Lentopallon MM-kisat alkavat: Suomella huippukova alkulohko, ensimmäisenä vastassa Bulgaria

Jaa artikkeli
Tuomas Sammelvuo
© TOMI HÄNNINEN

Maailman parhaat lentopallomaat aloittavat sunnuntaina taistelun MM-mitaleista Italiassa ja Bulgariassa pelattavissa kisoissa. Mikä upeinta, myös Suomi on jälleen mukana, jo toista kertaa peräkkäin. Edellisessä MM-turnauksessa 2014 Tuomas Sammelvuon (kuvassa) valmentama Suomi sijoittui sensaatiomaisesti yhdeksänneksi. Nyt samantasoisen tempun uusiminen on äärimmäisen kovan työn takana.

Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Bulgarian Varnassa, ja vastus on huippuluokkaa: avauspelissä sunnuntaina kohdataan isäntämaa Bulgaria, perjantaina 14.9. (klo 16.30 TV2) Sammelvuon joukkueen taidot mittaa vuoden 2010 MM-hopeamaa Kuuba ja lauantaina (klo 20.00 TV2) hallitseva maailmanmestari Puola. Puerto Rico on vuorossa sunnuntaina 16.9. ja Aasian ykkösmaa Iran alkulohkon viimeisessä kamppailussa tiistaina 18.9.

”Bulgaria on kotikentällään varmasti paha, Puola ja Iran helkkarin kovia. Eikä huonoja mukana olekaan”, Sammelvuo tuumi kisojen alla. ”Meidän tavoitteemme on selviytyä lohkossa neljän parhaan joukkoon ja mennä jatkoon.”

Hakkuri Urpo Sivula, passari Mikko Esko, yleispelaaja Elviss Krastins ja kumppanit saavatkin esittää parastaan, jotta paikka MM-kisojen jatkopeleihin irtoaa. ”Meidän pitää olla viimeisen päälle yhtenäinen, energinen ja todella nälkäinen tiimi”, Sammelvuo muistutti.

MM-kisoissa on mukana kaikkiaan 24 maata. Välierät ja mitaliottelut pelataan Torinossa. MM-finaali isketään sunnuntaina 30. syyskuuta.

Lentopallon MM: BUL – FIN, su 9.9. klo 20.05 Tv2

X