Midnight Sun -sarjan tähti Gustaf Hammarsten: ”Rakastin päästä puhumaan eri kieliä”

”Onneksi en joutunut opettelemaan roolissani joikausta”, Ruotsin Lappiin sijoittuvan Midnight Sun -jännitysdraaman ruotsalaisnäyttelijä Gustaf Hammarsten toteaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Gustaf Hammarstenin (toinen oik.) näyttelemä Anders Harnesk auttaa pääsyyttäjä Rutger Burlinia (Peter Stårmare, vas.) ja ranskalaispoliisi Kahina Zadiaa (Leïla Bekhti) murhatutkinnassa.

”Onneksi en joutunut opettelemaan roolissani joikausta”, Ruotsin Lappiin sijoittuvan Midnight Sun -jännitysdraaman ruotsalaisnäyttelijä Gustaf Hammarsten toteaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Virpi Valtonen

Uusintana alkavan ruotsalaisen Midnight Sun -jännityssarjan tapahtumat käynnistyvät Ruotsin Lapista. Tuntureiden keskeltä, syrjäisestä Kiirunasta helikopterin päältä löytyy ruumis, joka paljastuu Ranskan kansalaiseksi.

Ruotsalaisnäyttelijä Gustaf Hammarsten saapui Monte Carlon televisiofestivaaleille kertomaan roolistaan sarjassa. Hän näyttelee Midnight Sunissa paikallista saamelaissyyttäjää Anders Hanerskia, joka saapuu esitutkintaa johtavan pääsyyttäjän avuksi. On selvitettävä, kuka uhri on, ja kuka on raa’an murhateon takana. Sarjan ovat luoneet ja ohjanneet myös Silta-sarjan takana olevat Måns Mårlind ja Björn Stein.

Myös suomalaisverta

Lapin yöttömän yöhön ja pieneen kaivosyhteisöön sijoittuvan sarjan roolitus on kansainvälinen. Sarjaa tähdittävät muun muassa ruotsalainen Hollywood-tähti Peter Stormare, suomalaiset Jessica Grabowski ja Pelle Heikkilä sekä ranskalainen Leïla Bekhti. Kansainvälisyys toi kuvauspäiviin energiaa, joka antoi sarjaan oman, tärkeän lisämausteensa.

”Rakastin päästä puhumaan eri kieliä kansainvälisen työryhmän kanssa”, Hammarsten ylistää tunnelmaa Kiirunassa.

Saamelaissyyttäjä Anders Hanerskin roolihahmo oli hänestä mielenkiintoinen ja haasteellinenkin.

”Anders on sarjan alussa taustalla, kunnes katsoja ymmärtää, että hänelläkin on omat ongelmansa. Jouduin myös opettelemaan roolissani saamen kieltä, joka oli todella haastavaa! Kun toistin vuorosanojani kielivalmentajalleni, ei hän ymmärtänyt siitä aluksi sanaakaan. Hän luuli, että puhuin espanjaa, vaikka mielestäni puhuin saamea”, Hammarsten nauraa.

”Oli kuitenkin todella tärkeää oppia kieli, jotta hahmostani tulisi niin todentuntuinen kuin mahdollista. Onneksi en sentään joutunut opettelemaan joikausta. Se olisi varmaan jouduttu leikkaamaan sarjasta pois!”

Saamelaiskulttuuria

Gustaf Hammarsten kertoo oppineensa Midnight Sunin ansiosta ymmärtämään myös saamelaista kulttuuria.

”Katsoin lapsena paljon länkkäreitä, ja masennuin siitä, miten Amerikan alkuperäiskansan jäseniä kohdeltiin. En tiennyt, että saamelaisilla on samankaltainen historia. Oli hienoa tutustua kulttuuriin, joka on todella rikas ja mielenkiintoinen. Myös saamelaisten luontosuhde on ainutlaatuinen.”

Midnight sun, su 15.7. klo 23.50 Sub

X