Miten käy Susijengin? Nyt on näytön paikka koripallon MM-karsinnoissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen pukee Suomen maajoukkuepaidan ylleen ensi kertaa sitten viime syyskuun EM-kotikisojen. Markkasen tulokaskaudesta NBA:ssa kerrotaan puolestaan dokumentissa, joka esitetään TV2:ssa 29.6. © MVPhotos
NBA-supertähti Lauri Markkanen sekä Euroliigan pelikoneet Petteri Koponen ja Sasu Salin vauhdittavat Susijengiä karsinnoista kohti koriksen MM-kisoja.

Päävalmentaja Henrik Dettmann, 60, johtaa kesän MM-karsinnoissa koriksen kaikkien aikojen tasokkainta suomalaisjoukkuetta. Kaikki suomalaishuiput, myös läpimurtokaudellaan NBA:ssa loistanut Lauri Markkanen, haluavat edustaa Susijengiä.

Chicagon NBA-joukkueessa kaksikymppinen Markkanen nakutteli debyyttikaudellaan tulokkaiden ennätyksiä perä jälkeen. Hänet nostettiin kauden päätteeksi myös NBA-tulokkaiden tähtiviisikkoon, mikä on urheiluvuoden merkittävin suomalaissaavutus. Valinta vuoden suomalaisurheilijaksi lienee jo itsestäänselvyys.

Markkanen pelaa nyt ensi kertaa MM-karsinnoissa, eikä kieltäytyminen tullut mieleenkään.

”Kaikki pelaajamme pitävät maajoukkuetta kunnia-asianaan”, Dettmann iloitsee.

Keski-kesä on MM-karsinnoille haastava ajankohta, koska sarjapelit ovat päättyneet kuukausia sitten.

”Kansainvälisen pelirytmin saavuttaminen kestää aina aikansa, mutta perusasiat ovat pelaajien selkärangassa niin syvällä, että valmistautumisaika on riittävä”, Dettmann vakuuttaa.

Talvella MM-karsinnoista ammattipelaajat olivat poissa, kun Euroliiga ei päästänyt pelaajiaan maajoukkueisiin.

Pää kestää paineet

Dettmannin aloitusviisikossa Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat kaiken kokeneita, taitavia luottopelaajia, joiden panosta täydentää Markkasen hurja pelivire.

”Lauri on poikkeuksellinen lahjakkuus. Hänellä on upea ura edessään, mikäli hänen harjoitusmoraalinsa pysyy samanlaisena kuin tähän asti.”

Päävalmentajan mukaan Markkasen yksi parhaista puolista on kyky auttaa omilla vahvuuksillaan myös ympärillään olevia pelaajia. Koko joukkueen itseluottamus kasvaa NBA-supertähden rinnalla.

”Lisäksi Laurilla on hyvä pää hartioillaan, eikä hän pelkää ottaa ratkaisuja omiin käsiinsä.”

Dettmannin mukaan Korisliigan pelaajille tarjoutuu MM-karsinnoissa ainutlaatuinen mahdollisuus näyttää kykynsä.

”Esimerkiksi Tuukka Kotti, Antti Kanervo, Mikko Koivisto ja Juho Nenonen ovat pelanneet erinomaisia minuutteja Susijengissä MM-karsintojen aikana”, Dettmann luettelee.

Miesten maajoukkueeseen kuuluu nyt ensimmäistä kertaa myös 2000-luvulla syntynyt junnupelaaja, HBA-Märskyä edustava Mikael Jantunen.

Koripallon MM 2019 karsinta: Tšekki-Suomi, pe 29.6. klo 19.45 Tv2

Kohti kiinaa

  • Koripallon MM-kisat pelataan syyskuussa 2019 Kiinassa. Kisoihin pääsee 31 maata sekä isäntä Kiina.
  • Suomen karsintalohkossa pelaavat myös Tšekki, Islanti ja Bulgaria. Kolme etenee jatkokarsintoihin. Bulgaria on tällä hetkellä jäämässä lohkon viimeiseksi.
  • Suomella on karsintapeleistä kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
  • 29.6. Tšekki–Suomi (Pardubice), 2.7. Suomi–Islanti (Helsinki).
X