Pitääkö olla huolissaan? Tuomas Kyrö on jo valmiiksi huolissaan joulunpöydän perinneruoista

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kirjailija Tuomas Kyrö joutui muutama vuosi sitten seuraamaan läheisensä puutteellista hoitoa Esperi Caren hoivakodissa.
© SAMPO KORHONEN / OM-ARKISTO

Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Kari Hotakainen panevat keskiviikkona pakettiin vuoden viimeiset katsojien huolenaiheet. Pitääkö olla huolissaan palaa ruutuun helmikuussa.
Tuomas Kyrö on itse tällä hetkellä huolissaan siitä, että Helsingissä valmistettavissa kebabeissa on aivan liian mieto kastike.

”En ymmärrä, mihin se kastikkeen mietous perustuu”, Kyrö sanoo.

Mutta ei kaikilla suomalaisillakaan ruuilla ole puhtaita jauhoja pusseissaan. Kyrö arvelee, että joulupöytään on valikoitunut ruokia, joita ei pysty syömään kuin korkeintaan kerran vuodessa.

”Ajatelkaa vaikka rosollia. Sehän on ihan saatanan pahaa. Tai porkkanalaatikkoa. Siinä on ruokalaji, jossa ei ole mitään järkeä. Se saattaa maistua hyvältä, mutta vain, jos sitä syö tasan sen yhden kerran vuodessa.”

Tuomas Kyrö epäilee vahvasti, että porkkanalaatikko on päässyt ujuttautumaan juhlapöytään pelkästään siitä syystä, että kukaan ei ole syönyt sitä kellarista pois ennen joulua. Lisäksi laatikkoruuat ovat olleet käteviä jouluruokia senkin vuoksi, että myös hampaattomat mäkitupalaiset ovat pystyneet syömään niitä.

Kyrön uusin romaani Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja ilmestyi lokakuussa. Mielensäpahoittaja alkaa seikkailla ensi vuonna myös televisiossa. Tammikuussa alkavan kahdeksanosaisen sarjan pääosassa nähdään Heikki Kinnunen.

Pitääkö olla huolissaan, ke 12.12. klo 21.00 MTV3

X