Oman talk show’n aloittava Peter Nyman haluaa yllättää katsojat

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Peter Nymanin ohjelmassa on joka viikko kaksi vierasta ja kaksi erilaista aihetta. © MTV3
Peter Nyman tapaa mielenkiintoisia vieraita Kymmenen Uutisten jälkeen uudessa nimeään kantavassa talkshow’ssa.

Vähän jännittää, mutta positiivisesti, Peter Nyman myöntää.

Hän aloittaa uuden suoran uutis-talkshow’n vetämisen MTV:n kymppiuutisten jälkeen tiistain myöhäisillassa.

Peteriä jännittää, koska hän ei ole tehnyt tällaista juuri aiemmin. Verkkosivuille ensisijaisesti tehty Peter uutisvirrassa oli lähtölaukaus kohti uutta, omaa televisiossa nähtävää puolen tunnin keskusteluohjelmaa.

Formaatti kuitenkin poikkeaa hiukan aiemmasta. Ajankohtaisohjelman ytimessä tulee olemaan joka viikko kaksi vierasta ja kaksi erilaista aihetta. Toinen vieraista voi edustaa esimerkiksi niin sanottua talouden tai politiikan asiantuntijuutta ja toinen viihteen tai ilmiöiden puolta.

”Tarkoitus on paketoida katsojille muuttuvaa maailmaa mielenkiintoisista eri näkökulmista. On tärkeää, että esimerkiksi tuntemattomammalla vieraalla ja erikoisemmilla aihepiireillä voimme yllättää katsojan positiivisesti.”

Ei paluuta Uutisvuotoon

Peter Nyman on tehnyt televisiotöitä yli 20 vuotta. Hän aloitti MTV3:n debattiaiheisessa Mediapeli-ohjelmassa 1994 ja siirtyi sen jälkeen 12 vuodeksi TV1:n Uutisvuodon paneelinvetäjäksi. Kuusi vuotta sitten hänestä tuli MTV3:n uutisankkuri.

Televisiotyö on muuttunut tänä aikana merkittävästi. Nymanin uran alkuvaiheessa televisiotuotanto oli sitä, minkä parissa hänen sukupolvensa oli kasvanut.

”Nykyään melkein mikä tahansa audiovisuaalinen tuotanto voi olla television tekemistä. Samalla lähes kuka vain voi olla televisio-ohjelman tuottaja. Television tekijöitä voivat olla YouTubessa nuoret vloggaajapojat, jotka pelaavat pelejä ja kommentoivat siihen päälle”, Nyman pohtii.

”Pidän tätä kuitenkin hauskana uutena juttuja, johon suhtaudun uteliaasti. Se ei ole minusta uhkaa tai kilpailua. Tarvitsemme vielä perinteistä televisiota ja kansaa yhdistäviä iltanuotio-kokemuksia. Uutiset ja miljoonakatsojat saaneet tv-ohjelmat todistavat sen.”

Nyman tunnustaa olevansa henkilö, joka ei nostalgisoi turhia, vaan pyrkii katsomaan mieluummin eteenpäin.

Siksi ajatus esimerkiksi Uutisvuotoon palaamisesta tulevaisuudesta saa häneltä suoran tyrmäyksen.

”Minulla on sellainen periaate, että never go back. Jos palaa takaisin vanhaan juttuun, se ei ole kuitenkaan aidosti paluuta vanhaan tai askel uuteen. Se on jonkinlainen outo välitila, jossa en osaa olla. Nostalgisoinnin kohdetta ei kannata fyysisesti toteuttaa, vaikka muistoihin on aina välillä kiva palata”, Nyman sanoo.

”Olisi kurja, jos kukaan ei muistaisi minua siitä. Se oli kuitenkin minua ja uraani pitkään leimannut ohjelma.”

Totinen tuleva pääministeri

Nyman kertoo, että hän nauttii toimittajantöissä eniten ihmisten kohtaamisesta ja haastattelemisesta.

Entä mikä haastattelu hänellä tulee päällimmäisenä mieleen parinkymmenen vuoden pituiselta uraltaan?

”Niitä on paljon”, Nyman aloittaa.

”Mutta nyt tulee mieleen silloisen eduskunnan puhemiehen Juha Sipilän haastattelu Peter uutisvirrassa -ohjelman ensimmäisessä jaksossa maaliskuussa 2015. Sipilä oli juuri palannut työelämään takaisin poikansa kuoleman jälkeen, ja antoi meille ensimmäisiä haastattelujaan. Hänellä oli kaiken lisäksi flunssa.”

Sipilästä tuli pääministeri pari kuukautta haastattelun jälkeen. Erityisen vaikutuksen Nymaniin teki haastateltavan asenne hankalan elämäntilanteen edessä.

”Surusta huolimatta hän sanoi, että on vain katsottava eteenpäin.”

Teksti Heini Kilpamäki

Peter Nyman, ti klo 22.35 MTV3

peter nyman

  • Syntynyt 27. syyskuuta 1966 Helsingissä.

  • Asuu Helsingissä vaimo Maija Lukkari-Nymanin ja heidän kahden lapsensa kanssa.

  • Toimii MTV3:n uutisten ankkurina ja Peter Nyman -ohjelman isäntänä sekä lisäksi seminaarien moderoijana ja viestintävalmentajana.

X