää tehdä esimerkiksi livetaltiointeja vaikka ne eivät olisikaan suuria kansansuosikkeja. Maksan mielelläni Yle-veron!”

Kallen kevääseen on kuulunut myös onnistunut heittäytyminen Kirkaksi musikaalissa Surun pyyhit silmistäni. Lindroth odottaa tulevia keikkoja Ida Paulin kanssa keväällä sekä kesällä, ynnä duon jo tehdyn yhteisalbumin julkaisemista syksyllä. Ehtiessään hän nauttii työrupeamien lomaan siunaantuvista hengähdystauoista.

”Kun on vähän vapaata, saa aikaa omille ajatuksille, mikä on myös luovuuden kannalta hyvä olotila. Nautin vain elämästä ja odotan jospa kynä rupeaa sauhuamaan!”

Teksti Arto Pajukallio

Bumtsibum, la klo 20.00 MTV3

X