Tanssii tähtien kanssa alkaa esittelyjaksolla – kaudella toteutuu tanssituomari Jorma Uotisen haave

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jorma Uotinen
”Kokonaisvaikutelma ratkaisee. Mutta tietysti jos yksikään askel ei mene rytmissä, sitten karismakaan ei riitä”, tanssituomari Jorma Uotinen sanoo. © PROSHOT LONNBERG
Jorma Uotisen haave toteutuu tällä kaudella, kun Tanssii tähtien kanssa -kisassa nähdään naishiihtäjä. Yhdestoista kausi käynnistyy sunnuntaina esittelyjaksolla.

Jorma Uotisen kädet heiluvat ja kroppa liikkuu. Hän kuvailee parhaillaan Marita Taavitsaisen (kuvassa) esiintymistä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla.

”Oli aika lämmin päivä silloin, ja hän kivasti heitti korkokengät pois. Hyvin luonnonlapsimaisesti, ilman mitään sensuuria.”

Siksipä Uotisen mielestä tulevalla Tanssii tähtien kanssa -kaudella voi odottaa mitä tahansa, kun Taavitsainen astuu kilpailijana parketille. Jaana Pelkosta Uotinen puolestaan kuvailee julkiselta kuvaltaan määrätietoiseksi naiseksi, jolla on voitontahtoa.

Kaikkiin tanssipareihin päästään tutustumaan sunnuntain esittelyjaksossa, suorat lähetykset alkavat seuraavalla viikolla.

Luvassa on tanssikisan 11. kausi, ja Uotinen on ollut mukana alusta lähtien. Hän kiittelee kilpailijavalintoja mielenkiintoisiksi, varsinkin ikäjakauman vuoksi. Nuorin kilpailija on 17-vuotias Youtube-tähti Tuure Boelius.

Marita Taavitsainen.

Marita Taavitsainen. © PROSHOT LONNBERG

Hiihtäjän jalat

Nyt toteutuu myös yksi Uotisen haaveista: mukaan on saatu naishiihtäjä. Alkukausien aikana Uotinen haaveli näkevänsä parketilla Marja-Liisa Kirvesniemen. Se ei toteutunut, mutta nyt mukana on Aino-Kaisa Saarinen.

Mutta miksi juuri hiihtäjä?

”Jalat. Se miten he käyttävät jalkojaan”, Uotinen selittää ja suitsuttaa Saarisen jalkoja fantastisiksi vahvoine pohkeineen ja kauniine nilkkoineen.

Tällä kaudella tuomaristo koostuu vain kolmesta jäsenestä. Uotisen lisäksi mukana ovat tutut Helena Ahti-Hallberg ja Jukka Haapalainen – neljättä julkkistuomaria ei ole. Uotinen pitää uudistusta hyvänä, sillä ammattimaiselle kritiikille jää enemmän aikaa.

”Myös Ruotsissa on tehty kolmella tuomarilla, ja ehkä jossain muualla. Ihan hyvin menee näin.”

Lavatähti ja nyrkkeilijä

“Kesäteatterissa oli tällainen liike, oota”, Marita Taavitsainen huikkaa ja ottaa joitakin tanssiaskeleita. Opettaja Sami Helenius katsoo vieressä.

Askelkuviot eivät menneet täysin putkeen teatterilavallakaan. Tanssien ulkoa muistaminen mietityttää laulajaa, joka on vuosia itse tanssittanut kansaa lavoilla. Taavitsainen on seurannut aiempia kausia. Hänen mielestään ohjelmassa löytyy jokaiselle jotakin seurattavaa: on hauskoja ja vakavampia pareja sekä upeita vaatteita.

Pete Parkkonen jäi viime kaudelta mieleen.”

Nyrkkeilijä Edis Tatli (pikkukuva) veti edelliset tanssiliikkeensä alle parikymppisenä nuorukaisena. Hän osaa silti nimetä vahvuutensa.

”Jaksan harjoitella. Ihan hyvä koordinaatio, hyvät jalat.”

Nyrkkeilijä Edis Tatli

Nyrkkeilijä Edis Tatli. © PROSHOT LONNBERG

Kilpailuhenkisyyskin kuuluu jo huippunyrkkeilijän puheesta. Ensimmäinen ajatus tanssikutsun tullessa oli kuitenkin ”ei onnistu”. Harkittuaan Tatli ajatteli ohjelman tarjoavan hyvää vaihtelua syksyyn. Loppuvuoden ottelusuunnitelmat olivat vielä epävarmoja.

Tatlin tanssinopettaja Katri Mäkinen pitää tanssiparien keskinäistä kemiaa tärkeänä.

“Munhan täytyy löytää ne oikeat työkalut, miten saan Ediksestä esiin parhaat puolet. Täytyy puhaltaa yhteen hiileen.”

Kilpailuasuista Tatlilla on jo mielipide.

“Ei liikaa värejä.”

Opettaja kuuntelee vieressä.

“Ei kannata sanoa ei vielä mihinkään”, Mäkinen sanoo ja nauraa.

Tanssii tähtien kanssa, su 16.9. klo 19.30 Mtv3

X